Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)


Balbina

Recommended Posts

Natalia, mersi de lamuriri. Cred ca o testez weekend-ul asta ca mini-tartele cu fructe sunt pe lista de Pasti.

 

Edit: Acum ori te saturi de mine ori la loc comanda: in crema de la brownie capucino, se poate pune niste ness in loc de scortisoara? Eu nu-s deloc fan scortisoara (pun doar unde e musai de musai, gen placinta cu mere sau gomboti).id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nati, multumesc de urari!

 

Pen'ca imi ramasese smantana de la kremul dublu, am facut ieri acest Riga Iancsi. Aseara nu ne-a impresionat gustul - desi e cu delicioasa crema ganache - din cauza blatului, consider eu, care era cam fad, ca de cofetarie, insa, asa cum imi spunea Nati, peste noapte s-au intrepatruns gusturile, aromele si dimineata era remarcabil mai bun. Sotzul si-a luat o portie buna :).

 

Gratiela, mamica strumfilor Maria [huta] si Stefan

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Galusti cu prune se fac asa: se fierb in coaja cam 1 kg de cartofi (de preferinta albi). Se curata de coaja si se paseaza cu furculitza sau pasatorul (ca un fel de lingura cu gauri, dar indoita la 90 de grade si rotunda, nu in forma de lingura) cat sunt fierbinti. Eu cum curat un cartof, cum il pasez. Nu-ti recomand mixerul pentru pasat pt ca afecteaza consistenta pireului rezultat. Cartofii pasati se amesteca asa fierbinti cu 1 varf de cutit de sare, 1 lingura de zahar, 1 zahar vanilat, 3 linguri de ulei, 2 oua (care se pun pe rand), 1 lingura cu varf de faina alba apoi gris de grau cat cuprinde aluatul in asa fel incat sa nu se lipeasca (foarte tare) de mana. Prune caut sa fie bistrite, nu grase (la alea grase nu se poate scoate samburele decat cu tot cu miez) si potrivite la marime (nu imense). Le spal, le crap cat sa le scot samburele (dar nu tai de tot cele doua jumatati), le umplu cu zahar tos amestecat cu scortisoara (intra cam un pic mai mult de jumate de lingurita intr-o pruna). Tapetez cu faina multa un fund de lemn si mainile. Iau o bucatica de coca, o presez in palma ca pe o placintica, pun in mijloc pruna si adun coca in jurul ei, apoi rotunjesc in palma ca o bila. Pun apa la fiert cu sare si ulei, cand fierbe apa se pun gombotii inauntru (atat cat incap pe fundul vasului). Cand se ridica la suprafata ii mai las cam 2 minute, apoi ii iau si se dau prin pesmet. Pesmetul in pregatesc in felul urmator: pt cantitatea care iti iese din cat am spus eu mai sus pun cam 1 lingura de unt sau margarina intr-un vas, o topesc pe foc apoi adaug cam 250-300 gr. pesmet. Amestecand cam tot timpul se prajeste pana devine auriu. Dupa racire il amestec cu zahar dupa gust si 1 plic de zahar vanilat. Daca iti place f. tare scortisoara poti pune si putina scortisoara. id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia si Mariussimiucmultumescmult pt sfaturi, credca am sa le dau curs si o sa facem o atit de laudata brownies!!!

 

Pt Daniela (danyce) care a dat reteta de praji cu mere, am vazut aici o emisiune Tv in care un maestru bucatar explica, ca atunci cind avem un aluat cu unt el se pune la frigi ca sa fie usor de modelat dupa aia (cind se intareste putin) dar tot greu ramine de lucrat un aluat cu unt, asa ca sfatul lui era sa nu-l mai punem la rece, ci sa il intindem cu degetele direct in forma prajiturii. Eu am incercat la o praji asemanatoare cu a ta si a iesit super.Plus ca mi-a usurat munca si a redus timpul de lucru.

 

Va pup si va urez in continuare spor la prajitureala, eu sunt in pauza din 2 motive: nu mai am cuptor de moment si nici nu prea am timp de cind cu bebelusa mea.

 

Tatiana si[copil]Mariuca (02.08.2006)http://community.webshots.com/user/taty2006?action=publicAlbums

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...