Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce pregatiti in forma de guguluf???


Steluta

Recommended Posts

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Puteai sa ma omori si nu stiam ca am in casa asa ceva!!![:D][:D][:D]

 

Colac umplut cu ciocolata

 

1 kg faina

3 galbenusuri+1 ou

300 gr zahar

vanilie

30 gr drojdie

1/2 l lapte

125 gr unt

200 gr ciocolata

2 linguri cacao

 

Dupa ce a dospit maiaua, incepi sa framanti adaugand putin cate putin faina de pe margini si galbenusurile pe rand, laptele cald in care ai topit zaharul, vanilia si untul . Framanti pana nu se mai lipeste de vas, apoi il imparti in doua. Asezi o parte din aluat intr-un vas la loc cald ca asa dospeasca, iar jumatatea ramasa o amesteci cu cacaoa si ciocolata, rasa. Lasi si aceasta jumatate la dospit. Dupa ce au crescut faci din aluatul simplu un sul. Din cel de cacao intinzi o foaie pe care pui ciocolata ramasa si rulezi. Impletesti cele doua suluri, asezi colacul in forma si il ungi cu ou batut. Il dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 minute.

 

 

Mai poti face si alte retete, in general, de savarina.

 

Pofta buna!

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru ajutor!Cristina, reteta colacului parca se aseamana cu cea de cozonac, nu??

quote:Originally posted by roxanaz

eu fac toate chec-urile in forma asta....ca m-am plictisit de forma clasica [:)]


id="quote">id="quote">Dar in forma intra compozitia de la 2 checuri sau trebuie sa injumatatesc reteta???[flo]Steluta cu [copil] Andrada Cristinaid="red"> (17 iunie 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Steluta, de unde ti-a luat sotul forma? M-ar interesa si alte modele de silicon. Mi-am luat si eu una, de la firma Golosine (aia cu floricele), din Gima, dar vreau sa stiu ce varietate de forme din silicon mai exista in Bucuresti.

Acum raspuns on topic: din cite stiam eu, in forme din guguluf se coc checuri care au un aluat mai pretentios, din ala ce are tendinta sa ramina crud pe mijoc, daca il coci intr-o forma obisnuita. Exista o prajitura traditionala americana, numita Angel food cake, se coace anume in asa tip de forma. Exista f. multe retete pe net, am si eu una in arhiva mea de retete, daca te intereseaza, o pot traduce.

 

Aime, m-am uitat pe nemincate la poza ta si am salivat la greu. [pofta]

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor [flo] multumesc...

E reteta de cozonac de la bunica pe care si eu o fac si care zice sotul meu ca seamana in procent de 99.99% [^] cu cozonacul dragei mele bunici.

Deci, ptr 1 kg faina Dobrogea (de cozonac), pun 4 oua, 150 ml ulei Unisol, 250 g zahar, 50 g drojdie proaspata, 1 cartof fiert, cam 1.5 l lapte, nuca macinata muuuulta, cacao muuuulta, rom, stafide, un paharel cognac. Cern faina, pun separat drojdia la inmuiat cu o lingurita de zahar si un pic de lapte caldut. Galbenusele le bat bine cu zaharul, apoi adaug doar 2/3 din albusele batute bine. Restul de albuse le pun la compozitia de nuca, sa nu aspreasca alautul, asa-mi spunea bunica. Peste faina cernuta, intr-o gaura pun drojdia care a crescut frumos (am tinut-o undeva la cadurica), cartoful sfaramat ca ptr piure (tine aluatul fraged, este un secret tot al bunicii), galbenusele frecate cu zaharul,laptele si paharelul de cognac (care ajuta celora care, dupa ce mananca cozonac au arsuri). Incep sa amestec bine si sa framant.Cand aluatul este legat cat de cat, incep a-mi imnuia mana in uleiul pus intr-un castronel (deci nu torn) si cu mainile unse framant. Incorporarea uleiului dureaza cam 30 min, dar eu incerc sa mai framant putin, bunica mea framanta si o ora si cred ca facea cel mai pufos cozonac. Cand e gata, presar putina faina, ii fac aluatului o cruce (tot de la bunica stiu) acopar cu un stergar curat si-l pun undeva unde e caldut si sa "nu-l traga curentu" [:D]. Cat creste aluatul, fac umplutura, nuca macinata, cu zahar, albusele ramase, 2 sticlute de rom, stafide, cacao si o bobita de drojdie. Portionez aluatul intind si umplu, fac rulouri si le impletesc. Le mai las cam 20 min sa creasca in tava apoi la cuptor ptr 50 min, o ora. Cozonacii in ung cu ou si presor mac, iar cand ii scot de fierbinti ii ung cu un sirop gros de zahar, ca sa fie luciosi.

Dupa cum vedeti nu folosec alt fel de grasime decat ulei vegetal, nu margarina, nu smantana, nu untura, asa am invatat de la bunica, acestea cica aspresc aluatul si cozonacul nu tine mult timp proaspat. Daca ma credeti sia cum mai am cozo de la Craciun si e la fel de bun. O sa va pun poze si cu sectiunea colacului.

 

Eu mai fac in forma aceea painea studentului, un fel de pandispan cu stafide, ff bun, chiar de mult nu l-am mai executat.

 

aime

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mama face in forma aceea cidata crema de zahar ars.

..o sa-i spun ca se pot face mult mai multe chestii in ea..

..in forma de guguluf..habar n-aveam ca asa-i zice!

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...