Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)


Balbina

Recommended Posts

Miha stai linistita ca si eu numai in weekend le 'comit'.

 

Natalia m-ai facut sa zambesc, uite o [flo], cata precizie. Eu intrebam pentru ca am 2 feluri de pahare (ma refer la astea uzuale, din bucatarie, nu alea de vin, sampanie, etc) unele mai mici (pe care n-am avut curiozitatea sa le masor), iar altele de 300 de ml. Cani idem, 2 marimi. Asa ca nu strica putina precizie [;)].id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cheese cake “Cremos”

 

Un gust fantastic, o consistenta cremoasa si fina, recomand tuturor amatorilor de cheese cake-uri[cool]

 

Pentru blat:

1/3 cana unt topit

1 cana si 1/4 de biscuiti macinati

1/4 cana zahar

Se amesteca toate componentele

 

Eu am folosit blatul de la tortul nemtesc cu brinza:

200 g faina

1 plic de praf de copt

75 g unt

75 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 ou

Se amesteca toate componentele si se framinta un aluat care nu se lipeste de miini.id="blue">

 

 

Pentru umplutura:

450 g crema de brinza (cream cheese de tip Philadelphia, eu am folosit Almette cu smintina – 3 cutii)

1 cutie de 400 g lapte dulce condensat (consistenta caruia arata asa - poza nu-mi apartine)

3 oua

sucul de la o lamiie

 

Pentru ornat:

150-200 g smintina

1 lingura zahar pudra

vanilie

fructe, nuci, cioco rasa sau altele

 

Se formeaza baza prajiturii fie din biscuiti macinati, fie din aluat. Se intinde pe fundul si un pic pe peretii unei forme detasabile.

Se bate intr-un bol, cu mixerul, mai intii crema de brinza, apoi se adauga laptele condensat, pe urma ouale si sucul de lamiie. Trebuie sa iasa o consistenta destul de lichida. Se toarna in forma tapetata cu blat/biscuiti. Se da in cuptorul preincalzit si se coace circa 50 de minute la foc mic (150 C), pina se prinde toata suprafata umpluturii. Se stinge focul si se lasa o ora in cuptor, apoi se scoate si se lasa pina la racirea completa. Se baga in frigider pentru 5-8 ore (eu am rabdat doar 2 ore, hihi). Se amesteca smintina cu zaharul pudra si vanilia, se unge suprafata prajiturii, apoi se orneaza cu fructe sau alte chestii, dupa preferinta.

 

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aha, deci asa care va sa zica. [:D] Eu sincera sa fiu, daca nu scria pe paharele alea de 300 ca sunt de 300... ca de ma intrebai pe mine ce te-am intrebat eu... ziceam stai sa ajung acasa sa masor [:I].id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai Natalia, ce-mi faci tu mie cu cheesul asta cremos?Astiau au inchis magazinele deja ca m-as fi dus acum sa cumpar ce -mi trebuie.

Eu in loc de philadelfia as folosi o branza de vaci cu un % mai mare de grasime, crezi ca merge?

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ioana, daca pui brinza de vaci, o sa iasa o alta consistenta, nu atit de cremoasa, asa presupun. Poate doar s-o treci prin sita. Dar si asa, sa nu aiba zer brinza, cream cheese-ul stii si tu cum e, nu e nici vorba de zer.

Mie la gust cizul asta imi seamana cu o inghetata buna, e excelent!

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nati,zer branza de aici nu are,da vaz eu maine cumm fac,avem prin frigider niste branza de vaci,da pe aiai cred ca o pastrez pentru papanasi si cumpar Almette sau philadelfia

Edit:ai scris pe undeva reteza Zefirului?

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ioana, n-am postat-o nicaieri, am dat doar linkul-sursa sub poza. Zefirul e un desert din copilaria mea, un fel de sufleu. Si acum se mai produce/vinde in Md si de fiecare data cind merg acasa, imi cumpar mereu si savurez. Asta facut de mine din pacate nu a redat chiar perfect gustul stiut, asa ca n-o sa mai fac. O sa ma multumesc cu cel primit ocazional de acasa. [:)]

Daca vrei, iti pot traduce reteta, dar nu stiu daca ai interes sa te apuci, daca nu stii gustul originalului, ca sa zic asa.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...