Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

POGACI CU CASCAVAL/JUMARI


TOMALAVINIA

Recommended Posts

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu nu stiu reteta, dar o pot lua de la mama, care le face foarte bune. Sigur in alte zone ale tarii nu au auzit de pogacele, cum spunem noi [;)]

 

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra (9 august 2005)id="orange">id="orange">id="Georgia">

 

asa crestem noi id="red">id="size2">

 

aici ne puteti vota poza "VIN2"

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna !

si maica-mea face pogacele cu jumeri sau branza, chiar mi-a trimis in toamna. cand am sa vorbesc cu ea la telefon daca nu uit, am sa o intreb reteta.

eu am o carte de bucate de a sandei marin, e o singura reteta de pogaci(aici sunt cu jumeri, dar tu poti pune cascaval in loc de jumeri) si ti-o scriu mai jos.

 

500 gr faina, 1/4 l lapte, 15 gr drojdie, 1 lingura de zahar, 2 oua, 60 gr untura, 250 gr jumari, 1 lingurita rasa de sare, piper.

 

se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-a muiat drojdia si o lingura de zahar. se adauga ouale, 60 gr untura, sare si piper. se framanta.

din timp se pregateste o farfurie cu jumari date pri masina. se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru, si se da 10 minute la rece. se repeta aceasta operatie a impaturitului inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie de vreo 1/2 cm grosime. se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou si se coc la foc bun.

 

din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau cascaval ras si se coc la cuptor. se obtin astfel niste saratele delicioase.

 

pofta buna si sper sa-ti reuseasca.claudia

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
quote:Originally posted by katty

Stie cineva cu ce se poate inlocui untura ca nu am asa ceva in casa. Ar merge cu margarina sau cu unt? Sau trebuie doar untura?Imi place ideea si as face si eu dar cu cascaval.Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002id="red">)varsta lui Andrei[bicla]


id="quote">id="quote">mai bine pune unt gras, e mai sanatos Irina, mami de [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04) si de[copil]bb Teodora(26 august 2007) id="Comic Sans MS">id="red">am blog [:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...