Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

A, pai eu nici n-am fost atenta la tehnica, pentru mine tot pandispan e. [:D] Eu pandispanul simplu de multe ori l-am facut si fara sa separ albusurile de galbenusuri, dar bateam ouale mult timp cu zaharul, minute in sir (un cofetar rus recomanda chiar sa le bati 20 de minute). Si tot pufos iese.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ooo, Oana, ce bine arata tortul. Noroc ca nu am picat pe la tine prin vizita, ca as fi uitat de post cu asa tort [:)]

Am facut si eu azi ceva, vedeti aici tarta cu mere dupa reteta postat de Daniela( bineinteles cu unele mici abateri, ca sa iasa de post). Inca nu stiu cum e la gust, ca nu am taiat-o. O tai mai tarziu si revin cu alta poza si impresii.

 

Lilia si Ameliaid="red">(26.09.2004)

id="right">id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nati, eu cred ca am batut 5 min la oua si am pus si zaharul si faina de-o data si a iesit f. pufos si bun pandispanul. Iar in crema de zahar ars am pus doar 7 oua ca erau cam babane.

 

Lilia, mersi, dar si tarta ta arata bine, eu sunt fan praji cu mere sau cu branza [il]

 

Miha, pai poti sa faci si tu cantitatile pe jumate sa nu iasa asa mult si papi singura sau cu piticul tau!

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Servus!

 

Daniela mersi de reteta cu dedicatie, o s-o incerc.

 

Natalia foarte fain arata tortul, teribil ce mi-a placut ornamentul cu panza de paianjen.

 

Voiam sa va pun reteta cu care ne-am delectat noi weekend-ul asta:

PRAJITURA SUMEGHI

 

Ingrediente:

6 oua

600 gr. zahar, 400 gr. lapte praf

300 gr. nuca prajita si macinata (se poate si neprajita)

1 si ½ margarina (adica 375 gr.), 1 lg. faina, 1 lg. pesemet, cam 6-7 linguri cacao

 

Foile: Albusurile se bat spuma tare si în ele se adauga 300 gr. zahar tos, 300 gr. nuca, o lingura de pesmet cernut si o lingura de faina. Compozitia obtinuta se imparte în doua si se coace din fiecare parte o foaie (într-o tava cam de 30/35 cm, tapetata cu folie de copt). Atentie mare când se scot foile din tava si când se întorc, deoarece sunt foarte fragile si se rup usor! (eu le scot numai prin rasturnare).

 

Crema: Se amesteca galbenusurile si cacaoa cu 300 gr. zahar tos. Se adauga margarina si se amesteca la bain-marie pana aproape începe sa fiarba crema. Se adauga laptele praf si se amesteca în continuare sa devina o pasta consistenta. Dupa ce a fost incorporat tot laptele praf se mai tine foarte putin pe foc, dupa care se ia deoparte. Se imparte in doua si se unge prima foaie, se pune a doua foaie si apoi restul de crema. Trebuie montata prajitura imediat ce s-a luat crema de pe foc, altfel se intareste prea tare. Deasupra se orneaza cu ciocolata rasa, nuca, cocos, etc. (Apropo de tinut crema pana aproape fierbe - acum am folosit o oala prea inalta pt a pune apa si nu se mai infierbanta nicicum, asa ca am pus asa laptele praf, dupa ce se ingrosase crema, si a iesit ok, deci se poate si asa).

 

Uitati si sectiunea.

 

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am admirat toate bunatatile pe care le-ati pregatit week-endul acesta .

 

Natalia ,la mine se intimpla exact invers decit la tine .De cind sunt din nou insarcinata am mereu pofta de a face ceva buuuun ,in special dulce .

 

Nici eu nu am stat degeaba simbata , asa ca iata rezultatul

 

si va mai anunt ca am ajuns si in Metro si m-am aprovizionat cu creme Ole [bis]

 

GABI[gravi]25+ ,de 3 ori mamaid="blue">

Poze

iedul cel mic

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...