Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

Hai sa va zic ce am bucatarit eu pt Andrei, care e un smecheras de 5 anisori.

Orez in lapte, mai altfel.

200g orez fiert pe jumatate in 200 ml apa.

400 ml lapte fiert cu 2 linguri zahar.

2 linguri zahar se caramelizeaza, se toarna peste el laptele fierbinte, si se asteapta pana se topeste zaharul.

Peste el, (lapte cu zahar caramel) se toarna orezul fiert pe jumatate, si se mai fierbe 10 min.

La sfarsit(dupa ce am luat de pe foc) am inglobat un plic de CLIPA DULCE (un desert de la Dr Oetker) de ciocolata.Se amesteca energic timp de cateva minute pana la omogenizare completa.

A MANCAT SI PUIUL DE 2 ORI DIN EL SI MAMI SI TATI o data.

Deci l-am facut pt Andrei dar am mancat toti! [:D]

Pofta buna!!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nicole, m-ai spart ce reteta asta[il]. Sigur am s-o incerc.

 

Silvana, suna bine reteta...numai ca stefan are 12 luni fara 6 zile....si asteptam sa mai crestem un pic sa-i dau cioco....

Am notat reteta[cool]

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Moni, iaca aci:

 

Prajitura cu castane-luata de culinar

 

Cum se prepara:

 

175 gr zahar ( eu pun 150) un plic de zahar vanilat, se freaca cu 125 gr unt.

Se adauga 4 galbenusuri,cele 2 pachete de piuré de castane. Apoi se adauga 75 gr de migdale macinate,apoi 4 linguri de tuica. Urmeaza cele 4 albuse batute foarte bine. Compozitia se toarna in tava.

Se lasa in cuptorul incalzit la 180°C timp de 70 minute.

Se lasa sa se raceasca pe un gril.

 

Nota: in loc de piure de castane se poate face piure de mere

Reteta de piure de mere o scriu acum:

 

 

Piure de mere:

Tai mere in bucati, le pun intr-o cratita cu extrem de putina apa. Eu il fac fara zahar, pun scortisoara. las sa fiarba si amestec mereu ca sa nu se prinda de cratita. Eventual se pune unt cat o nuca.

La sfarsit il pisez cu o unealta de facut piure.

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am citit retetele de prajituri ale Veronicai si as dori sa adaug o reteta de Tiramisu fara oua (a fost binevenita in perioada "aviarei")

si va garantez ca e super !!! Cel putin cei care au servit-o au spus ca e ceva deosebit ,dar iata reteta...

 

TIRAMISU

 

400 grame piscoturi

500 gr.Mascarpone

400 gr.smântâna supercremoasa

125-130 ml cafea neândulcitã

125-130 ml lichior cafea ( cel TANITA nu e asa alcoolizat! )

3 linguri de miere ( sau zahar pudra )

1 lingurã de lichior ptr.cremã

pudrã de cacao de bunã calitate

 

Se omogenizeazã Mascarpone cu smântâna,cu 1 lingurãde lichior si cele trei linguri de miere.Se amesteca cafeaua cu lichiorul si se însiropeazã primul strat de piscoturi ( asezat intr-o tava de 25/35 cm )se adauga crema ,urmãtorul strat de piscoturi însiropate si la final cremã ,peste care se pudreazã cacao .Se da la rece si se ...manâncã dupã cam 2 -3 ore

Sper sa va placa ...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nemary, ba da, se poate si cu suc de portocale natural.Eu am adaptat mereu tipul acesta de glazura colorata semi-transparenta:am facut-o si cu zeama de compot de visine si cu suc de capsuni, depinde de ce fel de fructe utilizam la prajituri.

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...