Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)


Balbina

Recommended Posts

Alina, nu ma pricep la fondant, dar daca zici ca vrei sa iasa mai dens, poate sa pui mai putin lichid? Sau sa ungi fondantul in straturi subtiri, suprapuse, cu o pensula, dupa ce se usuca primul, aplici pe urmatorul, si tot asa, pina se ingroasa. Scuze daca spun prostii,[alcool] incercam sa fiu utila. [:D]

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hmm, iese o pasta destul de densa... nici vorba de pensula, cand am facut ultima data (de fapt si prima) pur si simplu am pus capacul de ecler direct in vas, cu partea care trebuia unsa in fondant, nu cred ca-l puteam aplica altfel. O sa incerc sa gasesc o solutie, daca nu, asta e. Poate incerc dupa aplicare sa le bag cateva minute in congelator sa se raceasca/intareasca rapid fondantul si sa nu apuce sa curga.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chocolate banana cake - Prajitura cu ciocolata si banane

Un nou deliciu pentru amatorii de ciocolata

 

Pentru blat:

112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)

60 g unt

1,5 pahare faina (210 g)

3/4 pahare zahar (150 g)

2 lingurite ness

2 lingurite praf de copt

un praf de sare

1 pahar lapte batut/iaurt (250 ml)

1 banana de marime medie, pasata

2 oua

 

Glazura:

0,5 pahar smintina dulce de minim 30% grasime (de ex. Dorna rosu)

112 g ciocolata rupta bucatele

 

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, amestecind pina la omogenizare.

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, nessul, prafuld e copt si sarea. Se adauga laptele batut, banana pasata, ouale si se bate putin cu mixerul. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

O forma cu diametrul de 22 cm (eu am folosit una dreptunghiulara de 20/30 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de circa 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare. Se lasa la racit.

 

Se prepara glazura:

Smintina se infierbinta intr-un ibric pina aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pina la omogenizare. Se raceste pina la tempartura camerei si toarna pe prajitura racita si ea. Dupa vreo ora la rece se poate taia.

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia [pofta] ce mi-ai facut. M-am delectat cu ea virtual, sunt convinsa ca e buna. Deja nu se mai poate asa, am nu stiu cate prajituri in lista de asteptare. Si sapta asta musai sa fac napolitane cu crema caramel, ca mi-au ramas foi de napolitana de la praji de saptamana trecuta. Plus cateva eclere cu ness...id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nati, ce surpriza apetisanta ne facusi!!!

 

Roxana, pt ca nu mai gasesc linkul catre reteta cornurilor, o s-o postez aici, cu speranta ca Nati nu se supara (nu-i desert):

 

Cornulete cu sunca si cascaval (culinar)

Aluat:

350 g faina

20-25 g drojdie

5 linguri ulei

150 ml lapte(aprox.)

1 ou

putin zahar

sare dupa gust-eu am pus o lingurita

 

1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele.

 

Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca. Se adauga oul, uleiul, sarea si restul de lapte si am dat drumul la robot - bineînteles ca se paote framînta si cu mîna. Am lasat vreo jumatate de ora la crescut (poate chiar ceva mai putin, nu m-am uitat la ceas )

Am împartit aluatul în 3. Fiecare bila am întins-o cu sucitorul, am taiat foaia in triunghiuri – ca la tort, am pus triunghiuri de sunca peste. În a 2- a tava am umplut cornuletele cu brînza afumata cu bucatele de sunca înauntru. se aseaza în tava si se ung -cu pensula-cu ou batut cu putina apa. Se poate pune deasupra mac, chimen, susan. se lasa la cuptor pîna se rumenesc. Sînt bune si calde..si reci.Daca nu se consuma într-o zi/doua..se pot pastra în punga(dupa ce sînt reci),pentru a ramîne moi.Nu se întaresc nici asa, dar au o alta consistenta, mai crocanta.

 

 

Gratiela, Mariuca [huta] si Stefu

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna tuturor gospodinelor care ne inspira!

Am facut de paste prajitura mult laudata brownies si vreau sa spun ca sunt f multumita de rezultat, drept pt care am sa o fac si pt nunta sorei mele, la servit musafirii de acasa. Insa nu suntem hotarite ce alte prajiuri sa mai facem, stiu ca v-am mai intrebat asta, dar poate va mai dati cu parerea pe aici.

Poate ati citit si la un subiect pe care l-am scris saptamina trecuta, sunt in cautare de o reteta de rulada cu fisii de pandispan in foi lica. (fisiile de pandispan galben si maro -4 la numar- se lipesc intre ele cu o crema pe baza de nuca., dar nu stiu despre ce crema poate fi vorba) De asemenea, nu stiu cu ce pot inmuia foile Lica. Avetri voi vreo idee despre retetea asta? Am papat-o la o nunta in Oradea de curind.

Multumesc anticipat! Va pup, ma duc ca plinge bebe, vrea si ea la pc

 

Tatiana si[copil]Mariuca (02.08.2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Weekend-ul asta mi-am dat in stamba. Am facut napolitana cu crema de zahar ars si alune (reteta originala era cu nuca, dar de, daca n-am avut nuca, am pus alune, a iesit foarte buna si asa), apoi am tras un lapte de 'cuc' ca tot poftea sotzul la el de ceva timp, si o portie mica de eclere unele cu ness, altele cu cioco, ca imi vine azi musafira de la Bucuresti la care i-am tot promis eclere cu ness. Intr-un final sunt multumita de cum mi-a iesit budinca de ness.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia pentru eclere astept azi 'CTC'-ul. [:D] Laptele a fost exclusiv pentru sotz, ca eu nu ma dau in vant. Insa a iesit foarte bun, am folosit niste esenta de vanilie de la Dr. Oetker care e la pliculetz, foarte buna si aromata.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...