Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

Ciambella cu urda ( sau brinza de vaci )

 

300 g faina

300 g urda ( brinza de vaci )

300 g zahar

3 oua

20g unt

30 g zahar *

coaja rasa de la 1 lamiie

un pliculet de vanilina ( 1 virf de cutit , sau 1 plic de zahar vanilat )

1 plic de praf de copt

se amesteca brinza cu zaharul, galbenusurile de ou, vanilina, untul la temperatura camerei, coaja rasa de lamiie; se adauga faina amestecata initial cu praful de copt . Se bat albusurile spuma si se adauga la aluat ( amestecind de sus in jos ) . Se unge forma cu unt si faina , se toarna aluatul si se presara peste cele 30 g zahar * . Se da la cuptor la 180 grade pt cca 50 min.

 

 

COSULETE CU NUCA

 

Ingrediente:

- 500 g faina

- 250 g unt/margarina

- 6 galbenusuri

- 6 albusuri

- 300g zahar

- 100 g zahar pudra

- 1/2 pac. praf copt

- 1 ls smintina

- 300 g nuci macinate la alegere

- 150-200 g matmelada,gem

Decor:

- ciocolata-la alegere,care se poate topi pe baie de aburi si cosuletele se pot decora dupa dorinta sau se introduc cu suprafata in aceasta ciocolata topita,dupa care se poate la fel introduce cu suprafata cu ciocolata in:

- nuci prajite si zdrobite,

- nuci prajite,zdrobite si putin caramelizate,

- in ciocolata razuita la alegere(lapte,amaruie, alba)

- in fulgi de cocos,

- decor de bombonele colorate etc.....

 

Mod preparare:

Aluat:

Se freaca margarina/untul,galbenusurile, zaharul pudra si smintina pina se omogenizeaza bine,se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si totul se framinta impreuna.

Aluatul obtinult se intinde pe o suprafata infainata cu care am captusit formele de Minimuffins cu o grosime de 3-4 mm. Si se taie rondele cu care se imbraca formele dorite.

 

Umplutura:

Albusurile de ou se bat intr-o spuma tare adaugind treptat cele 300g de zahar si nucile macinate.

In fiecare forma de aluat se pune cite 1 lingurita de marmelada /dulceata si se umple cu spuma de albusuri cu nuca.

Cind sint gata se pun la copt ca.15-20 min. la o temp. de 170-180°C,dupa care se scot si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie si se lasa asa sau se decoreza dupa preferinta.

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hildegard, sa nu te supeii ca intervin, dar am si eu o sugestie pt Prajitura Fanta si anume sa fie insiropat blatul. EU am facut-o fara sa-l fi insiropat si sincer am fost dezamagita, cu toate ca era buna pe ansamblu, dar nu "se legau" straturile de crema cu blatul. Cred ca se poate insiropa chiar cu fanta.

 

Succes la bunataturi.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lapte de pasare

 

 

Ingrediente:

 

Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.

 

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

 

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

 

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

 

Pofta buna!!

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna ia ma bag si eu in seama. Mai intru sa vad ce bunatati a facut Veronica.

Talida, "o noapte la venetia ", am gasit-o in prajiturile Nataliei.

Veronica daca prajitura Fanta e cea care o fac si eu cu un blat cu cacao, branza, si apoi fanta cu budinca, apoi sa stii ca si eu o insiropez. Ca-mi place mai mult asa. Da desigur, asta depinde de gustul fiecareia. Mie de ex imi plac prajiturile f. dulci. asa ca eu rastorn blatul pe o tava cu zahar pudra, il insiropez, si abia apoi cladesc prajitura. Desigur ca apoi se mananca doar cu lingurita.

Numai bine, si cat la mai multe retete!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

"O noapte la Venetia" nu apartine Nataliei ci Lacri SM (si c ao coincidenta e vecina mea de bloc[:D]) care a postat-o acolo.

Dar ce conteaza, nu!

Retetele sunt retete cine vrea le face cine nu, nu.

 

O NOAPTE LA VENETIA

 

 

 

Blat:

 

6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,100 gr.nuca de cocos,5 lingurifaina.

Se pune in tava unsa.

Peste el se pune un blat din 4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,1/2 praf de copt,2 linguri cacao(la acest al doilea blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul se adauga apoi galbenusurile pe rind,iar la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt).

Se coace. Iese o prajitura cu doua blaturi. Arata de parca s-au copt separat. Dar nu, ele se coc impreuna. Nu vor fuziona, n-aveti frica.

Blatul se raceste si optional se poate insiropa depinde cum iese la fiecare (reteta e fara sirop).

 

Crema:

 

6 galbenusuri,150 gr zahar,5 lg lapte se fierb pe abur.

Rece se amesteca cu un pachet de unt.

Deasupra se pune:

glazura de ciocolata (eu am topit o ciocolata de 100 gr cu 50 gr unt si 2-3 linguri de lapte.

 

poza aiciid="red">

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Veronica, scuze pt. confuzie. Dar intr-adevar, reteta e reteta, si cine doreste o face de oriunde. Eu am o versiune a prajiturii "o noapte la venetia", numita "Cocosata". Cand o sa am timp am sa o postez aici. Am facut-o de multe ori, e cu foi cu cacao ,in loc de blat. E intr-adevar deosebita.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...