Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

Buna TGIF !

 

Praful de Capuccino se gaseste si la noi la WINCO , in Portland, (vad ca esti "peste pod"...[:D] ) poti sa o inlocuiesti cu cafea la cutie gen "General International Coffee" (vezi ca sint multe arome), sau poti sa cumperi Instant Capuccino French Vanilla de la Walmart la CUTIE. Poti pune 2-3 linguri (din alea de masurat, americane) rase. ( e mai mult pentru aroma....)

Daca folosesti unt nesarat e foarte bun ! (Tillamook). La un litru de lapte poti sa pui cam 6 linguri de faina, dar le amesteci cu lapte putin si apoi cu restul laptelui.

 

Veronica sa ne mai scrii retete, please ! (Eu le copiez constiincios pe toate !)

[hia][olala][pegeam]

 

 

 

Nihil Sine Deo

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Prajitura cu miere ungureasca(de la soacra)

 

Compozitia pentru 4 foi:

 

500 g faina se amesteca cu 50 g unt la temp camerei, 2 oua intregi, 100 g zagar pudra, 1 lingura miere, 1 lingurita de bicarbonat alimentar stins cu zeama de lamaie si 4 linguri lapte.

Din toaste acestea se obtine o coca din care se coc 4 foin pe dosul tavii in cuptor preincalzit. Foile se coc cam 5-10 minute pana se auresc deasupra. Ele sunt tari dupa coacere urmand a se inmoia la asamblare cu crema. Prajitura astfel e bine sa steie 1 zi.

Tava mea are aici 26/36

 

Crema :

Intr-un castron se pune 300 ml lapte la fiert cu 2 linguri zahar.

In alt recipient se dizolva 6 linguri faina in 200 ml lapte

Acesta se toarna cate un pic in compozitia de lapte care se afla pe foc. Amestecam cu atentie sa nu se faca cocoloase.

Se face ca o ciulama. Se pune la racit.

Separat se freaca 300g unt sau margarina cu 300 g zahar praf.

In untul frecat se pune pe rand cate o lingura din crema fiarta si racita . Se obtine astfel o crema pufoasa.

Din aceast crema se ia atat cat sa avem de intins pe o foaie.In ea se baga cacao. Iar in cea alba se baga 3 plicuri de zahar vanilat.

Glazura: ciocolata topita la bain maire

 

Asamblare:

foaie + crema alba+ foaie +crema maro+ foaie+ crema alba + foaie + glazura

 

nota:

PRAJITURA se papa singura, gura mesteca fara ca voi sa faceti vreun efort[:D]. Asa de buna e! [cool]

Io cu sotul ne-am certat pentru ea....ceva de genul:"pai de ce ai mancat tu 3 buc si io una?"...asta la ultimele bucati[:D]

Mai fac da....sigur de Craciun o fac.[hot]

poza AICIid="red">

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Veronica pentru clarificari. MonikaUSA, tie iti multumesc pentru ca miai scris pe limba mea. Eu totdeauna folosesc masuratorile alea americane pentru ca nu dai gres cu ele. Sint happy ca esti chiar peste pod de mine. Miar place sa mai vorbim.

 

Veronica, si eu te citesc de mult si iti multumesc pentru retete, dar nu uita sa ne spui la fiecare reteta ce marime de tava se foloseste ca eu am o gramada de ele.

 

God bless you guys and keep up the good work.

Va pup

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Veronica vreau sa fac si eu africana cu banane, dar am niste nelamuriri, legate de crema. Deci, ai zis tu:

 

Crema:

 

¼ frisca Hoplaid="red">

2 linguri cacao

4 linguri zahar macinat – restul ramas

 

Se amesteca toate acestea pana se omogenizeaza bine, din frisca luandu-se atat cat sa se lege.id="red">

Restul de frisca se pune pe foc pana da 2-3 clocote . Peste aceasta se toarna compozitia cu cacao. Se da la firgider pentru 1 zi sau 10 ore.

Apoi crema se bate ca o frisca obisnuita cu mixerul.

 

Nu inteleg [alcool] ce inseamna 1/4 frisca adica 250gr sau ce? Sau o partime din cat? SI sa se lege, adica sa iasa ca o crema toata treaba aia, banuiesc, nu? Scuze, probabil ca mi-a scapat ceva de nu reusesc sa "vizualizez" ce am de facut.

 

 

Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

VERONICA[pup][pup][pup]...stiu reteta asta,adica prajitura,o facea bunica mea,unguroaica fiind,(Dumnezeu so ierte) si era o minunatie[pofta]....fug repede sa o scriu..sa traiesti 1000 de ani[bis]

 

 

Sa aveti sarbatori fericite!

 

 

 

 

 

[pegeam][*][aho][aho][aho]

 

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Parisul in flacari,(de la soacra)

 

 

Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava in care se pune hartie cerata.

 

Blatul 1:

6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 100 g nuca cocos, 2 linguri faina.

Separat se face:

Blatul 2:

4 oua se bat cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri faina.

Aceste 2 blaturi se coc impreuna pana se desprinde un pic de tava la foc moderat.

Tava mea are dimensiunea 20/30

 

Crema:

6 galbenusuri (ramase de la primul blat) se freaca cu 200 g zahar pe bain maire pana se ingroasa. Se raceste.

Apoi se freca cu 250 g unt. Se pune cate o lingura de crema racita in unt (si nu invers)

Aceasta crema se pune pe blatul racit.

Peste crema se pune glazura de cacao:

Glazura:

3 linguri de apa fiarta+ 150 g zahar pudra + 2 linguri cacao + 3 linguri ulei.

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 1 luna

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...