Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim de Revelion ?


canne-marie

Recommended Posts

[hia] fetelor, a trecut si Craciunul, dar vine Revelionul ce vom gati? [papica].Eu m-am gandit sa fac ceva usor:salata beof, niste piftie [pofta], un pic de fripturica cu vin la cuptor,iar ca dulciuri nici nu ma pot hotara ,cu tort diplomat cu ananas, niste bilute rafaelo, si o placinta de branza si as mai face ceva dar nu stiu ce. Astept de la voi alte idei de retete. Va pup [pup] annes
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am facut de Craciun salata boeuf si tort asa ca nu mai fac si de revelion. Iar sarmale mi-a adus soacra asa ca m-am saturat si de ele. Voi face in mod sigur o piftie, (de-abia astept n-am mai mancat de la revelionul trecut[pofta]), alte cateva aperitive -as vrea ceva cu ciuperci umplute poate spune cineva o reteta k-lumea, o friptura de porc la gratar cu cartofi si o prajitura eu ii zic "Coltz negru" dar cred ca e mult mai cunoscuta sub numele de "Negresa". Si cam atat ca vreau sa mai si slabesc.[:)]

 

Oana id="green">, mami de Paulid="blue"> (3 iulie 2002)

 

Ticker_Paul

 

Opinions are like Birthdays; everyone has one but you only care if it's your ownid="green">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tocmai lucram[alcool]la meniul de revelion...fiindca am avut de craciun salata beof, sarmale, fripturi de porc si cirmati acum am renuntat si vreau ceva mai silentios si anume: m-am gindit la un aperitiv format din 2 rulade, chec aperitiv, salata cu peste afumat,salata de ciuperci cu maioneza si piept de pasare, rulouri din sunca presata cu salata de telina,si un platou cu brinzeturi...apoi una bucata gisca la cuptor, peste la gretarul din curte(treaba sotului) si ca desert un tort diplomat.

nicol

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eclere umplute cu diferite paste, salata de cruditati la cupe (eu folosesc la ele sosul acela portocaliu din comert, probabil plin de E-uri, dar yummmy!!!), platou de branzeturi si struguri, rulouri de sunca cu hrean, ardei umpluti cu pasta de branza de burduf si apoi taiati rondele, sunca afumata (de Parma sau tip jamon serrano, din cele produse de Aldis, care sunt f. bune si mult mai ieftine decat celelalte). Si cateva pastile de Rennie sau de Maalox, just in case!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Eu chiar nu stiu ce sa gatesc de Revelion sunt in pana de delicatese ca le-am cam facut de Craciun. Daca aveti o reteta de tort diplomat facut de voi si iesit bine va rog dati-mi si mie.

 

 

 

[pegeam]Danina [zana] Diana - strengarita familieiid="red">

Poze 2006id="red">DIDIUTZA id="blue">

PETRECERE PAULA DIANA 1 ANISORid="red">[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de pui: piept pui-500 gr, castraveti murati-300 gr,ciuperci-400 gr,rosii-400 gr,iaurt sau maioneza 400 gr,zeama de lamaie-dupa gust, cozi de ceapa verde sau ceapa uscata-150 gr,mustar 100 gr,sare si piper dupa gust.

Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste( de preferat fiert) apoi taiat cubulete ,se taie rosiile cubulete,se amesteca cu castravetii murati taiati cubulete,ciuperci,ceapa taiata marunt, iaurtul sau maioneza se amesteca cu zeama de lamaie sare piper si mustar.

Pofta buna!!!

PS salata este fff buna, ptr.un tort de fructe astept un semn:))

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by viitor_tatic

Salata de pui: piept pui-500 gr, castraveti murati-300 gr,ciuperci-400 gr,rosii-400 gr,iaurt sau maioneza 400 gr,zeama de lamaie-dupa gust, cozi de ceapa verde sau ceapa uscata-150 gr,mustar 100 gr,sare si piper dupa gust.Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste( de preferat fiert) apoi taiat cubulete ,se taie rosiile cubulete,se amesteca cu castravetii murati taiati cubulete,ciuperci,ceapa taiata marunt, iaurtul sau maioneza se amesteca cu zeama de lamaie sare piper si mustar. Pofta buna!!!PS salata este fff buna, ptr.un tort de fructe astept un semn:))


id="quote">id="quote">Nu am inteles cum se pun ciupercile. E vorba de conserve de ciuperci sau ciuperci preparate intr-un fel apoi taiate cubulete... Multumesc!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort cu fructe: 5 oua, 300 gr zahar, 500 ml smantana( ptr. frisca ),2-3 plicuri de zahar vanilat, 3 plicuri gelatina, se pot folosi orice fel de fruct exotic( portocale,ananas din compot,kiwi, mandarine.

Se dizolva gelatina intr`o cana cu apa rece aprox. 30 min., se amesteca 5 galbenusuri cu zaharul,zaharul vanilat si gelatina dizolvata; se pune la foc mic si se amesteca tot timpul pana se face ca o smantana; se da la o parte si se lasa sa se raceasca cat suporta degetul ( putin calduta).

In vase separate se bat albusurile spuma si respectiv frisca si se adauga intai albusurile apoi frisca peste compozitia preparata anterior intr`o cratita (de 3 litri) se pune folie(punga taiata), pe fundul cratitei si lateral se aseaza fructele taiate rondele, apoi se adauga c ompozitia preparata in care se pun fructe taiate cubulete, cantitate fructe dupa preferinte de asemenea tot dupa preferinta se pot pune 200 gr piscoturi de sampanie imuiate in suc de fructe ,lapte sau apa si se pun in doua straturi;primul dupa ce ati turnat jumatate din compozitie in cratita si al 2-lea dupa ce ati turnat restul de compozitie . se lasa 2 ore la rece se rastoarna pe un platou si se poate orna cu frisca sau nu:)

PONT: puteti folosi absolut orice fruct proaspat sau din compot, struguri ,zmeura, etc. si nu este obligatoriu sa folositi 10 feluri de fructe dar asta depinde de gustul dvs. Ex. eu folosesc doar portocale taiate rondele foarte subtiri .

Am fugit .....

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...