Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)


Balbina

Recommended Posts

Salutari la fete cucuiete si bubuline gospodine.

Natalia am intrat sa-ti spun ca am facut tartele aperitiv din aluat de saratele(margarina/branza/faina)si au iesit bune dar aluatul s-a cam lasat in jos de pe margini .Data viitoare am sa incerc fara branza si-am sa pun ou.

Am pus poze cu tartele la semnatura la mancaruri .

V-am pupacit.

 

Adriana si-atat...

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Adi, am vazut si masa cu aperitive taman cind imi revenisem putin din lesin si am cazut iar in el [:D] Super, bravo, asa o rabdare zic si eu! [cool] Ia spune-mi cu ce ai facut ornamentele alea frumoase din pateu sai icre? Banuiesc ca ai folosit un cornet cu virf special, nu? F. f. frumos, nici nu-ti zic ca am furat niste idei de ornare. [:D]

Pentru tarte poti face aluat fraged, doar scoti zaharul din compozitie, am eu o reteta, daca vrei, o pun, dar mai tirziu, ca nu ma lasa Vlad acuma sa ma concentrez. [:D]

 

Christel, o sa revin cu detalii cel tirziu miine dimineata.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mihaela si pe mine m-au zapacit cantitatile, dar asta e, ce sa-i faci daca englezii astia si americanii nu vor sa intre si ei in randul lumii, asta iese daca transformi unciile lor in grame. E bine totusi ca eu am un cantar de bucatarie digital si masor usor. Cat despre crema pentru tarte de la Dr. Oetker, am testat-o si nu-mi place. E prea tare si iese tare putina dintr-un plic. In schimb maica-mii ii place.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ornamentele din pateu,icre ,branza si peste ..le-am facut cu posul(un cornet din panza tare) cu spritz(un varf din metal cu striatii) pe care le-am primit cadou de sf Andrei de la sotul meu...Am o cutie cu o multime de varfulete de alea de metal ,cu diferite forme si modele,care bineinteles ca nu stiu la ce folosesc ,inca...

Cand ai timp,pune reteta.Mersi mult!

 

Adriana si-atat...

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Christel, cu scuzele de rigoare, vin cu reteta.

 

Tarte cu fructe

 

125 g unt sau margarina, la temperatura camerei

1/3 pahar zahar

1 ou + 1 galbenus

vanilie

un virf cutit sare

faina cit sa iasa un aluat moale, care nu se lipeste de miini (aproximativ 1.5 pahare)

 

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul, galbenusul si vanilia, se amesteca. Se incorporeaza faina cu sarea si se framinta un aluat moale. Se infasoara in folie si se da la rece pentru o ora.

Dupa aceea, se intinde aluatul de circa 3 mm grosime, se decupeaza cerculete care se pun in forme de tarta. Se tin formele in frigider pentru 20 de minute, apoi se dau in cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 min, pina se rumenesc.

 

Dupa ce s-au racit, se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu fructe si se toarna jeleu deasupra.

Crema poti face sau dupa reteta data de mine un pic mai sus, sau faci o simpla budinca. Si uite inca o reteta, care e in fond aceeasi budinca, dar facuta in casa, si deci, mai buna la gust:

 

Crema de vanilie (French Pastry Cream)

 

2 oua

350 ml lapte

4 linguri amidon

100 g zahar

vanilie

 

Se amesteca amidonul cu 50 g zahar si ouale, batind bine pina dispar toate cocoloasele. Zaharul ramas (50 g) se adauga in lapte, care se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se adauga compozitia de oua si amidon cu zahar, amestecind mereu. Se intoarce pe foc, se mai tine citeva minute, amestecind continuu, pina la ingrosarea compozitie. Nu se mai da in clocot. Se ia crema de pe foc, se muta intr-un alt vas, se acopera cu folie alimentara (ca sa nu prinda pojghita) si se lasa pina la racirea completa.

 

Ca jeleu iti recomand pe cel din comert, special pentru acoperit fructe, se intareste rapid si exista transparent sau rosu, depinde de fructele pe care le folosesti.

 

Mult succes!

 

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia sa stii ca ti-am si furat deja reteta de tarte cu fructe [;)]. Intrebare: la crema ouale se pun intregi, adica si albusul si galbenusul? Le amesteci cu zaharul folosind un mixer si le si spumezi putin sau le amesteci cu lingura pur si simplu? (cred ca asta se apropie de crema pe care o caut eu).

Edit: am uitat sa intreb daca tu ungi formele cu ceva sau pui hartie de copt sau cum scoti aluatul copt fara sa ai probleme?id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bine am regasit fetele harnicute!

Adi, La multi ani Catalinei! iarasi te-ai intrecut pe tine, felicitari!

 

Ce bine suna tarte cu fructe! yummy..

 

Si acum o recomandare pentru fanele inraite ale Kremului - o facui duminica, sa sarbatorim intoarcerea acasa.

 

Va pup cu drag!

 

Gratiela, mamica strumfilor Maria [huta] si Stefan

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Taty

 

 

Nataliaid="blue">, am o intrebare: din tot muntele asta de bunatati (yami yami)din subiectul de fata ce consideri ca s-ar putea face pt servit musafirii care vin la mireasa acasa? Sora mea se va casatori pe 12 mai si vrem sa facem ceva praji bune de casa pt a servi oaspetii. (la petrecrea propriu-zisa vor fi cumparate)Deci as vrea ceva deosebit dar care sa se si pape usor, sa nu se topeasca in mina (desi pe 12 mai nu cred ca va fi f. cald) ce zici?

Multumesc anticipat!

 


id="quote">id="quote">

 

Tatiana,pentru mine Brownies este regina sarbatorilor! [;)] Asa ca eu zic ca un asa eveniment merita sarbatorit cu Brownie! [bis]

 

Suntem in top 100, multumim tuturor id="purple"> [;)]

 

 

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gratiela, bine ai revenit (si inca asa in forta, arata bestial krem!), pupici micutului curajos!

 

Alina, eu am facut pina acum doar tarte mici, in forme micute, pe care le ung cu unt, dupa copt ies singure din forma.

Ouale le bat mixerul sau cu telul, fara sa le separ, bat direct cu zaharul.

 

Miha, mai intii mixer! [:D]

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...