Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Iaca tortu'!


adi69

Recommended Posts

quote:Originally posted by nushulica

salut!eu pot sa ma laud ca am mancat din tortul asta [:D] si era demential!!![bis] bravo adriana pentru a 1000 a oara!![pup]INGRID

id="purple">[copil]
id="quote">id="quote">Nusa,multumesc,esti o dulcica ..ca intotdeauna!Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Adriana adica gelatina din aia pentru aspicuri? Intreb pentru ca pe culinar mi s-a parut ca folosise foi de gelatina, si din alea chiar n-am vazut nicaieri (poate nici nu m-am uitat cu atentie). Sa te mai intreb ceva: daca imbraci un tort cu foaie din asta de zahar, cum se taie? Nu se farama la taiat? Hai ca te-am zapacit, dar ma gandesc sa incerc ceva nou, ca eu nu ornez decat cu frisca/creme/fructe/cioco si alte asemenea.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da Alynuta,gelatina pt aspic.Nici eu n-am vazut prin zona mea gelatina foi,intotdeauna am folosit granule,sincer nici nu stiu daca e vre-o diferenta intre ele in afara de modul de prezentare.

Nu se farama la taiat,e ok.Atentie sa nu pui pasta peste frisca,se topeste.Eu acum am pus peste crema ganaj,cu juma ciocolata juma frisca,a fost Ok,dar nici n-a stat mult ornat.

Mie mi s-au faramitat florile din cauza de colorant,cele in care a trebuit sa pun mult colorant sa le fac mov inchis s-au sfaramat,probabil imi trebuie colorant praf si nu am.

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aha. Eu ma gandeam pentru inceput sa folosesc 'coloranti' naturali, gen cacao, ness. Deci foaia asta trebuie pusa musai peste crema sau se poate pune si direct pe blat?id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Wow, m-ai atins fix in punctul sensibil: ciocolata [pofta]. Multumesc mult de sfaturi si sper sa nu te superi ca te-am tot bazait atat, asa sunt eu, trebuie sa stiu toate detaliile. [flo]id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Alynutza

Wow, m-ai atins fix in punctul sensibil: ciocolata [pofta]. Multumesc mult de sfaturi si sper sa nu te superi ca te-am tot bazait atat, asa sunt eu, trebuie sa stiu toate detaliile. [flo]id="Comic Sans MS">


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">
Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
id="quote">id="quote">Nu ma supar ,deloc,bineinteles ca trebuie sa stim toate detaliile inainte de a face ceva nou..[flo]Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vineri a fost ziua baietelului meu si i-am facut un tort delicios, am sa va pun si voua reteta si niste poze.

 

TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA.

 

Pentru blat aveti nevoie de:

6 oua, 6 linguri apa rece, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie.

 

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apa, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare, faina si praful de copt.

Se coace blatul intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina sau mai simplu, cu hartie de copt. Dupa aproximatit 30 minute e gata (in functie de cuptor)

Cand s-a racit se taie in doua si se umple cu crema

 

Crema:

1/2 kg.branza proaspata de vaca, 1 budinca de vanilie sau de frisca, 400 ml lapte, 1 margarina Rama sau un unt (depinde cu ce va place), 250g zahar.

Se fierbe budinca cu laptele si zaharul(eu prefer sa pun si zaharul la fiert, astfel se topeste si nu se mai simte in crema, crema este mai fina)

Cand s-a racit se amesteca cu margarina (sau untul) si branza de vaci. (Daca va place, se pot adauga si stafide. Eu n-am pus de aceasta data)

 

Se insiropeaza blatul. La insiropat se poate folosi zeama de la compot de ananas, de exemplu, sau sucul stors de la portocala.

Eu acum am facut un sirop din apa, zahar si apa de flori de portocale (este o esenta adusa din Tunisia si ii da o aroma absolut senzationala).

Se pune jumatate din crema pe primul blat, se pune deasupra blatul celalalt si se acopera tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu frisca, fructe sau orice vreti.

E delicios .

Si arata asa.

 

 

http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804381780709/5

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss,frumos tortul,si eu fac un tort cu branza de vaci si frisca,putin altfel..

Off topic:m-am uitat in pozele tale.sant superbe si ai un baietel tare dragut!Sa-ti traiasca!

 

 

Pai Gratiela,ce coloranti sa folosesc,de cei lichizi care se gasesc pe piata romaneasca de consum..:(si care sant foarte diluati iar pt ca sa obtii o culoare puternica trebuie sa pui mult ..

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...