Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hristos a inviat!

 

aici si aici sunt bunatatile mele de Pasti. Mii de multumiri pentru fondantul de ness, a iesit foarte bine si a fost foarte bun, chiar daca la inceput am avut emotii ca nu se va intari. (Ortansa cred ca tu mi-ai dat sugestia, multumesc.)id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adevarat a Inviat!

am intrat doar sa va salut si sa o felicit pe Miha, ca eu nu prea am pregatit de pasti cine stie ce.Din retetele lui Nati doat Poienita cu ciuperci am facut-o care a fost tare admirata.

Va doresc o primavara frumoasa in continuare.

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina,tare bine aratan toate,mai ales prajitura Sumeghi.Vreau si eu reteta...

 

Natalia,Gratiela,Tumpi...multumesc de urari. [pup] Si ma bag si pupicionii de la Adriana. [:D]

 

Miha [gravi] si Robertid="purple"> id="purple"> [hia]

 

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mihaela felicitari (scuze, nu bagasem de seama) si sarcina usoara! Reteta de Sumeghi o gasesti aici, am dat-o mai demult si a pus-o Natalia la linkurile din prima pagina. E foarte buna, intr-adevar, e un blat ca de pricomigdale (bezea cu nuca) si crema e ca o ciocolata de casa.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia e si nu e. Singura asemanare este ca are biscuiti. [:D] Dar e o praji fina si tot ma chinui sa le explic la musafiri ca nu e salam de biscuiti. E foarte usor de facut.

 

Gacio

 

400 gr. lapte praf

400 gr. ciocolata menaj

125 gr. margarina cub sau unt

225 gr. biscuiti (eu pun Petite Beurre, in reteta originala erau digestivi)

60-100 gr. nuca prajita sau alune (nesarate) bucati mari

60-100 gr. stafide

60-100 gr. cirese glasate (eu folosesc visine sau cirese din dulceata)

 

Ciocolata taiata si margarina bucati se pun intr-un vas la abur si se topesc. Se iau de pe sursa de caldura. Aproximativ 250 de gr. din laptele praf se amesteca cu putina apa incat sa aiba consistenta unei smantani groase si se adauga peste ciocolata topita. Se omogenizeaza. Se adauga nucile, stafidele, ciresele, se amesteca. Se pune restul de lapte praf pudra. La final se adauga biscuitii rupti in bucati mari. Se amesteca si apoi compozitia se toarna in tavi de chec tapetate cu folie alimentara. Se preseaza bine cu lingura si se da la rece sa se intareasca.

Tips: alune/nuci/stafide/cirese - eu nu le cantaresc niciodata, pun dupa ochi. Daca folositi visine/cirese din dulceata aveti grija sa puneti pe cat se poate doar fructele, nu si zeama. Daca va plac prajiturile mai amarui, adaugati in ciocolata topita cateva linguri de cacao suplimentar. Puteti folosi si alte fructe uscate (eu anul asta am pus si bucati de smochine). Forme puteti folosi ori de care, nu-i obligatoriu tava de chec. Biscuitii, cum am mai spus, in reteta originala erau digestivi, insa eu am renuntat sa mai mananc si folosec genul ala de biscuiti dupa ce am nimerit vreo 2-3 cu ditai zgrabuntzul de sare in ei. Daca voua va plac, puteti folosi cu incredere.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hristos a inviat!

Ce bunatati frumusele ati facut fetelor..

Eu am facut doar pascamea cu ciocolata si branza de vaci,prajitura turnata cu branza si o negresa cu nuca si visine,la ultimile doua n-am poze,n-am mai apucat sa fac.Am facut o combinatie interesanta,mi-a mai ramas cimpozitie de blat si branza de la pasca si am facut o pascuta mica la care am adaugat visine in branza..e delicioasa combinatia..poate reusesc s-o fac o data cu tot cu poze sa va arat.

 

A! Am facut si poenita cu ciuperci,au admirat-o toti dar de mancat nu s-a prea mancat,sotul meu mi-a spus ca-i lipseste acreala,oare sa pun castraveti murati data viitoare?

 

Adriana si-atat...

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, intr-adevar, dupa descriere si componente, Gacio pare o prajitura mult mai fina decit un salam de biscuiti. Neaparat am s-o incerc si eu, astept ocazii. [:D]

 

Adi, imi place cum ai ornat pasca, parca ar fi niste stele pe cerul intunecat.

Sigur ca poti pune castraveti murati in poienita. In general, poti pune orice straturi vrei tu, eu am postat reteta mai mult ca pe o idee de prezentare.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia sper sa-ti placa. Sotzul meu e innebunit dupa ea si este obligatoriu pe lista de prajituri la orice sarbatoare. Si iese multicica (mie imi ies doua tavi de chec de 11/25).

 

Adriana si mie imi place cum ai ornat pasca. Din pacate eu la praji cu branza nu ma bag, ca nu-mi plac prajiturile cu branza de vaci.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...