Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRAJITURI - VERONICA


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Buna fetele, eu intru mai rarut caci nu prea am timp, am citit ca ati facut salamul de castane si ma bucur, pentru cea care a faxcut sirop ii transmit sa nu repete gresala, mai bine pune mai multa margarina, cat sa lege, asta depinde si de natura biscuitilor, si de cea a cartofilor, dar cu putina margarina, acum cat o nuca, 2,3, dar sa se lege, daac faceti sirop primeste automat o alta textura si un alt gust. Va sarut pe toate.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de urari la toata lumea[pup][flo].id="size4">

 

Fetelor, azi nu-i tin ziua ci samabata pentru ca numai asa se poate.

I-am comandat un tort de data asta. Asta e. Am sa pun poze duminica.

De anul viitor am sa-i fac torturi in fiecare an. Plus ca mai avem si Sf. Stefan de sarbatorit la Craciun, si atunci fac eu tort.

 

Nicole, n-am uitat de rulada ta....am s-o fac.

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Tort de zahar ars

 

 

6 oua

200 g zahar-300 g(daca-l vreti mai dulce)

3 pliculete zahar vanilat

700 ml lapte cald

1 lingurita ness dizolvata in putin lapte cald

 

 

8 linguri pt tapetat vasul in care vom face tortul

 

Blat:

4 oua

4 linguri cu varf de zahar

4 linguri cu vf de faina

2 linguri nuca macinata(eventual putin prajita inainte)

coaja rasa de lamaie sau portocala

 

-Apa si zahar parti egale pt sirop

-frisca pt ornat

 

CUM PROCEDAM:

-Luam un vas rezistent la cuptor,punem cele 8 linguri de zahar si punem la topit zaharul,pe aragaz

-Cand incepe sa se topeasca amestecam mereu,imediat dupa omogenizare luam de pe foc sa nu se arda zaharul prea tare(capata un gust amar).

Rotim vasul astfel incat sa tapetam peretii lui cu zaharul ars

-Cat timp se raceste vasul cu zaharul ars,facem crema de zahar ars

-Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat

-Adaugam laptele

-Intr-un vas amestecam nessul cu putin lapte cald si-l punem in compozitia de oua

-Punem amestecul in vas si-l dam la cuptor,30 minute,la 175 grade,ventilator si apoi inca 15 min la 150 grade-crema trebuie sa fie inchegata!Daca crema nu s-a inchegat suficient se mai lasa putin

-In timp ce se crema e in cuptor facem aluatul de blat.

Se bat spuma cele 4 albusuri cu putina sare,apoi punem zaharul

-Punem galbenusurile si se mai bate 5-7 minute la viteza mare

-Apoi punem faina si nuca si amestecam cu grija,de jos in sus

-Punem si coaja de lamaie sau portocala rasa si esenta de vanilie

-Punem peste crema de zahar ars si dam la cuptor la 175 grade,ventilator,30 minute aproximativ.Verificam cu scobitoarea daca este copt blatul

-Daca vreti blatul mai insiropat se poate face un sirop.

Se folosesc parti egale apa-zahar.

-Punem la ars zaharul apoi punem apa fierbinte si mai dam un clocot

-Insiropam blatul

-Dupa ce s-a racit tortul il rasturnam pe un platou

-il ambracam in frisca cu spritul dupa imaginatie.


id="quote">id="quote">

 

Veronica, ai incercat vreodata sa le coci impreuna, in acelasi timp. cam pe 180* C (350* F), aproximativ o ora ? Deci sa pui amestecul lichid in oala cu zaharul ars, si deasupra sa pui blatul batut, necopt, si sa le dai la cuptor....

Eu asa procedez cu tortul meu de zahar ars. Prima data cind l-am facut am fost sigura ca va iesi o "palasca", adica un dezastru, dar mi-a iesit foarte bine. O las sa se raceasca COMPLET in oala (in vasul) in care s-a copt si apoi o rastorn pe un platou rotund si o ornez cu frisca din belsug !!

(Sa nu te superi pe mine e doar o sugestie... [hia])

 

Multumesc pentru toate retetele scrise, mi-aduc aminte de "casa" si de prajiturile care se faceau si la "noi", pe valea Crisului. [pup]

 

Mai scrie-ne cind ai timp,chef, si cind te lasa Stefan. La multi ani fericiti si cu sanatate multa, baietelului tau !!

 

 

Nihil Sine Deo

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Veronica, sunteti o famile foarte frumoasa iar tu esti ca o zanisoara, ti-am vazut fotografiile, mi-am incarcat bateriile bine privindu-le, asa ca pot trece iar la treaba ca am un suport super in suflet, imaginea ta in mireasa, burtica dragalasa si puiutul minunat. Doresc ca toata viata ta sa fie vesnic o vara insorita. Pupici- Nicoleta- Petrosani.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

iaca o prajitura de demult.....o am de la bunica mea

 

 

 

Bulgari cu cocos sau TAVALITA

 

Blat:

 

600 g zahar, 3 oua, 6 linguri miere de albine, 1 lungura cu varf praf de copt (eu am pus 2 pliculete), 90 g unt sau margarina, 600 g faina, 450 ml lapte

Se amesteca untul/margarina cu putin zahar, apoi adaugam cate un ou si alternam cu zahar; se pun mierea si praful de copt. Dupa ce compozitia e omogena, se adauga treptat – 1 lingura faina, 2-3 linguri lapte, pana rezulta un aluat de genul pandispanului.

Se toarna in tava (40 x 30 cm) si se coace la 170 g C aprox. 45-50 minute. Se lasa sa se raceasca.

 

Siropul pentru glazura: 400 g zahar, 70 g cacao, aproximativ 200 ml cafea fiarta, 150 ml lapte, 100 ml apa, restul de unt/margarina (160 g)

Se pun la fiert, dupa ce a dat in cateva clocote, se pune untul/margarina si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca.

 

Dupa ce s-au racit toate, se taie blatul in cuburi, se insiropeaza bine si se tavalesc cuburile prin 100 g cocos amestecat cu 100 g zahar-pudra.

 

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...