Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sangerare puternica inainte de nastere


Recommended Posts

Buna, am nascut pe 16 noiembrie 2006 o frumusete de fata, eram in saptamana 38, mai exact cu 3 zile inainte de implinirea celor 38 de saptamanid e sarcina cand m-am trezit intr-o dimineata sangerand, am sunat medicul care mi-a zis ca poate fi un semn ca am sa nasc! Am ajuns la spital si in urma controlului sangerarea fiind abundenta medicul s-a panicat si i-a zis unei asistente sa imi faca de urgenta ecografie ca e risc de moarte fetala. La ecografie totul era OK, copilul intors, cordonul ombilical OK, placenta ridicata ( ziceau ceva de placenta previa dar nu a fost)sangerarea a tinut de la 5 dimineata ( de cand am observat eu) pana la 2 dupamiaza cand s-au rupt membranele si am pierdut lichidul. M-au consultat mai multi medici de la Universitar, toti si -au dat cu parerea insa nimeni nu mi-a spus nimic...stiu doar ca ma programasera pentru cezariana a doua zi din cauza acestei sangerari, cezariana pe care nu am mai facut-o deoarece la 23,04 am nascut naturala fara nicio anestezie nimic! Copilul a avut 3,250, 49cm, apgar 9/9, eu m-am refacut bine acum la aproape 3 saptamani de la nastere nu ma mai doare nimic ...sunt ca noua! Puteti sa-mi spuneti si mie daca a mai patit cineva asa ceva si daca da ce explicatie i-au dat medicii...fiindca mie nu mi-a spus nimeni nimic, medicul meu mi-a zis doar ca s-a speriat si atat! carla2005 [mamica] de [bebic]Alexandra Maria Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Stiu fete care au avut vasa praevia. Uneia nu i s-a facut nimic si a pierdut fetita in martie, iar la cealalta a intervenit imediat medicul ce o urmarea: i-a facut cezariana. La ambele mamici au fost sangerari inaintea nasterii, la a doua sangerarile au inceput in partea a doua a travaluilui. Asa ceva se pare ca nu se vede la ecograf.

 

DianaD & Alexandruid="blue">(12 aprilie 2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carla,

 

Nu vreau sa te sperii dar sa stii ca te-a vegheat Cel de Sus. Si pe tine si pe copil. Puteati sa muriti amandoi.

Nu sunt medic dar din cate stiu eu Dr ar fi trebuit sa te bage imediat in cezariana. Sunt multe motive care ar putea duce la o astfel de sangerare si daca nu stia exact care este cauza pentru a preveni ce-i mai rau ar fi trebuit sa te opereze imediat.

Putea fi un vas previa care s-a spart sau altceva. Putea sa intre lichid amniotic in acel vas spart si sa faci embolie amniotica si sa mori.

In atatea ore de sangerare s-ar fi putut sa pierzi mult prea mult sange si de aici sa apara alte complicatii. Etc.

 

Sincer ... la al doilea copi poate te indrepti catre alt medic. Acum nu stiu. Poate sunt prea dura mai ales in conditiile in care orice medic ar spune ca nu am nici toate datele (intreaga ta poveste) si nici cunostiintele necesare (fiind un biet economist) ca sa judec un medic.

 

Oricum bine ca s-a sfarsit cu bine si sunteti sanatosi amandoi.

 

Cand mergi la controlul de 6 sapt. incearca sa ai o discutie cu dr. tau sa te lamureasca ce anume s-a intamplat atunci.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de raspunsuri, abia acum realizez la ce riscuri am fost expusi, mai ales copilul, daca se intampla ceva nu stiu ce as fi facut cu medicul meu...mai ales ca l-am sunat dimineata la 5 fiindca ma speriasem cand am vazut ca sangerez si mi-a zis ca pentru atat lucru nu trebuia sa il deranjez la ora aia...dabea cand am ajuns la control si a vazut si el despre ce sangerare era vorba a luat atitudine...adica a intrat in panica! Eu i-am zis...mai ales ca sunt din Pitesti si medicul e din Bucuresti...ce sa fac sa plec acum spre spital( adica la 5 dimineata ) si el cica cum vreau...! In fine sper ca la control sa ma lamureasca, chiar vreau sa ma dumiresc despre ce a fost vorba...fiindca nu a fost singurul medic care m-a consultat m-a consultat si seful de sectie si medicul de garda si toti erau panicati, astia din urma a doua zi chiar au trecut sa ma vada si erau uimiti ca am nascut natural!

 

carla2005 [mamica] de [bebic]Alexandra Maria id="red">id="size2">

 

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by carla2005

m-a consultat si seful de sectie si medicul de garda si toti erau panicati, astia din urma a doua zi chiar au trecut sa ma vada si erau uimiti ca am nascut naturalid="red">!


id="quote">id="quote">Cred ca ce am pus cu rosu spune tot. Erau uimiti ... adica nu le venea sa creada ca medicul tau curant te-a lasat sa nasti natural.Si de panicat s-au panicat cand te-au consultat pt ca au realizat gravitatea situatiei. Dar de facut mai mult nu au facut pentru ca nu se baga unul peste pacientele celuilalt, iar cel care ar fi trebuit sa faca mai mult decat sa se panicheze, adica doctorul tau, nu a facut nimic. Nu te supara dar dupa ce te intalnesti cu el la control si primesti explicatia posteaz-o sa aflam si noi aia mici si nestiutori care a fost motivul pt care nu a considerat ca e cazul sa te bage de urgenta in cezariana.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna Carla!

Imi dau si eu cu parerea, nu sunt specialist dar de ce nu ti-a facut cezariana imediat? Faptul ca seful de sectie s-a mirat ca ai nascut normal cred ca spune ceva.

Eu am avut placenta previa,in ultima saptamana am pastrat legatura telefonic zilnic cu dr. meu, de fapt am comvenit sa-l sun in fiecare seara sa-i spun cum ma simt.Ar fi fost o problema daca aparea o hemoragie.Tot la Universitar am nascut si eu.

Eu am avut in schimb o hemoragie mai mare la operatie si am avut tub de dren, am inteles preventiv , ca sa nu se formeze un cheag de sange si sa se duca cine stie unde.Stiu ca eram cam stresata ca eu eram singura mamica care avea asa un tub.

Oricum, bine ca s-a termint cu bine totul si nu ati patit nimic.

 

Casiana si Alexia

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si mie mi-a curs sange noaptea pe la 3 a inceput si l-am sunat pe dr care mi-a zis sa ma duc la spital si sa ma vada cineva si sa-l sunam sa-i zicem cum e; abia noaptea urmatoare la 2 au inceput contractiile si apa s-a rupt la 5 dimineata; nu mi-au facut cezariana cu toate ca asa discutasem inca de la inceputul sarcinii; am nascut a doua zi la ora 14 natural cu epidurala (care fusese montata deabia la 8 dim, ca nu ma dilatam, dar in schimb aveam dureri groaznice). Nu mi s-a dat nici o explicatie a faptului ca am sangerat, ce e drept, nici nu am insistat, dar acum as vrea sa stiu.

 

Dariana si Darius (30.07.2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...