Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

placinta cu lamaie


manon

Recommended Posts

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Manon, uite o reteta de placinta cu lamiie pe care am postat-o mai demult in subiectul meu. O am de la o prietena care sta in SUA.

 

quote:Lemon meringue pie - Tarta cu crema de lamaie

Reteta de la Alina (Davina)[flo]

 

Aluat pentru tarta:

200 g faina

100 g unt

50 ml apa

un virf cutit sare

 

Umplutura de lamiie:

3 galbenusuri

1 1/2 cana zahar (eu am pus un pic mai putin)

3 linguri faina

3 linguri amidon

1 1/2 cana apa

2 linguri unt

1-2 linguri de coaja de lamaie rasa fin

1/3 cana suc de lamaie

 

Bezea (merengue)

3 albusuri

1/2 lingurita vanilie

1/4 lingurita tartar (cream of tartar) sau citeva picaturi de suc de lamiie

6 linguri zahar

 

Blatul: se prepara aluatul de tarte prin amestecarea tuturor componentelor. Se intinde intr-o tava de tarta, formind niste margini si se coace 15-20 minute. Inainte de copt se asterne peste aluat o folie de aluminiu si se apasa cu mina, modelind dupa forma. E necesara aceasta procedura, ca sa nu se ridice aluatul la copt.

 

Umplutura: intr-un vas de marime mijlocie se amesteca zaharul, faina, amidonul si un pic de sare. Incet se adauga apa. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu-iute pina se ingroasa compozitia si face bule, amestecind continuu. Se da focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 2 minute. Se ia vasul de pe foc. Bateti galbenusurile cu o furculita. Se iau citeva linguri din crema ingrosata, si dupa ce s-a racit un pic, se amesteca cu galbenusurile, dupa care se toarna totul inapoi in vas. Se pune iar pe foc pina incepe sa fiarba, apoi se da focul mic si se lasa 2 minute. Se inghide focul si se adauga coaja rasa si untul. Apoi se toarna incet, amestecind mereu, sucul de lamaie. Se pastreaza la cald pina e gata bezeaua.

 

Bezeaua: se lasa albusurile sa stea la temperatura camerei 30 min. Intr-un castron mare se amesteca albusurile, vanilia si praful de tartar sau suculd e lamiie. Se bate cu un mixer electric la viteza medie timp de 1 min. sau pina cind se formeaza soft peaks (cind opriti mixerul si-l ridicati albusurile formeaza virfuri indoite).

Incet adaugati zaharul, cite o lingura. Bateti la viteza mare pentru inca 4 minute aproximativ pina compozitia formeaza virfuri drepte si lucioase (stiff & glossy peaks), iar zaharul s-a dizolvat.

 

Se toarna crema calda de lamiie peste blat. Se intinde bezeaua in strat uniform si se sigileaza la margini cu blatul de tarta, pentru a preveni retragerea ei la coacere. Se coace la foc mediu (180 grade) timp de 15 min. Se raceste pe gratar timp de 1 ora. Apoi se da la rece pentru 3-6 ore inainte de servire.

POZA


id="quote">id="quote">

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...