Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)


Balbina

Recommended Posts

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hai ca devine haios deja [:D] lumea scrie impresii despre o reteta pe care eu inca nu am postat-o. [:D] Trebuie sa remediem treaba. Deci,

 

Clatite cu visine si frisca

E un desert f. popular in Basarabia, practic orice gospodina il face mai ales de sarbatori. E unul din deserturile mele preferate, gustul copilariei mele, ca sa zic asa (unul din ele) [:)]

 

Nu dau cantitati exacte, intrucit de fiecare data fac ochiometric.

E nevoie de:

Clatite

Visine proaspete sau congelate, fara simburi, de preferinta NU din compot, adica sa fie acrisoare

Smintina, zahar, vanilie

 

Se fac clatite subtiri dupa reteta preferata. Se prepara frisca din smintina batuta cu zahar si vanilie. Se unge fiecare clatita cu putina frisca, se pune un rind de visine, se ruleaza si se aseaza pe un platou dreptunghiular. Fiecare strat de rulouri se unge din abundenta cu frisca. Rulourile se aseaza fie in forma de piramida, fie se pun intr-o forma de chec, tapetata cu folie (in acest caz, desertul se va rasturna ulterior pe platou). Se pune la frigider si se tine citeva ore (minim vreo 4). Inainte de servire, se presara cu ciocolata rasa sau cu cacao, apoi se portioneaza.

POZA cu piramida mai darimata. [:D]

POZA cu desertul facut in forma dreptunghiulara.

 

Miha, sa va fie de bine, ma bucur ca ai gasit puteri sa gatesti acum, si ce ma bucur ca ti-a si placut!

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gratiela nu ne dai si reteta? Ca tare bine arata (si unde mai pui ca sotzul se da in vant dupa ananas).

 

Nati si nu-s cam acrisoare clatitele daca visinele sunt fara nimic pe ele?id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gratiela, mmm, ce mi-ai facut cu prajitura ta, a trebuit sa fug la magazin dupa ceva dulce, ca muream de pofta! [:D] Vreau si eu reteta.

 

Alina, combinatia dintre acrisor si dulce e perfecta, doar clatitele si frisca sint dulci. Totul se compenseaza, te asigur.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa va povestesc desertul inovat de mine aseara:

BUDINCA PE PAT DE PISCOTURI CU PIERSICI

- intr-un vas (eu am pus intr-un yena dreptunghiular) se pun piscoturi de sampanie; peste acestea se adauga fructele de la un compot de persici decojite si apoi 2 budinci de vanilie (dintr-acelea instant). Se lasa la rece pana a doua zi, pentru a se patrunde si picoturile; este bun racoritor si la indemana.id="Trebuchet MS">

 

Roxana si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aoleu, Nati, te-am pus pe drum [:)]

Iaca si reteta, pe cuvant ca nu mai stiu de unde o am, am ales-o din lista lunga cu prajituri ce-si asteapta randul, pt ca citind-o mi-am dat seama ca e tare potrivita pe caldura:

 

Prajitura cu crema de ananas

 

BLAT:

6 albusuri

240 g. zahar

120 g. nuca de cocos

1 vanilie

2 linguri faina

CREMA:

1 compot de ananas,

6 ling. zahar,

6 galbenusuri,

1 budinca de frisca,

unt.

 

BLAT: Din ingredientele pentru blat mentionate mai sus se face un blat care se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

 

CREMA: Zaharul se freaca cu galbenusurile apoi se pune budinca si siropul din compot. Se da la foc mic si se amesteca bine pana se ingroasa.

Dupa ce s-a mai racit, se amesteca cu untul si se adauga ananasul taiat marunt si scurs.

Peste blatul racit se pune crema apoi se rade ciocolata.

 

Observatiile mele:

- mie mi-a iesit blatul destul de inalt, pt ca l-am copt in tava rotunda detasabila, ca urmare l-am taiat in doua si am pus 2 straturi de crema. Insa cred ca intr-o tava dreptunghiulara de 20/30 nu iese la fel de inalt si atunci merge un singur strat de crema.

- in crema am pus aproape un pachet de unt si mi s-a parut cam mult, in sensul ca a iesit cam molcuta crema. Data viitoae o sa pun doar jumatate de pachet - 100 g.

- pe deasupra am presarat nuca si ciocolata rasa.

- si inca ceva: se mananca f f rapid [alcool] [:)]

 

 

Gratiela, Mariuca [huta] si Stefu

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor dragi,

 

Eu tot trag pe-aici cate o privire ca timp nu prea am sa purced si eu la treaba. Bravo voua ca reusiti sa pregatiti atatea bunatati!

 

Dar, duminica asta il sarbatorim pe sotiorul meu cel drag cum se cuvine (sapt viitoare e ziua lui, dar cum cade la mijlocul sapt o sa avem doua petreceri, duminica asta si duminica cealalta). Asadar, pt duminica asta o sa reeditez minunatia de tort de ciocolata cu trufe, o sa fac pt prima data un tort cu capsuni inventat de mine insami (aluat foietaj, crema de la cremsnit si capsuni cu jeleu rosu pt tarte cu fructe de la Dr.Oetker).

 

As vrea tare mult sa o rog pe Alynutza sa posteze reteta de la eclerele cu cafea (ma intereseaza in special crema si fondantul ca retete de choux-uri am o droaie in franceza) ca tare as face cateva si din astea. Ma gandeam sa congelez o parte din eclere, dar ma intreb cum ar fi mai bine: neumplute sau chiar umplute si cu fondant?

 

Va urez spor la prajiturit tuturor si o sa revin cu poze si impresii.

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...