Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta cu mere


shian

Recommended Posts

Fetelor,am cumparat astazi mere.Miros atat de bine si sunt asa de rosii,incat mi-au luat ochii.Faza e ca sunt atat de acre,incat nici tavalite prin zahar nu le-as manca... Ca sa nu le-arunc,as vrea sa fac ceva din ele,insa nu stiu ce.Ma puteti ajuta cu cateva idei? Anca,mami de Shion(21.05.2004) si Anika(16.08.2006) [url="http://community.webshots.com/user/shian124/"]Poze cu noi[/url] [url="http://community.webshots.com/user/Shian12090/"]Pozne si mai noi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu fac tortul de mere asa:

 

Intr-o forma topiti 8-10 linguri de zahar, pana devine rosiatic, nu maroniu. intindeti bine caramelul obtinut pe peretii vasului si

lasati la rece. cand incepe sa trosneasca puneti sferturi de mere - cam jum de kg – fara coaja si samburi - si printre ele bucatele

de unt. bagati la cuptor pana se rumenesc merele. intre timp faceti un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, adaugati treptat 4-5 linguri de faina si apoi unul cate unul galbenusurile+ arome: coaja de lamaie sau portocala, esenta rom sau vanilie, dupa preferinte. turnati compozitia peste merele rumenite si lasati la copt. scoateti din cuptor si lasti vreo 10-15 minute dupa care rasturnati, ornati cu frisca cand s-a racit.

 

 

Gratiela, mamica strumfilor Maria [huta] si Stefan

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

poti face orice prajitura, adaugi zahar.

placinta cu mere si scortisoara, prajituri diverse cu mere, mere coapte (cu dulceata, miere, nuci, stafide)....o gramada de retete! cand sunt procesate in prajitura nu mai sunt asa acre.

(sau poti face cidru [:D] - must de mere acidulat)

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tort de mere

10 mere, spalate curatate de coaja, taiate cubulete sau rase pe razatoarea mare(eu le rad si le storc de zeama si le dau sucul astora mici...asa de mult se bucura[:D]) 5 linguri de zahar(daca merele sunt acre se mai poate adauga putin zahar, 1 lingura de unt, 100 gr stafide, 1 pliculetz zahar vanilat, esentza de rom, 1/2 linguritza scortisoara. se pun in forma si se baga la cuptor pentru 25-30 de min intre timp se prepara blatul.

blat-ingrediente:

125 gr faina

125 gr zahar

50 ml ulei

1 pliculetz praf de copt

1 pliculetz zahar vanilat

esentza de rom

3 oua

se amesteca toate ingredientele cu mixerul timp de 3 min

se pune blatul peste mere si se mai lasa la copt pana cand blatul devine auriu.

se lasa sa se raceasca si se rastoarna astfel incat blatul sa fie jos si merele deasupra, se prepara frisca(cam 2 pliculete) apoi peste frisca se presara nuca macinata.

 

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001)[bonjovi]si ruxi(16 dec 2004)[zana]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si alte retete cu mere culese de pe forum/uri:

 

BUDINCA DE MERE

2 cani de mere rase cu tot cu coaja, 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 4 oua, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins sau praf de copt, arome. se mai pot pune nuci, stafide, scortisoara. merele rase le bat un min cu mixerul sa se mai marunteasca, apoi zaharul cate putin, un pic de faina ca lasa sirop si galbenusurile pe rand. albusul spuma se pune la sfarsit. coaceti in tava unsa si tapetata cu faina. in coca amestec stafidele, deasupra pun bucati de nuca. se coace 30-40 min. se pune intr-o tava mai inalta si destul de larga ca creste.

 

MERE BETE

-2 oua

-1/2 pahar vin (de preferinta dulce)

-1/2 paharel rachiu bun

-1 praf sare

-1 lingurita bicarbonat stins in otet

-1 lingura de zahar

 

Faceti un aluat moale ca de clatite. Curatati merele (vreo 4-5), scoateti-le cotorul si apoi taiati-le rondele. Dati-le prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoatei-le pe hartie sa se stoarca de ulei, pudrati-le cu scortisoara din belsug si apoi desenati cu miere peste ele.

 

Placinta cu mere

 

 

 

- 1 kg mere

- 3 oua

- o cana de lapte

- o cana zahar (aceeasi masura cu laptele)

- 100 ml de ulei

- 1 plic praf de copt

- 1 pilc zahar vanilat

- scortisoara

- faina

 

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahat si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa. Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tip: puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele! Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumena deasupra!

 

 

Gratiela, mamica strumfilor Maria [huta] si Stefan

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sau asta, reteta Mayei de pe culinar:

Prajitura frageda cu mere

100 g unt moale

100 g zahar

1 pac zahar vanilat

1 praf sare

3 oua

150 g faina

50 g amidon

2 lingurite praf de copt

4 linguri smîntîna dulce

unt pentru uns forma

3 mere mai mari

1/2 lingurita scortisoara

 

Se amesteca untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea si ouale.

Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, e aduga la amestecul de unt împreuna cu smîntîna. Se amesteca bine cu mixerul. Se unge cu unt si se tapeteaza o forma de de 26 cm, cu perete detasabil.

Se toarna aluatul în forma. Merele se spala, se curata, se taie în jumatati si se scot sîmburii. Se cresteaza merele in romburi.

Cuptorul se încalzeste în prealabil.

Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec. Merele se pun în cerc, si se apasa putin în aluat.

Se da la cuptor cca.40 minute.

Dupa 5 minute se scoate din tava, se pudreaza.

 

e delicioasa!

 

Gratiela, mamica strumfilor Maria [huta] si Stefan

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu cand am prea multe mere si nu stiu ce sa fac cu ele, procedez astfel: intr-o tava rup in bucati un strat de biscuiti simpli, apoi din merele taiate cuburi fac un compot,si dupa ce scot merele din compot adaug 2 budinci vanilie.mai fierb putin pana incepe sa se ingroase. apoi peste biscuiti pun merele, si torn apoi budinca. deasupra frisca. e buna si mereg ft repede.

claudia

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Multumesc fetelor pentru raspunsuri,scuze ca n-am avut timp sa va raspund mai repede.

Am facut tortul dupa reteta data de Mariussimiucid="red">.A iesit super bun la gust ,aspectul insa a cam lasat de dorit.Sotului i-a placut,baietelului meu nu,mi-a zis "asta nu e buna" ,si-a plecat in camera lui...Data viitoare am sa pun si frisca si sigur o sa-i placa.

 

 

 

Anca,mami de Shion(21.05.2004) si Anika(16.08.2006)id="red">

Poze cu noi

Pozne si mai noi

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...