Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

Aseara am prestat o reteta tot de pe culinar cu branza dulce

 

Prajitura cu branza dulceid="red">

1 kg branza

3 galbenusuri

1 ou

100g zahar

2 linguri suc lamaie

200 ml lapte

2 plicuri budinca de vanilie(*)

100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)

 

100g unt moale

 

6 albusuri

100g zahar

 

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.

Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.

Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider. E mai buna a doua zi.

 

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.

Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.

pozaaici

 

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 5 luni

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am facut niste rulade:

 

-una cu ciocolata nutella

-una de zmeura

-una de vanilie

 

Rulada

 

Se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar,se adauga ce esenta are fiecare sau ce vrea:rom, vanilie, migdale etc, apoi se adauga galbenusurile si se bate in continuare, se icorporeaza 4 linguri faina amestecandu-se de jos in sus ca sa nu se lase albusurile(daca vreti sa iasa maro blatul puneti apoi cacao-2 linguri).

Se coace in tava mare 30/40(ca sa putem rula de mai multe ori).Aluatul pentru rulade trebuie sa fie subtire nu gros.

Cuptorul trebuie sa fie incins la 17 grade C. Se pune hartie cerata in tava si se toarna compozitia de oua.

Se coace repede in 10 minute,se verifica cu scobitoarea.

Se pregateste un prosop umed pe care se scoate rulada, se indeparteaza hartia cerata si pe latime se ruleaza ajutandu-ne cu prosopul. rulada rulata se inveleste in hartie cerata si se lasa asa pana se raceste.

Umplutura:

-poate fi ce vreti voi.

Eu am umplut una cu nutella(alta data am sa fac nutella frecata cu jumate de pachet margarina rama pentru ca asa a iesit prea tare crema de nutella si nu ne-a placut)

Una am umplut-o cu 2 plicuri de crema de vanilie din comert de la dr. oetker in care am adaugat ciocolata taiata bucatele.

A treia a umplut-o cu crema de vanilie ramasa[:D] amestecata cu 1 borcan de sirop de zmeura pentru inghetata.

Ornatul il faceti cum va vine pe moment...cu frisca, ciocolata topita bain marie, siropuri de fructe si nu in ultimul rand dulceata sau gem.

 

 

poza :aici si aici

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 5 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Umplutura pentru napolitaneid="size2">

-reteta de pe pachetul de biscuiti Romdil.

 

 

400 g biscuiti petit beurre se trec prin masina de tocat.

Se pun 400 g zahar in 200 ml lapte si se fierbe pana la obtinerea unui sirop.

Se adauga biscuitii si se mai fierbe 1-2 minute amestecand mereu. se adauga 250 g margarina, 2 linguri cacao, si esenta de rom. Se umple foile de napolitan cu acest amestec Se preseaza pana a doua zi.Se taie felii.

 

Eu am facut astea recent si arata:asa

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 5 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hildegardid="red"> merci de reteta.Gomboti cu prune i-am facut si eu mai demult sunt super buni ,mie o pofta de ei [pofta] cu toate ca am prune in congelator dar ma abtin sa-i fac ca mie frica de kg si e pacat ca e vara si noi femeile trebuie sa tinem la forma [:)]

 

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute

Fabya

id="limegreen">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

Prajitura Ochi de Leopardid="size2">- luata de pe culinar

 

-Trebuie sa puneti la scurs 500 g visine.

 

Se pune 10 g drojdie proaspata la dospit in lapte caldut si 1 lingurita de zahar la loc cald. Se lasa 5-10 minute timp in care pregatim aluatul.

450 g faina, 5 galbenusuri,150 margarina moale, topit aun pic la micro,1 pahar de lapte caldut. Toate acestea se amesteca pana la obtinerea unui aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se pune la crescut 30 minute, 175 grade, la loc cald. In acet timp preparam umplutura: batem albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar, dupa care adaugam 150 g nuca macinata.

Din aluatul crescut se fac 3 bile care se intind pe rand si pe marginea aluatului se pun visinele una cate una aliniate si se ruleaza spre centrul foii(marginile) lasand un spatiu de 5 cm intre ele. Acest spatiu se umple cu albusul batut cu zahar si nuca.

Se pun toate 3 bucati in tava in care punem inainte hartie de copt....introducem la cuptor 30 minute in cuptorul preincalzit.

 

poza: aici

id="red">

 

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 5 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...