Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

hai certati-va[:D]...off si cand ma gandesc ca de la mine a inceput ca sunt batuta in cap[:D]...ce sa fac...pricep mai greu da si cand pricep[8D]...fara sa supar pe nimeni consider ca ar trebui sa editati la reteta televizorului si sa mai scrieti acolo si cum se face acel aluat maro si timp de coacere si cel mai important sa ziceti ca prajitura abia a doua zi este numai buna de taiat...ca eu nu am stiut nici asta si am taiat de aseara cand inca foaia maro este tare se muiase doar un pic si azi mi s-a parut o minune prajitura[:D]sincer era moale se taia perfect numai buna

 

dar nu vreau sa va supar pe voi eu doar am venit cu completarile care uite eu nu le-am stiut si am pornit scandal aici pe dc[:-)))][flo]

 

eu va multumesc oricum la toate mi-am mai adaugat o reteta foarte buna la caietelul meu si asta doar datorita voua[asia]

 

INGRIDid="purple">[copil]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

PRAJITURA KINDER

 

Blat:

6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt.

Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca in tava iar peste nuci se toarna blatul. Se baga la cuptor. Se verifica pana se desprinde un picut de tava si partea de sus nu e lipicioasa.

Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.

 

Crema 1 si 2:

700 ml lapte, 6 galbenusuri, 3 budinci de vanilie, 2 linguri faina, 250 g zahar. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit(budincile le dizolvati separati sa nu se faca cocoloase si faina la fel). Dupa racire se imparte in doua.

Jumatate din aceasta crema se lasa galbena si se intinde pe blatul racit peste finetti.

In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao sau crema finetii dupa gust(cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust( eu am pus 3 linguri).

Crema galbena si cea maro le-am mixat cu blenderul ca sa fie mai fina (mi-au ramas ceva cocoloase[:D])

crema 3:

1 pachet mare de biscuiti petit beure se sfarama in lapte cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema.

La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.In frisca puneti un pliculet de intaritor frisca

Nota: cremele este bine sa le faceti pe rand. Cand intindeti 1 crema, puneti in frigider ca sa se mai intareasca apoi faceti crema 2 si tot asa. Obligatoriu de pus in firgider intre intinsul cremelor. Eu asa am facut.

Ce mai este important: repartizati crema pe toata suprafata blatului, nu o puneti pe toata in mijloc ca altfel atunci cand o veti intinde crema dedesubt va aluneca in afara pe margini(intelegeti ce vreau sa spun)

-prajitura este bine sa se consume a doua zi

-eu am pus 850 ml lapte pentru ca era si faina si e destul de tare.

 

Asamblare:

Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca +crema biscuiti + crema maro + frisca.

 

Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor. Io am facut asa direct pe tava.

poza aici

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Negresa vesela

 

Blat:

 

2 oua

1 cana zahar

1/2 cana ulei

1 cana lapte caldut

2 cani faina

1 lingura rasa de bicarbonat alimentar

3 linguri cu gem de prune sau magiun, caise...ce aveti

1 lingura cacao

1 plic de capuccino

 

- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul .

Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina,cacaoa si capuccino. Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina sau se foloseste hirtie cerata. Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare.

Blatul racit se taie in 2.

Crema:

1 l de lapte se pune pe foc cu 250 g zahar pana fierbe apoi se adauga faina(la inceput e bine sa se dizolve separat intr-o ceasca pana se ingroasa un pic apoi se poate adauga direct din pumn faina-asta sa nu se faca cocoloase. Nu-mi sariti in cap ca nu stiu cata faina a intrat. Trebuie la sfarsit sa fie ca o ciulama, groasa.

Se poate pune si 2 plic zahar vanilat.

Crema se raceste bine. Racita se amesteca cu un pachet jumate de unt Milli. Untul trebuie sa fie la temp. camerei.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura din crema racita in unt (si nu invers). Se face o crema pufoasa foarte gustoasa.

Nota:

Crema asta se poate folosi la orice praji vreti voi si la torturi...daca vreti putei baga cacao si iese neagra.[:D]

Blatul se poate taia si in 3 si faceti tort. Se poate coace si in forma rotunda.

Crema o am de soacra mea de la alta praji iar blatul e inspirat din NEGRESA.

 

 

Asamblare:

blat1 + crema + blat2 + restul de crema+ cioco decor sau cocos colorat

pozaaiciid="red">

 

 

Sper ca n-am omis nimic. Daca ceva nu e clar intrebati va rog...

Hai ca nu e grea.[:D]

Nushulica...ma gasesti pe mess sa intrebi orice doresti.

 

 

Bafta!

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Nushulica...ma gasesti pe mess sa intrebi orice doresti.

 

 

Bafta!

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05


id="quote">id="quote">

 

 

saru'mana dar acu cred ca-i foarte clar...dar mai stii la mine??!!![:D][:D]..oricum de acum stiu de unde sa te iau cred ca o fac de vineri ca sambata avem taiere de mot la finutza noastra scumpa[bis]

 

INGRIDid="purple">[copil]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hi Veronica

 

Am incercat si eu Televizorul, si am avut si eu probleme cu blatul maro. Mi-a iesit beton ca nici dupa 4 zile nu mi s-anmuiat. Cred ca problema mea este ca pe la noi poate lingurile nu au aceeias masura ca in Rom. Poate ca am bagat prea multa faina. Cred ca data viitoare o s-o fac cu blat maro si cred ca o sa mearga super. Ma-m gindit ca inca o idee buna este cind mai postati retete, sa mentionati si masura tavii. Am intrebari si despre reteta aceasta minunata

 

quote:Negresa vesela

 

Blat:

 

2 oua

1 cana zahar

1/2 cana ulei

1 cana lapte caldut

2 cani faina

1 lingura rasa de bicarbonat alimentar

3 linguri cu gem de prune sau magiun, caise...ce aveti

1 lingura cacao

1 plic de capuccino

 

- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul .

Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina,cacaoa si capuccino. Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina sau se foloseste hirtie cerata. Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare.

Blatul racit se taie in 2.

Crema:

1 l de lapte se pune pe foc cu 250 g zahar pana fierbe apoi se adauga faina(la inceput e bine sa se dizolve separat intr-o ceasca pana se ingroasa un pic apoi se poate adauga direct din pumn faina-asta sa nu se faca cocoloase. Nu-mi sariti in cap ca nu stiu cata faina a intrat. Trebuie la sfarsit sa fie ca o ciulama, groasa.

Se poate pune si 2 plic zahar vanilat.

Crema se raceste bine. Racita se amesteca cu un pachet jumate de unt Milli. Untul trebuie sa fie la temp. camerei.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura din crema racita in unt (si nu invers). Se face o crema pufoasa foarte gustoasa.


id="quote">id="quote">

 

Ce cantitate contine un plic de capucino. Ce este capucino? Pot sa pun ness? Eu sint cu masurile, asa ca data viitoare cind faci aceasta negresa vesela poti sa ne spui mai sigur cita faina trebuie sa intre? De ce este atit de important de pus untul Milli? Nu se poate pune orice fel de unt nesarat? I know.... Intrebari stupide[:D] dar poate raspunsurile vor fi folositoare si altor fete.

 

Si eu multumesc mult pentru rabdare.

[flo] [^]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tgif, incerc sa dau raspunsuri[flo].

 

-un plic de Cappucino are cam 12,5 g si este un amestec de cafea cu lapte. poti pune si ness, un plic. Eu am pus Cappucino d ela Milka.

-untul Milli care l-am folosit are 80% grasime. poti pune orice unt vrei tu dar sa fie de calitate mai buna.

-faina n-am masurat-o....Asta e! Pui faina pana se face ca o ciulama....asa ca un gris gros. Nu trebuie sa-ti fie teama sa faci ca sigur iti iese.

-foile de la "Televizor" se inmoaie cand sunt unse cu crema si lasate sa steie. Ele nu se inmoaie fara crema.

 

sper sa fiu ok cu raspunsurile [pup][flo]

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...