Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajituri si torturi (2)


Hildegard

Recommended Posts

quote:Originally posted by Hildegard

Azi am terminat un tort pentru cineva. Este facut cu blat de vanilie si cacao si crema de vanilie si ciocolata. Tort mov id="size4">id="blue">

TORTURI SI PRAJITURI
id="red">
FLORI DIN FONDANTid="red">
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 10 luni)

id="quote">id="quote">Superb tortul tau. Ai pus colorant in frisca si asa l-ai ornat?Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Hildegard

Criss, da am colorat frisca la tort ..tortul tau ti-a iesit frumos. Ce pofta mi-e!!!!!Felicitari![flo]

TORTURI SI PRAJITURI
id="red">
FLORI DIN FONDANTid="red">
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 10 luni)

id="quote">id="quote">Merci.Stii, inca nu m-am incumetat sa ma apuc de modelat trandafiri, tot m-am pregatit sa fac la sfarsit de saptamana. Pana la urma am facut azi doar o prajitura cu mere. Dar poate maine o sa am chef de modelat, cine stie?http://good-times.webshots.com/photo/2472718000102224540LJtXoqCriss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss, ia pune tu si reteta la prajitura asta cu mere[pup]!

 

-pana atunci pun eu reteta la Briose cu gem de prune(se pot pune ce fructe doriti). Eu le-am mai facut si cu fructe de padure

 

Briose cu gem de prune(reteta luata de pe culinar)

 

Avem nevoie de:

 

2 oua

200 gr zahar

200 ml ulei

300 ml iaurt

1/2 lingurita rasa sare

sucul si coaja de la o lamaie

400 gr faina

1 si 1/2 plic praf de copt

 

cum procedam:

-intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam;

-dupa ce am batut bine oule cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin;

-apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie;

-separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam in compozitie.Compozitia trebuie sa arate, destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine.

-apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit si forme din hartie si tava speciala;

-se pune cu lingura compozitia de aluat si apoi se repartizeaza gemul sau ce aveti:

-tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade, pentru aproximativ 30 minute;

-se racesc apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie

 

pofta buna!id="limegreen">

 

POZA: AICI si SECTIUNE id="size3">id="red">

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Originally posted by Hildegard

Criss, ia pune tu si reteta la prajitura asta cu mereE foarte simplu de facut, eu fac la fel si prajitura cu branza de vaca si stafide, cu acelasi aluat.Deci, avem nevoie de:500 g faina200 g margarina (eu pun un pachet de margarina Unirea)1 praf de copt (dr. Oetker)150 g zahar1 ou + unul pentru uns foaia sau gratiile de deasupracoaja rasa de lamaiezahar vanilatputin lapte (cat sa iasa aluatul suficient de moale sa se intinda usor)Se amesteca toate ingredientele, se face aluatul care se imparte in doua, jumatate de intinde si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se presara pe aluat putin grisApoi se pun merele rase (1 kg mere, dar se poate si mai mult), amestecate cu zahar (dupa gust) si scortisoara.Se intinde restul de aluat care poate fi pus deasupra, ca o foaie sau se pot taia fasii cam de 1 cm si aseza sub forma de gratii. Se unge foaia sau gratiile cu ou batut si se presara putin zahar. Se coace in cuptor aproximativ 30 min.Criss si Alex

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna

 

Reteta la pizzaid="orange"> care e la mine in album am s-o scriu acum:

Pizza noastra de acasaid="purple">

 

Aluatul este unul de paine:

-1 cub drojdie se pune intr-o cana in lapte caldut cu 1 lingurita de zahar la dospit

-1 lingura de unsoare de porc

-2 oua

- praf sare

-faina cat cuprinde(nu stiu c-am pus dupa ochi)

 

-dupa ce dospeste drojdie in loc cald se pune in compozitia de faina cu ou, un praf sare, 1 lingura de unsoare de porc

-se framanta toate acestea pana se obtine un aluat omogen

-se da aluatul la dospit la loc cald

-dupa ce dospeste aluatul se ia si se mai framanta odata si iarasi se da la dospit acoperit cu un prosop la loc cald

-intre timp se pregateste sosul:

Sos de pizza:

-2-3 cepe se calesc in tigaie apoi se pune o cana de bulion, se amesteca dupa care se pune 250g -300 g carne macinata amestec, se pune si sare.... apoi se pune un pic apa si se acopera cu capac....se lasa pana scade apa cu bulionul. Se mai adauga bulion dupa gust, cat doriti apoi iar la sfarsit se presara faina in ploaie pana se ingroasa un pic compozitia. Lasam la foc mic sa se fiarba faina sa nu ne doara burtica.

Ce punem pe pizza:

- 1 cutie porumb

-cascaval rucar ras prin razatoare mare...sau alt fel de cascaval...in afara de cel expres pentru pizza care nu e bun defel si are gust naspa'

-200 g salam afumat sau ce vreti voi.

 

Dupa ce a dospit a doua oara aluatul de pizza, ne pregatim sa-l intindem in tava mare( e vorba de portie mare). Ungem tava cu unt si asezam aluatul intins dar mulam aluatul si pe marginile tavii.

Punem sosul de carne cu ceapa si bulion, cat dorim. Apoi taiem feliile de salam afumat, punem porumbul si introducem la cuptor 15 minute la foc mediu. Cand s-a desprins aluatul putin de marginile tavii e gata, scoatem tava din cutor si radem cacaval din belsug apoi mai introducem 5-8 minute in cuptor. Aici la cascaval sa nu va zgarciti, cau cat e mai mult cascaval cu ata e mai bun.[hot]

 

Asa facem noi acasa pizza....se poate pune pe pizza in afar de sosul care e obligatoriu(fara asta nu e buna pizza) ce avem prin casa

E vorba de portie mare, de tava mare, speciala pentru pizza.....id="green">

 

 

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...