Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)


Balbina

Recommended Posts

Merci fetelor de complimente. Sunteti niste scumpe, dar eu nu am fost super incantata de aspect pt ca le-am facut pe toate pe fuga si nu am apucat sa le finisez cum as fi vrut, dar deh...asta e cand vrei sa faci torturi, eclere si mancaruri intr-o juma' de zi:))) Trufele nu am apucat sa le fac atunci, iar acum papa sotul ciocolata pt trufe cu linguritza ca cica e inghetata delicioasa[:D]

De eclere am fost cea mai multumita ca le-am facut mult mai repede decat ma asteptam, mai ales crema si fondantul. De fapt, eclerele mele aduc a choux-uri la forma si asta pt ca in graba mea le-am pus in tava cu lingura de inghetata inmuiata mereu in apa rece (asadar eu faceam globuri de inghetata din aluatul de eclere direct in tava[alcool]...sper ca se intelege ideea). Dar asta a fost o descoperire super ce mi-a salvat enorm din timpul de lucru.

Si pt Adriana, ca ea parca cerea reteta tortului de capsuni (sau mai bine zis tartei de capsuni cu crema de vanilie):

 

1) Am pus o foaie rotunda de aluat frantuzesc intr-o tava de tort detasabila , acoperind fundul tavii si laturile in proportie de 3/4 (inainte de asta am pus hartie de copt- un cerc decupat dupa diametul tavei in fundul ei si bucatele de hartie de jur imprejurul peretilor pana am acoperit tava toata; ca sa se lipeasca hartia bine am uns tava cu un strop de ulei cu pensula). Am intepat aluatul cu o furculita si am pus o tava cu un diametru de 4cm mai mica in tava principala, peste aluat pt a-l impiedica sa se umfle[:D]. Dupa jumatate de ora de copt la foc iute am scos tava mai mica si am pus boabe de fasole uscata in locul ei pt a lasa aluatul sa mai respire si pt a-i mentine inaltimea[:D]; a mai ramas cam 20 de min in cuptor pt ca am vrut ca aluatul sa fie bine copt. (E drept ca mie mi-a si dereglat d-ra temperatura intre si nu am fost pe faza, altfel dura si mai putin la cuptorul meu cu abur fierbinte)

2) Am executat rapid o crema pt cremsnit din 3 oua fierte pe abur cu zahar si o codita de vanilie de Bourbon, lapte, faina si amidon (ingredientele astea, mai ales cele de ingrosare le-am pus dupa ochi, dar ar fi cam 500ml lapte,3 lg faina si una de amidon, 6 lg de zahar). La final am pus putin unt sa fie mai fina crema si am lasat-o la racit.

 

3) Cand s-a racit aluatul am pus crema peste si am pus un prim strat de capsuni cu nasurile infipte in crema[hot] si inca un strat, peste aceiasi capsuni, de data asta cu nasurile in sus ca sa am peste ce turna jeleul. Asadar, au fost 2 straturi de capsuni la final, suprapuse - ceva de genul "oglinda pe lac" (asta se vedea in sectiune, dar eu nu am mai facut poza). Cam un kg de capsuni am folosit.

4) Jeleul pt tarte de la Dr oetker, cam 2 pliculete, l-am facut astfel: am pus cam 350 ml de suc de capsuni (de baut, din comert) la fiert si am dizolvat continutul plicurilor , apoi l-am turnat treptat, cu lingura, peste fructe.

 

 

Asta e ce am facut duminica, dar mai pregatesc des si tort cu crema de mascarpone+piuree de capsuni+frisca si cu capsuni cu jeleu deasupra sau tort cu capsuni si crema de iaurt cu gelatina, cu acelasi acoperis de capsuni peste (cred asa ceva o sa fac duminica, insa ma gandesc sa schimb fructele, probabil cu visine din compot). Cred ca si pe astea le-ati vazut in poze, asa ca nu stiu exact care tort cu capsuni vi s-a parut apetisant.Probabil cel de duminica, daca v-ati uitat doar la poza din linkul de la topic.

 

Tort Tiramisu fac de obicei din piscoturi inmuiate in cafea si amaretto peste care pun un amestec de mascarpone, frisca, gelatina si arome (amaretto si rom ) (eu nu pun deloc oua la crema de Tiramisu) sau folosesc un blat rotund de pandispan pe care-l tai in 3 si il umplu si acopar cu crema si il pudrez cu cacao. In acest caz insiropez bine de tot blatul cu un amestec din cafea puternica si amaretto.Varianta asta cu blat de pandispan rotund e super OK daca se vrea orna tortul pt o ocazie festiva.

 

Alynutza, si eu ma pun acum serios la slabit. Profit de ocazie ca la servici ne-a pus bossul mare lifestyle coach sa ne ajute sa fim mereu in forma buna, sa avem conditia fizica super...bla,bla[:D]Chiar azi am avut un interviu cu el si de maine ma apuc de jogging si urmaresc lista cu alimente interzise si permise in cura mea de slabire. Of course ca primele de pe lista interziselor sunt prajiturile[alcool]

 

 

 

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daniela eu ma 'coach'-uiesc singurica [:D]. Oricum, nu m-am mai lenevit, ma urc pe stepper seara pana ma uit la tv, pe urma masaj anticelulitic cu aparatul de vibromasaj. Cea mai mare problema la mine este, cum spuneam ca am probleme cu stomacul si nu-mi permit sa rabd foame (ca pe urma fac niste crize de stomac de nu ma vad) si cu glicemia, care scade vazand cu ochii daca las sa treaca un interval prea mare intre mese. Cu mancarea mai e cum mai e, mie mi-e ciuda ca m-am lenevit cu miscarea si mi-am iesit din forma, dar imi revin eu.

Revenind la bunataturi, chiar ca ai gasit o metoda ingenioasa de pus eclerele in tava. [;)]

 

Fetelor, de ziua copilului, va urez sa va traiasca piticutzii, sa creasca mari si sanatosi si frumosi si destepti, sa aiba noroc in viata cu carul si sa va bucure viata in fiecare zi!id="purple">id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daniela,multumesc ptr raspuns,am salvat si acum astept..ocazia.

CAre ocazie trebuia sa fie azi,dar fiimea mi-a mancat aseara toate capsunile(ea si cu tat-su au mancat aproape 2 kg de capsuni..bine ca nu le-a venit rau)si azi nu ajung in piata..iar deseara merem la rest chinezesc(ne duce tati de ziua copilului:)..deci n-are rost sa ma chinuie talentul.

Ieri am facut crema de zahar ars..mmm uitasem cat e de buna..

 

LA multi ani celor mici si celor mari cu suflet de copil!

 

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am ramas datoare cu o reteta:

Tort sah

Pentru blat:

250 gr. unt

275 gr. zahar pudra (eu am pus tos, a fost ok)

6 oua de marime mijlocie

esenta vanilie

350 gr. faina

1 si 1/2 lingura praf de copt

25 gr. cacao

Pentru crema:

300 gr. ciocolata amaruie

300 ml. frisca lichida

Se freaca untul cu zaharul pana amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Se incorporeaza treptat, amestecand cu mixerul la viteza mare ouale (cate unul, se pun intregi si se bate bine dupa fiecare) si vanilia. Se puna apoi faina si praful de copt prin cernere si se amesteca usor. Se imparte aluatul in doua, iar in una din parti se pune cacaoa. Fiecare amestec se pune intr-un cornet cu deschidere de 12 mm. Intr-o tava cu diametrul de 20 de cm se pune cu spritul pe margine un cerc din aluat maro, apoi unul galben, iar maro, iar galben, cercuri concentrice pana ajungeti in mijlocul tavii (intra cam 5 cercuri). Daca aveti 3 tavi de aceeasi dimensiune, e foarte bine, eu le-am copt tot pe rand. Trebuie sa aveti grija sa incepeti doua blaturi cu maro, si unul cu galben. Blaturile se coc in cuptorul bine incins, cu focul mic spre potrivit cam 20 de minute, pana sunt elastice la atingere (se foloseste hartie de copt).

Ciocolata si frisca se pun pe foc mic intr-o cratita cu fundul gros si se incalzesc pana se topeste ciocolata. Se toarna intr-un castron si se bate pana se ingroasa si devine lucioasa. Se raceste la frigider.

Asamblare: se pune un blat cu margine maro, se toarna peste el o lingura de cognac, se pune un strat de crema, urmeaza un blat cu margine galbena, iar o lingura de cognac, iar crema, ultimul blat, iar cognac, iar la final se imbraca in crema si se decoreaza dupa gust.

Cea de mai sus este crema din reteta, eu am facut alta crema: 200 ml. smantana grasa (25%) de Napolact, 5 linguri zahar, 200 gr. ciocolata se amesteca toate la baie de abur pana se ingroasa ca o budinca (eu am pus cacao aditional, pentru ca imi place mai amaruie). Se lasa la racit (inclusiv in frigider) pana are consistenta unei creme Finetti. Am amestecat-o cu cateva linguri de frisca, sa nu fie foarte moale, am adaugat alune caramelizate macinate si esenta de rom din belsug. Dupa ce am pus crema intre foi, crema ramasa am amestecat-o cu restul de frisca (in reteta se foloseste un plic de frisca Dr. Oetker) si am folosit-o pentru a imbraca tortul.

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Weekend-ul asta am facut prajitura cu crema de ananas. Intr-adevar foarte racoritoare si foarte pe gustul sotzului meu, care e innebunit dupa ananas. Merci, Gratiela.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia e buna praji, mie imi place foarte mult coca plina de cocos. Daca iti place ananasul o sa fie sigur pe gustul tau, e acrisoara si racoritoare. E si usor de facut, eu am facut-o la mare repezeala, aveam invitatie la premiera la TIFF si voiam sa termin inainte sa plecam.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut si eu praji cu crema de ananas.tineti cont ca sunt amatoare pe la bucatarie!

1. A fost buna,a mancat si sotul si i-a placut, ceea ce e o maaare realizare.

 

2.nu am pus toata cantitatea de nuca de cocos in blat pt ca nu prea imi place nuca de cocos

 

3.am crezut ca o sa imi iasa blatul mai inalt dar vad din pozele lui ALY23 ca asa trebuia sa iasa.

 

4.blatul mi s-a parut un pic mai incruzit asa , poate intelegeti.am batut cu mixerul vertical albusurile, apoi am pus zaharul, iar am batut, apoi am pus nuca de cocos si restul si mi s-a parut ca s-a pleostit un pic.

 

5. crema in schimb delicioasa.am fol. numai 1/2 pachet unt si tot nu era prea tare dar a fost f. buna

 

Voi ananasul cat de maruntit l-ati pus?ca eu l-am taiat cu cutitul si apoi am mai bagat si mixerul peste el.

 

Astept sa imi spuneti pe unde am gresit pt ca simt eu ca nu a iesit exact ca la carte![:p]

 

Ile [gravi] 34 si Victor [bicla] ( 22 dec 2005)

AMR 06 sapt. [batetoba]

Paste 2007

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ilenutza n-avea blatul ala din ce sa creasca nu stiu cat, din 2 linguri de faina si fara nici un 'ajutor' (gen praf de copt), dar asa e reteta, deci nu te impacienta. Fiind cu asa multa nuca de cocos, are o consistenta aparte, e foarte 'vartos' ca sa zic asa, mie imi aminteste de niste batoane cu nuca de cocos pe care le cumparam dupa revolutie, alea erau 'marfa adevarata' umplutura aducea mult cu coca asta, adica simteai cocosul, nu ca la ce este in ziua de azi pe piata, au ceva pasta cu iz de cocos inauntru.

In crema si eu am pus tot jumatate de pachet de unt (100 de grame) si a iesit super ca si consistenta, nici prea moale nici prea tare. Ananasul l-am luat bucati si l-am mai maruntit eu cu cutitul, dar nu foarte foarte tare (adica se simt bucatzele, nu l-am facut piure).

De ce zici tu ca n-a iesit 'ca la carte'?

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...