Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

CREMA PENTRU FOI DE NAPOLITATNE

 

-2 cani zahar se topesc pe foc

-se adauga o cana de nuca taiata cu cutitul

-se aduga jumate pachet unt sau margarina si un galbenus d eou si se amesteca pana se omogenizeaza

-se intinde de-a lungul pe foi

-compozitia trebuie sa fie calda

-cantitatile vi le alegeti voi.

-eu fac cu cantitate dubla sa iasa mai mult.

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Briose

 

-2 cani de faina, 1 3/4 cani de zahar, 4 albuse (eu am pus ouale intregi, a iesit ok si asa), 2 linguri praf de copt, 1 cana lapte, 125 gr unt, zahar vanilat, afine sau orice alte fructe ( chiar si zmeura, cirese din compot).

Amestecati toate impreuna si turnati (3/4 din forma numai pt ca vor creste si dau pe dinafara, ca la mine) in forme de briose (din hartie ca-i mai practic).

-Coaceti 30 de minute la foc potrivit.

-Se pudreaza cu zahar

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ALBA CA ZAPADA I

 

Necesar pentru foi:

 

10 linguri de ulei

10 linguri de zahar

2 oua

faina cit cuprinde( cu aproximatie cam 0,500 gr)

i lingurita cu virf de amoniac

 

PT CREMA :

 

1 pachet de unt 200gr

1/2 l lapte

200gr zahar

1 lamiie

gris

 

separat un borcan de gem de caise de 300gr

 

si acum la treaba intai foile:

 

Se amesteca zaharul cu uleiul si ouale intregi bine cu o lingura de lemn pe urma se toarna treptat din faina si se introduce si amoniacul, se obtine un aluat tare dar nu virtos ca sa poata fi modelat cu sucitoru se lucreaza bine pina se omogenizeaza totul ca aluatul sa devina fin si in tot acest timp se lucreaza cu faina alaturi

se imparte in patru si se intinde cu sucitorul pina la marimea tavi (cam 40cm pe 28,30 cm)si se coc pe fundul tavii.

Mentionez ca inainte de a fi bagate la cuptor este bine sa fie intepate din loc in loc cu furculita pt a nu se umfla ca se aseaza greu unele peste altele, sunt niste foi tari ca o scoarta de copac

 

CREMA

 

Se freaca untul cu zaharul spuma (pt usurinta folositi zahar farin adica pudra) cu mixerul tot pt usurinta.

Din lapte si gris se face un gris cu lapte fiert (dupa ochi puneti gris) mai moale, sa nu il faceti prea tare, daca se greseste se mai inmoaie cu lapte ulterior putin si se lasa sa se raceasca.

Se unesc cele doua creme dar pt a nu se taia se pune untul in grisul cu lapte putin cite putin pe principiul maionezei ca doar este grasime si multa de o data se taie, iar daca se taie nu-i bai ca grisul din lapte mai mascheza, se rade lamiia se pune coaja in crema si se si stoarce toata zeama.

 

Unirea prajiturii:

 

Se ia prima foaie se pune jumatate din crema, se aseaza a doua foaie se pune gemul de caise,se ia a treia foaie se pune cealalta jumatate de crema si apoi se pune a patra foaie.

Se lasa pina a doua zi.

 

Rezultatul:

- o prajitura inaltuta cu o crema pufoasa (pentru ca grisul da pufosenia) si foile inmuiate.

Este o prajitura fina.

 

 

Alba ca Zapada II

 

Aluat:

 

2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac; Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana de zahar, 1 pachet margarina

 

Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu

6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar si 1 pachet margarina. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom. Se umplu blaturile.

Alba ca Zapada III

 

Pentru crema: 1/2 lapte, 3 linguri faina, 1 pachet margarina (Unirea), 300 gr. zahar pudra, o lamiie mare. Pentru foi: 3 oua, 5 linguri zahar pudra (100 gr.), 5 linguri ulei, 2 linguri lapte,

1 lingurita amoniac nestins, un praf de sare, faina pentru o coca nu prea tare (cca.400 g.)

Mod de preparare

Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest timp se freaca un pachet de margarina cu 300 gr. zahar pudra peste care se adauga pasta rece. Se rade o lamiie pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce de zeama si se adauga coaja si zeama in pasta de mai sus.

A doua zi, se taie prajitura in patratele sau romburi si se serveste pe platou. Dupa preferinta, se pune cacao intr-una dintre foi (cea din mijloc).

 

ALBA CA ZAPADA IV

Pentru foi:

- 100 gr. zahar

- 100 gr. unt

- 100 gr. lapte

- 1 ou

- o lingurita de amoniac

- zeama de lamiie

- faina cit cuprinde.

Pentru crema:

- 500 gr. lapte

- 5 linguri de faina

- 400 gr. zahar pudra

- 200 gr. unt

- 2 prafuri de vanilie

Se freaca bine zaharul cu untul si se adauga laptele, o lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamiie apoi faina cit cuprinde. Aluatul se imparte in 3 parti si se coace pe fundul tavii.

Pentru crema se amesteca laptele cu faina si se pune pe focul mic pina se ingroasa, apoi se da la rece. Apoi zaharul se freaca cu untul si vanilia. Se amesteca cu prima crema.

Se pune crema intre foi si se presara zahar pudra deasupra.

 

 

 

Faci care vrei tu.[hot]

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciambella Bologna

 

 

400 g faina

250 g zahar

100 g unt

125 ml lapte

2 oua

1 lingura de apa

coaja rasa de la o lamiie

1 plic de praf de copt ( 16 g) vanilat ( sau vanilie suplimentar )

 

Se inmoaie zaharul cu apa si se freaca impreuna cu untul pina devine spuma, se adauga ouale , laptele si coaja rasa de lamiie. Se incorporeaza faina amestecata de preferinta cu praful de copt pina e amalgamata bine . Se varsa intr-o forma unsa cu unt si faina . La cuptor la 180 grade pt cca 50 min.

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...