Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

foi de prajitura


andira

Recommended Posts

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Poti sa faci foile de la alba ca zapada (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92492)

 

sau reteta aceasta (Prajitura caramel cu foi):

-Foile:

3 oua, 5 lg zahar, 5 lg ulei, 2 lingurite amoniac stins, 13-14 linguri faina (cca. 350g)

Se bat oaule bine cu zaharul, pana ce acesta se topeste, se adauga ingredientele urmatoare, se framnata pane se obtine un aluat elastic care se dezlipeste de pe vas; se imparte in 3, se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei.

-Crema:

o cana si jum. zahar se arde intr-o cratita pana devine rosiatic (sa nu se arda,caci se amareste). Separat se bat bine 3 oua, se adauga cu grija 4-5 linguri de faina si se amesteca, sa nu se formeze cocoloase. Se toarna treptat 350 ml lapte, amestecand. Se rastoarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat (nu va speriati, zaharul se intareste brusc) si se amesteca pe foc mic pana devine crema. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit putin o frecati cu 1/2 pachet unt. Ii puteti adauga nuci macinate sau zdrobite. Rece se pune intre foi, se taie a doua zi, se poate pudra cu zahar farin.

 

 

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] "Ayla" si [bonjovi] "Nunutz"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...