Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tort de zahar ars

 

 

6 oua

200 g zahar-300 g(daca-l vreti mai dulce)

3 pliculete zahar vanilat

700 ml lapte cald

1 lingurita ness dizolvata in putin lapte cald

 

 

8 linguri pt tapetat vasul in care vom face tortul

 

Blat:

4 oua

4 linguri cu varf de zahar

4 linguri cu vf de faina

2 linguri nuca macinata(eventual putin prajita inainte)

coaja rasa de lamaie sau portocala

 

-Apa si zahar parti egale pt sirop

-frisca pt ornat

 

CUM PROCEDAM:

-Luam un vas rezistent la cuptor,punem cele 8 linguri de zahar si punem la topit zaharul,pe aragaz

-Cand incepe sa se topeasca amestecam mereu,imediat dupa omogenizare luam de pe foc sa nu se arda zaharul prea tare(capata un gust amar).

Rotim vasul astfel incat sa tapetam peretii lui cu zaharul ars

-Cat timp se raceste vasul cu zaharul ars,facem crema de zahar ars

-Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat

-Adaugam laptele

-Intr-un vas amestecam nessul cu putin lapte cald si-l punem in compozitia de oua

-Punem amestecul in vas si-l dam la cuptor,30 minute,la 175 grade,ventilator si apoi inca 15 min la 150 grade-crema trebuie sa fie inchegata!Daca crema nu s-a inchegat suficient se mai lasa putin

-In timp ce se crema e in cuptor facem aluatul de blat.

Se bat spuma cele 4 albusuri cu putina sare,apoi punem zaharul

-Punem galbenusurile si se mai bate 5-7 minute la viteza mare

-Apoi punem faina si nuca si amestecam cu grija,de jos in sus

-Punem si coaja de lamaie sau portocala rasa si esenta de vanilie

-Punem peste crema de zahar ars si dam la cuptor la 175 grade,ventilator,30 minute aproximativ.Verificam cu scobitoarea daca este copt blatul

-Daca vreti blatul mai insiropat se poate face un sirop.

Se folosesc parti egale apa-zahar.

-Punem la ars zaharul apoi punem apa fierbinte si mai dam un clocot

-Insiropam blatul

-Dupa ce s-a racit tortul il rasturnam pe un platou

-il ambracam in frisca cu spritul dupa imaginatie.

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PANCAKE

 

INGREDIENTE:

1/4 cana de faina

1 ou

1 1/2 cana de lapte batut

1/4 cana de zahar

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

1/4 cana de ulei

1/4 lingurita de sare

 

Incalzesti tigaia in prealabil unsa cu ulei ca sa nu se prinda compozitia.

Amesteci in mixer sau blender ingredientele.

Torni compozitia pe rand in tigaia incinsa, formand cerculete de 12 cm diametru.

Cand marginile compozitiei din tigaie se intaresc intoarce pancake-ul. Ar trebui sa aiba culoarea maro deschis.

Il lasi in tigaie pana capata culoarea maro deschis pe toate partile.

 

Se servesc calde simple sau cu sos de ciocolata,sirop de artar,frisca,fructe.

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nicolle si Natalia, lamuriti-ma si pe mine: Am facut si eu salamul de castane insa m-am lovit de o problema:

toate ingredientele alea macinate in reteta se leaga doar cu o nuca de margarina? Ca e si zahar tos in reteta!!!

Acum eu in desteptaciunea mea, ce am zis? ia sa fac eu un sirop.

Dar rezultatul a fost sub asteptari. Please Natalia, cum l-ai facut? Arata bestial!! [pofta]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...