Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am facut ieri o prajitura si am numit-o Prajitura florilor.

 

Prajitura florilorid="size3">id="red">

 

Blatul este cumparat din comert(se cheama "Pandispan") si este maro, adica sunt mai multe foi maro, din cacao si costa 88 mii lei[:D]

Vreau sa va spun ca initial mi-a fost teama ca nu vor fi bune dar garantat va puteti cumpara, ca se inmoaie excelent si au un gust foarte bun.

 

Crema:

2 plic crema Ole(se poate unul de vanilie si unln de cioco), 2 cutii de smantana milli rosie de 25%grasime, adica 400 g, 400 g cioco de buna calitate(un am pus 2 iepuri Lind) si 400 ml lapte(depinde de cat vreti sa fie crema de groasa).

Cum facem:

Pune intr-un catronel cico la topit bain-marie, apoi in alt castron mai mare rasturnam cele 2 cutii de smantana, punem cele 2 plicuri de creme Ole,turnam un pic de lapte si cu mixerul amesteca, mai turnam lapte si tot asa pana terminam laptele. Vitexa la mixer trebuie sa fie mare. La sfarsit se pun cioclata topita. Ea se poate pune calda, n-are nimic si se baga totul la frigider.La frigider oricum se va intari.

Se pregatesc foile de umplut si incepem umplerea.

Deasupra facem glazura de care vreti voi.

Eu am topit inca 2 iepuri lind, am adaugat 1 lingura unt, lapte dupa ochi, 1 lingura miere, 2 linguri smantana si 3 linguri de lichior de portocale rosii. Am facut ochiometric. Am pus apoi la racit...si calduta am turnat-o pe prajitura si am pus rapid la frigider.

Cand s-a racit am pus un picut de cacao deasupra cu sita.

Ca ornament am facut floricele din martipan si cocos colorat pe margini.

Se mananca a doua zi.

 

Bafta!

 

poze:

AICI

AICI

si AICIid="blue">id="red">id="size2">

 

 

"LA MULTI ANI CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ONOMASTICA.

LE DORESC MULTA SANATATE, FERICIRE SI TOT CE ISI DORESC"id="Comic Sans MS">id="size3">id="blue">

[pahar][pup]

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black">[blue] Stefan Peterid="blue"> 1 an si 4 luni

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aseara si azi...ca s-au cam papat[:D], am mesterit cornulete cu nuca. Doamne ce bune si fragede sunt! Incercati si voi! Sunt asa d eusor de facut. Reteta o am de pe culinar.

Le-am pus in cutie inchisa. O sa le fac si poza daca vreti.

 

CORNULETE CU NUCAid="size2">id="red">

 

- 250 g margarina rama sau unirea sau ce aveti

- 150 gr. nuci macinate

- 1 ou intreg

- 4 linguri zahar pudra

- 400 G faina(vedeti dupa ochi)

 

Se amesteca margarina cu zaharul.

Se adauga oul, nucile si faina.

Se ruleaza baghetutze mici si se taie si se poate da forma de semicerc.

 

Se introduc la cuptor la foc iute 15-20 minute. Cind sunt coapte, se pudreaza cu zahar pudra vaniliat.

 

pofta buna!

 

 

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 4 luni

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De pasti am facut urmatoarele dulciuri:

 

Prajitura cu foi si crema alba:aici

Sectiune:aici

Prajitura Rozaici

sectiune aveti mai sus.

Cornulete cu nuca

Napolitan cu umplutura din biscuitit: poza la amandoua aici

Tort diplomat cu capsuni:aici

sectiune n-am ca am uitat sa fac[bang]id="blue">

 

am sa pun retetele pe rand cand am timp mai mult[biz]

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 5 luni

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...