Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

UITE UN CHEC SUPER BUN DE SARBATORI.

EU L-AM FACUT PANA ACUM DE 4 ORI.

IL FAC SI LA CRACIUN SI PUN ATUNCI POZEid="blue">

 

 

CHEC FANTEZIE id="size3">(luat din revista Practic)

 

Ingrediente:

 

100 g coaja de citrice glasata si tocata

1 lingurita ghimbir macinat

30 g caise uscate si tocate

150 g stafide

1 sticluta esenta rom

4 oua

250 g margarina Rama vanilie

230 g zahar

1 varf cutit nuscoara

1 praf sare

coaja rasa de la o lamaie

250 g faina

2 linguri praf de copt

2 linguri zahar pudra

1 praf de copt

 

 

Preparare:

-coaja de citrice glasata, caisele si stafidele se lasa sa se marineze in rom, intr-un vas acoperit timp de 60 minute

-se incinge cuptorul.

-Se prepara ouale. Se bate margarina cu zahar, galbenusuri, mirodenii, sare si coaja de la lamaie. Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt urmata de fructele marinate cu tot cu rom. In final se inglobeaza albusul batut spuma.

-Aluatul se coace intr-o forma de chec in care s-a hartie cerata cca 50 minute.

-Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fructe confiate.

 

 

super bun garantat!

poza aiciid="red">

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Hildegard

Balbina, eu cumpar fructele confiate, glasate.Le gasesc la 100 de g...deci pot lua cat vreau io....Acelea la caserola....si ale sunt bune.


id="quote">id="quote">Am inteles, da. Am vazut si aici asa ceva, o sa cumpar si o sa incerc reteta, multumesc de lamuriri.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru Natalia (si nu numai) careia ii multumesc ca mi-a raspuns la toate intrebarile puse si are atata rabdare cu noi, fetele bucatarese (scuze dar n-am mai avut timp sa scriu in forum dar de citit va citesc des) si pentru Veronica pentru ca nu tine doar pentru ea ceea ce stie sa faca, vreau sa va scriu tot o reteta pentru sarbatori pe care o am de la o prietena din Germania si care este foarte gustoasa ( am gustat-o facuta de ea ) si asemanatoare cu checul fantezie dar poti pune si alte ingrediente:

 

PRAJITURA DE CRACIUN ( chec cu fructe confiate si uscate)

 

Pentru 2 tavi de chec (25 /10 cm) sau in tava intinsa si se taie bucatele (2 pe 2 ) si se glazureaza.

Aluat: 200 amestec fructe uscate ( prune, caise), 200 fructe confiate (sau daca nu aveti, rahat taiat bucatele), 250 g amestec dulce de mac macinat, 200 g smochine uscate, 200 g migdale macinate ( cred ca merg si nuci in loc de migdale.), 100 g stafide, 150 g ml vin rosu (sau ceai de fructe) pentru inmuiat fructele uscate, 150 g margarina, 100 g zahar ( 50 g daca nu vreti prea dulce pentru ca fructele sunt destul de dulci) , 200 g faina, 1 pachet de praf de copt.

Se amesteca fructele uscate, smochinele, crema de mac ( cum o faceti pentru umplutura de cozonac, cred ), stafidele, fructele confiate, migdalele cu vinul (sau ceaiul de fructe) si se lasa peste noapte la inmuiat.A doua zi se amesteca margarina cu zaharul si se adauga cate un ou pe rand, apoi faina si la sfarsit amestecul de fructe. Se pune glazura de ciocolata alba sau neagra (se acopera ca niste praji de cofetarie, pe toate laturile ) si in mijloc migdale decojitesau fructe confiate. Se servesc in ambalaje din acelea ca pentru bomboane ( cu fustite crete, scuze dar nu stiu cum sa le spun acum, au ele o denumire specifica ).Ce mi-a placut mie e ca se pot pastra mai mult timp intr-o cutie din metal si se pot face mai inainte de Craciun si raman la fel de bune ca atunci cand au fost create.

Adina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mihaela, suna bine reteta. Sigur am s-o incerc de sarbatori.

-------------------------------------------------------------------

 

Prajitura cu brinza de vaca si stafide(luata de pe culinar)

 

Aluat:

5 oua, 350 gr zahar, 350 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 5 linguri apa fierbinte,

100 ml ulei, coaja rasa de lamiie sau portocala, sare.

Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, iar cind sunt spuma se pune pe rind uleiul, coaja rasa si apa in care am dizolvat praful de copt. Se pune apoi faina, iar daca aluatul este prea gros, o parte din albusurile batute spuma cu restul de zahar si un praf de sare. La urma se pune tot albusul si amestecam usor cu o lingura de lemn sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie mai gros, dar sa curga.

Se toarna doua treimi in tava unsa bine si tapetata cu faina, apoi se pune cu furculita umplutura de brinza de vaci, iar apoi se pune restul de aluat repartizat uniform peste brinza.

 

Umplutura

600 gr brinza de vaci, 3 galbenusuri, zahar dupa gust, 100 gr stafide, 1 lingura gris, vanilie, coaja de lamiie.

Se coace la foc potrivit pina se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar pudra.

 

Pofta buna.

 

poza aiciid="size3">id="red">

 

 

 

PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI VISINE

 

3 galbenusuri se bat bine cu 10 linguri zahar

-10 linguri ulei se pun treptat

-10 linguri faina se adauga tot treptat

-praf de copt

-6 linguri lapte rece

-6 linguri apa clocotita

-3 albusuri batute spuma

Tava se unge si se tapeteaza cu faina.Jumatate din aluat se pune in tava si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.Apoi se scoate din cuptor si se pune crema iar peste crema,restul de aluat si se baga la cuptor din nou.

Crema:500 g branza dulce se amesteca cu 2 galbenuse,cu 5 linguri zahar,coaja de lamaie,albusele batute spuma si visinele(un pumn).

 

poza aiciid="size3">id="red">

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PRAJITURA AFRICANA CU BANANE - luata dintr-o carte ceha de prajituri si torturi

 

 

Ingrediente:

 

60 g unt

7 linguri zahar pudra

2 linguri cacao

5 oua

4 linguri faina

4 banane

3-4 linguri dulceata de capsuni

 

NOTA:

CREMA SE FACE CU 1 ZI INAINTE SAU SE TINE 10 ORE LA FRIGIDER

 

 

Blatul:

 

Untul se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, adica 3 linguri jumate, si cacao. Se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca. se pune si faina.

Separat se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Cuptorul trebuie sa fie incins. La inceputul coacerii se da la foc moale si ultimele 5 minute se da foc tare. Se raceste. Se taie blatul in doua. Parte de jos sa fie mai groasa decat partea de sus.

 

Crema:

 

¼ frisca Hopla

2 linguri cacao

4 linguri zahar macinat – restul ramas

 

Se amesteca toate acestea pana se omogenizeaza bine, din frisca luandu-se atat cat sa se lege.

Restul de frisca se pune pe foc pana da 2-3 clocote . Peste aceasta se toarna compozitia cu cacao. Se da la firgider pentru 1 zi sau 10 ore.

Apoi crema se bate ca o frisca obisnuita cu mixerul.

 

 

Asamblare:

 

Blatul mai gros se unge cu dulceata de capsuni apoi se pun banane colacei unul langa altul. Se pune jumatate din crema, apoi blatul nr. 2 si restul de crema. La sfarsit se face glazura din ciocolata topita bain maire. Se orneaza dupa preferinte.

 

Nota: se poate face si sub forma de tort dar cu cantitati dublate

 

poza aiciid="red">

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Turta dulce (1)

 

Ingrediente:

 

350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un virf de lingurita de scortisoara, un virf de lingurita de cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci.

 

Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine,se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

 

Turta dulce (2)

 

Ingrediente:

 

3 oua, 100 grame de zahar, 300 grame faina, un virf de cutit de bicarbonat, 1 lingurita de scortisoara si cuisoare, 150 de grame nuci.

 

Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cite putin faina. se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile cu spuma, un virf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu cuisoare pisate si citeva nuci curatite, dupa gust. Se unge tava cu unt sau ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

TIRAMISU

varianta cu budinca de vanilie

 

Ai nevoie de:

 

-zahar

-lapte

-1 budinca de vanilie(modul de preparare/a se citi pe plic

asta pentru prepararea budincii

-piscoturi

-cafea(nu asa tare)

mascarpone

-3 picaturi aroma de migdale

 

Am început cu prepararea budincii.

Am amestecat praful de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte..

-cînd fierbea laptele am turnat compozitia de mai sus si am amestecat bine..budinca e gata,se lasa la racit.

-cînd budinca e rece se amesteca cu mascarpone

-se amesteca bine,pîna devine o crema omogena

-în cafea se pun 3 picaturi aroma de migdale

-pe aici se trec piscoturile,la îmbaiat

-piscoturile îmbibate cu cafea se aseaza frumos într-un vas de jena Peste primul rîd de piscoturi se pune primul strat de crema,dupa aceea iar piscoturi îmbibate în cafea..si se încheie cu înca un strat de crema.

 

-în final se pudreaza cu cacao si s epune la rece.

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Mihaela-Adina

Pentru Natalia (si nu numai) careia ii multumesc ca mi-a raspuns la toate intrebarile puse si are atata rabdare cu noi, fetele bucatarese (scuze dar n-am mai avut timp sa scriu in forum dar de citit va citesc des) si pentru Veronica pentru ca nu tine doar pentru ea ceea ce stie sa faca, vreau sa va scriu tot o reteta pentru sarbatori pe care o am de la o prietena din Germania si care este foarte gustoasa ( am gustat-o facuta de ea ) si asemanatoare cu checul fantezie dar poti pune si alte ingrediente:PRAJITURA DE CRACIUN ( chec cu fructe confiate si uscate)Pentru 2 tavi de chec (25 /10 cm) sau in tava intinsa si se taie bucatele (2 pe 2 ) si se glazureaza.Aluat: 200 amestec fructe uscate ( prune, caise), 200 fructe confiate (sau daca nu aveti, rahat taiat bucatele), 250 g amestec dulce de mac macinat, 200 g smochine uscate, 200 g migdale macinate ( cred ca merg si nuci in loc de migdale.), 100 g stafide, 150 g ml vin rosu (sau ceai de fructe) pentru inmuiat fructele uscate, 150 g margarina, 100 g zahar ( 50 g daca nu vreti prea dulce pentru ca fructele sunt destul de dulci) , 200 g faina, 1 pachet de praf de copt.Se amesteca fructele uscate, smochinele, crema de mac ( cum o faceti pentru umplutura de cozonac, cred ), stafidele, fructele confiate, migdalele cu vinul (sau ceaiul de fructe) si se lasa peste noapte la inmuiat.A doua zi se amesteca margarina cu zaharul si se adauga cate un ou pe rand, apoi faina si la sfarsit amestecul de fructe. Se pune glazura de ciocolata alba sau neagra (se acopera ca niste praji de cofetarie, pe toate laturile ) si in mijloc migdale decojitesau fructe confiate. Se servesc in ambalaje din acelea ca pentru bomboane ( cu fustite crete, scuze dar nu stiu cum sa le spun acum, au ele o denumire specifica ).Ce mi-a placut mie e ca se pot pastra mai mult timp intr-o cutie din metal si se pot face mai inainte de Craciun si raman la fel de bune ca atunci cand au fost create.Adina


id="quote">id="quote">Adina,n-ai specificat cate oua pui..!Adriana si-atat...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...