Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Gabi, cred ca poti incerca, de ce nu, daca nu ai budinca din aia care se fierbe. La fel, il poti face doar cu mere, dar budinca leaga umplutura.

 

In alta ordine de idei, azi am facut fursecuri cu nuca si bezea, dupa o reteta postata mai demult (exista in lista de pe prima pagina), numai ca nu aveam poze la ea. Sint foarte bune si nu se fac greu, vi le recomand cu caldura.

 

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am hotarit sa mai postez inca o data reteta, adaptata si cu mai multe detalii:

 

Fursecuri cu nuca si bezea

Melcisori / trandafirasi

 

Pt. aluat:

250 g brinza de vaci

200 g unt sau margarina

2 - 2.5 cani faina

2 galbenusuri

o lingurita praf de copt cernut cu faina

 

Umplutura:

2 albusuri

1 pahar de zahar

0.5 pahar miez de nuca macinat

 

Se freaca untul/margarina cu 3/4 din faina, apoi se adauga galbenusurile si brinza de vaci, se framinta, adaugind restul de faina cite putin, pina iese un aluat elastic, care nu se lipeste de miini. Se pune intr-o punga si se lasa la rece pentru citeva ore (sau pentru minim o ora).

 

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga nuca macinata.

Aluatul se imparte in bucati egale si se intind dreptunghiuri. Acestea se ung cu bezea (atentie, nu se exagereaza), se ruleaza nu f. strins si se taie segmente de circa 2 cm lungime. Se pun fursecurile cu atentie pe o tava tapetata cu hirtie de copt, asezindu-se pe una din partile taiate. Daca s-a scurs putina bezea pe masa, se ia cu cutitul si se unge suprafata fursecului. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pina se rumenesc (cam 20-30 minute).

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

In reteta originala scrie 3 oua, dar mie personal imi iese prea multa bezea, care ramine nefolosita. Din 2 oua iese taman numai bine.

 

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragele mele, ajutati-ma si pe mine cu tortul masinuta!

E ziua baietelului meu si vreau sa fiu si eu la inaltime! In fiecare an am facut un dezastru estetic.

Blatul cred e gen pandispan, nu?

Am gasit schema pt masinuta.

Dar crema? Si mai ales crema pt ornat?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

TBEIa, eu la masinute pun frisca naturala, intrucit acest gen de torturi este destinat in special copiilor. Pentru ornat tot frisca folosesc, eventual si niste ciocolata topita. Se mai pot face contururile cu bomboane gumate sub forma de spaghete dulci, poate stii cum arata, exista, in supermarkete.

Da, ca blat merge perfect pandispanul. Mult succes, sint convinsa ca o sa-ti iasa ceva foarte frumos.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...