Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei (12)


Balbina

Recommended Posts

quote:Originally posted by nushulica

 

cumva de la tine am reteta de poienitza cu ciuperci???si aia e tare apreciata si o s-o fac iar de craciun[pup]

 

INGRID

id="purple">[copil]


id="quote">id="quote">

 

Si noi, si noi [bis], de altfel eu nici nu mai fac boeuf de cand am aflat de poienitza, sa traiasca Natalia si Rodica! [floare3]

 

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am facut ieri krem a la krem. Am gasit pana la urma dorna rosie.[:D]

Si ma bucur ca am facut-o inainte de Craciun pentru ca am avut cateva mici probleme cu ea:

1. blatul nu a crescut aproape deloc. Trebuie sa creasca? Cat de mult? al meu a are cca 0,5 cm.

2. Crema a ramas relativ moale. Trebuie sa se intareasca?

3. Glazura nu s-a intarit.

In schimb la gust e dementiala.

 

Unde am gresit? Sau asa trebuie sa fie, usor moale? Vreau sa servesc colindatorii cu ea dar asa cum e acum se cam murdaresc (in cazul in care reusesc sa o ia de pe farfurie)[:D]

 

 

 

Monica

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, apropo de "poienita cu ciuperci" si eu sunt lesinata dupa ea, iar in ultimul strat de ou cu pui si maioneza, sa incercati sa amestecati si 2-3 castraveciori acri taiati cubulete. Numai iese asa dulceaga salata(de la morcov), iese mai acrisoara. Mi-a placut mult asa!

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bumbacel, desi cu intirziere (scuza-mi nesimtirea), iti doresc puiului tau ce-i mai bun pe lume, sa fie sanatos, sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii!

Astept cu interes poza tortului aniversar.

 

Nushulica, chiar, asta era! Sotul tau a pus punctul pe "i", chiar ma gindeam cu ce seamana la gust prajitura asta, si intr-adevar e precum kinder piunguin. Noi avem 2 amatori in casa de aceasta prajitura, eu si fiu-meu. [:D]

Ce buna ideea cu frisca mai slaba, aveam rezerve in a o folosi, credeam ca nu se va intari crema, dar uite ca nu e asa. Merci de pont!

De Craciun nu stiu daca gatesc ceva [:I], intrucit vrem sa mergem la nasii nostri, pentru citeva zile, probabil o s-o ajut pe nasa, ea mereu gateste multe bunatati de sarbatori. Pentru ce vrei tu sa faci, iti recomand fursecurile fara crema, biscuitii gen biscotti (personal, n-am facut inca niciodata, dar nu se fac greu). Poate ma mai gindesc si mai scriu.

De Revelion tot inca nu am idei, in general, anul asta sint mai puturoasa in ceea ce priveste stabilirea meniului, inca nu m-am apucat. Ar trebui sa ma mobilizez.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Moniland

Am facut ieri krem a la krem. Am gasit pana la urma dorna rosie.[:D]Si ma bucur ca am facut-o inainte de Craciun pentru ca am avut cateva mici probleme cu ea: 1. blatul nu a crescut aproape deloc. Trebuie sa creasca? Cat de mult? al meu a are cca 0,5 cm.2. Crema a ramas relativ moale. Trebuie sa se intareasca?3. Glazura nu s-a intarit.In schimb la gust e dementiala. Unde am gresit? Sau asa trebuie sa fie, usor moale? Vreau sa servesc colindatorii cu ea dar asa cum e acum se cam murdaresc (in cazul in care reusesc sa o ia de pe farfurie)[:D]


id="quote">id="quote">- Ce dimensiuni are tava in care ai copt blatul? In tava mea de 20/30 imi iese cam 1 cm de blat. La copt el se inalta mai mult, dar se lasa un pic cind se raceste.- Crema nu iese chiar ca la cremsnit, e relativ moale-tare, nu stiu cum sa explic, oricum, se mai intareste la rece. Ideea e ca atunci cind tai prajitura, crema trebuie sa-si pastreze forma, adica nu se scurge.- Poti incerca o alta varianta de glazura, care stii tu ca-ti iese bine. Dupa reteta initiala, mie glazura imi iese uneori mai tare, unoeri mai moale, nu stiu de ce depinde, poate de ciocolata, poate de marimea lingurii cu care am pus apa. [:D]Prajitura aceasta este de felul ei mai moale si insiropata, se maninca mai degraba cu o lingurita/furculita, decit cu mina. Pentru colindatori ti-as sugera sa faci niste fursecuri "trufe" si bilute de cocos, de ce nu, sint delicioase si nu te murdaresti pe miini.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Moniland

[pup] pentru lamuriri.Tava este de ~ 25/35. Ii voi schimba glazura si in rest se pare ca e bine cum am facut-o. Multumesc inca odata.Monica


id="quote">id="quote">Aha, deci a fost tava mare, de aia a iesit blatul subtire. Poti face o portie si jumatate.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia, multumesc mult pentru urari [flo].

Masinuta si masinuta vedere de sus [:D]

Mi-a fost teama sa incerc sa fac o pasta de zahar pt ca n-am mai facut niciodata si nu stiam daca iese, asa ca am imbracat tortul in frisca. Masinuta trebuia sa iasa rosie, dar colorantul combinat cu frisca a dat roz [:D]

 

bumbacel [mamica] ingerasului Tudor (9.12.2004)


ajutati-l pe mihaita!...[floare3]id="Tahoma">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...