Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)


Balbina

Recommended Posts

quote:Originally posted by Balbina

 

Miha, si noi anul asta vom avea altfel de sarbatori. Altfel in sensul ca nu voi gati nici eu nimic, vrem mergem la tara. Unde anume la munte plecati? Pe mult timp?


id="quote">id="quote">

 

Plecam pe perioada sarbatorilor,indeajuns sa uit de mancare si curatenie. [:D] Plecam la Vatra Dornei,aici la noi in Moldova,ca de Valea Prahovei nu avem...timp. [^]

 

Suntem in top 100, multumim tuturor id="purple"> [;)]

 

 

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 295
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Natalia, am o intrebare tehnica: cum crezi ca s-ar comporta o foaie de ciocolata alba in locul celei traditionale, neagra? ma refer la cea pentru margini. ma tot gandesc ca are mult mai multa grasime si fara elasticitatea untului de cacao.....

vreau sa invelesc marginile unui tort cu fructe de padure si as vrea sa fie alba....din motive estetice [:)].

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana, hm, ciocolata alba e mai pretentioasa, e adevarat. De fapt, nici nu e ciocolata in adevaratul sens al cuvintului. Cum am mai scris, am avut mereu esecuri cu ea, dar in ce priveste glazurile, adica nu mi-a mers niciodata sa o combin cu altceva. Dar cind am topit-o pur si simplu, ca sa folosesc la ornat, s-a comportat ok. Uite ca margini din ciocolata alba n-am facut niciodata, chiar nu stiu sa-ti spun daca ies la fel ca cele cu ciocolata clasica. Nu-ti ramine decit sa fii deschizatoare de drumuri in acest domeniu si sa ne informezi si pe noi, pentru cultura noastra generala. [:D]

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

saru mana mult. oricum am de gand sa folosesc ciocolata simpla topita, nu o amestec cu nimic in nici un caz. in concluzie tineti-mi deci pumnii strans ca fac o mare inventie azi.

daca merge ma laud 3 saptamani [:D]. daca nu, m-am gandit deja ce fac: jupoi frumos aratarea care o fi pe acolo, dau cu putina crema si barotez cu nuci sfaramate. si continui confirm planului [:D].

pupici!

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by roxanaz

saru mana mult. oricum am de gand sa folosesc ciocolata simpla topita, nu o amestec cu nimic in nici un caz. in concluzie tineti-mi deci pumnii strans ca fac o mare inventie azi. daca merge ma laud 3 saptamani [:D]. daca nu, m-am gandit deja ce fac: jupoi frumos aratarea care o fi pe acolo, dau cu putina crema si barotez cu nuci sfaramate. si continui confirm planului [:D]. pupici!Roxana


id="quote">id="quote">... si cu laude pentru o alta realizare, timp de 3 saptamini. [:D]Mult succes, iti tin pumnii!Eu incerc azi o reteta noua de biscuiti, daca imi ies, vin cu poza si reteta.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

NATALIA[pup] si MIHA[pup],mai fetelor sunteti dragute,da eu tocmai aia nu vreau sa semene a cheese cake[:D]...eu nu stiu de fapt cum e pasca,la mine nu se facea,in familie si nici la prieteni nu am papat...dar eu de fapt caut o reteta de placinta cu branza de vaci...facea bunica mea,era o coca,habar nu am cum se face(asta e problema mea),dar doar una nu cu foi,o singura foaie mai groasa si punea deasupra o compozitie de smantana,ou si branza de vaci cu diverse mirodenii,apoi la cuptor...calda era o minunatie,era chestia aia moale de deasupra[pofta]...mi-aduc aminte si salivez...si rece era buna,se intarea totul si era tare gustoasa...chestia ai de deasupra se patrundea un pic in coca care era cam ca de cozonac parca,si era mai groasa nu subtire...ufffffff....nu stiu daca ma intelegeti???[:I][:I]...oare stie cineva ce vreau eu???...ati mai auzit de asa ceva?

 

NATALIA,ai facut biscuitii,cum au iesit?[:)]

 

[pup] fetelor si va multumesc oricum de ajutor!

Week end placut!

 

 

 

 

 

 

 

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mirela, descrierea ta suna foarte apetisant. [pofta] Nu stiu cum se face asa placinta, dar stiu precis ca tortul cu brinza nu e ceea ce cauti. In primul rind pentru ca aluatul e mai mult unul fraged, decit pufos.

Biscuitii i-am facut, am si poze, trebuie doar sa gasesc timp sa traduc reteta si sa o postez. Incerc azi, daca ma lasa micul terorist. [:D]

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti cu brinza

 

200 g brinza de vaci

200 g faina

1 lingurita praf de copt

100 g unt/margarina

100 g zahar

1 ou

Dupa gust: coaja rasa de citrice, stafide, nuci

 

Untul/margarina se topeste, se adauga zaharul, se amesteca, apoi brinza de vaci si oul (daca se vor biscuiti mai fragezi, se va pune doar galbenusul; pentru biscuiti mai moi se lasa oul intreg). La sfirsit se incorporeaza faina in care s-a amestecat praful de copt. Se adauga, dupa preferinta, stafide, coaja rasa de citrice sau nuci. Se iau cu linurita bucatele de aluat si se pun pe o tava, pe hirtie de copt. Eu am modelat bilute pe care le-am turtit, aluatul mi-a iesit ca o plastilina. Se coc biscuitii in cuptorul preincalzit, la foc mare (200-250 C), timp de 10-15 minute.

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor!

Am si eu o intrebare, pentru Natalia sau altcineva care stie, va rog frumos. Azi ma incumet si eu, cica, sa fac prajitura krem a la krem. Am vazut ca la crema se pune smantana dulce, cum adica, are zahar in ea sau vreti sa spuneti ca nu pur si simplu nu e sarata?Daca nu gasesc indulcita pun eu zahar?Ca am vazut ca nu se pune zahar, doar praful de budinca ce o mai fi indulcit.

Eu sunt incepatoare la capitolul bucatarie asa ca poate intrebarile mele sunt cam..aiurea, ca sa nu zic mai mult, va rog sa ma scuzati daca e asa.

Cu multumiri

 

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...