Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajituri si torturi (2)


Hildegard

Recommended Posts

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am facut tort din crema de zahar ars.

reteta e luata de pe culinar.ro

 

TORT DIN CREMA DE ZAHAR ARSid="size3">

 

topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi). Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:

pentru crema avem nevoie de:

-8 oua intregi

-1 litru lapte.

Toate acestea se mixeaza bine de tot.

Pentru blat(facem in alt castron):

-5 oua intregi

-1 cana zahar

-1 cana faina

Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.

Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!

Este o reteta sigura si mi-a fost si mie teama ca nu iese dar merita sa incercati.

 

poze pas cu pasid="orange">id="size2">

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Am facut tort din crema de zahar ars.reteta e luata de pe culinar.roTORT DIN CREMA DE ZAHAR ARSid="size3">topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi). Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:pentru crema avem nevoie de:-8 oua intregi-1 litru lapte.Toate acestea se mixeaza bine de tot.Pentru blat(facem in alt castron):-5 oua intregi-1 cana zahar-1 cana fainaAmestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!Este o reteta sigura si mi-a fost si mie teama ca nu iese dar merita sa incercati. poze pas cu pasid="orange">id="size2">

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

id="quote">id="quote">Imi place tare mult cum arata tortul tau, l-am vazut si eu pe culinar dar n-am avut curaj sa-l incerc. Tu ai copt impreuna blatul cu crema de zahar ars? Ca eu am vazut ca fetele faceau crema si cand era bine inchegata puneau deasupra compozitia pt. blat.Oricum arata senzational.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Criss, da le-am copt impreuna asa cum scrie in reteta.

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

id="quote">id="quote">Eu am vazut pe culinar o varianta a retetei unde se mentioneaza ca se face crema iar cand crema e inchegata deja, se pune si blatul deasupra si se coace impreuna. De asta te-am intrebat ca eram oarecum nedumerita. Si pe mine m-a tentat tortul acesta dar n-am indraznit sa-l incerc.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti "Spirale colorate"id="red">id="size2">

-sunt buni de Craciun[biz]

 

-reteta luata de pe culinar.ro(Daneza)

 

Ingrediente:

-250 g faina

-50 g amidon

-200 g unt

-150 g zahar

-1 praf de copt

-3 linguri (60 g) smantana

-vanilie

-coaja rasa de lamaie

-cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde.Se invelesc in film alimentar si se dau la rece, 30 min.

Puteit pune ce culori vreti d-voastra.

Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba.

-biscuitii nu raman tari pentru ca n-au oua...

 

POZE AICI

 

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Biscuiti "Spirale colorate"id="red">id="size2"> -sunt buni de Craciun[biz]-reteta luata de pe culinar.ro(Daneza)Ingrediente:-250 g faina-50 g amidon-200 g unt-150 g zahar-1 praf de copt-3 linguri (60 g) smantana-vanilie-coaja rasa de lamaie-cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde.Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde.Se invelesc in film alimentar si se dau la rece, 30 min.Puteit pune ce culori vreti d-voastra.Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba.-biscuitii nu raman tari pentru ca n-au oua...POZE AICI

BLOGUL MEU
Veronica
id="red"> si Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

id="quote">id="quote">Foarte faini biscuitii tai. Am sa-i fac si eu odata insa acum o las mai moale cu dulciurile ca prea se depun kg -mele.[bang]Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PRAJITURA CU COCOS

 

Ingrediente:

4 oua;

1 pahar faina;

1 pahar zahar

2 pahare lapte (450 ml)

1 pahar nuca de cocos (100 g)

125 g margarina

1 zahar vanilat

1 lingurita praf de copt

ulei si faina pentru uns tava

Mod de preparare:

Într-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos.

Se încalzeste cuptorul la foc mediu .

Faina se cerne împreuna cu praful de copt si se pune peste margarina împreuna cu zaharul si ouale.

Se amesteca pana se omogenizeaza.

La sfârsit se pune si laptele care se amesteca pâna se încorporeaza. (Nu va speriati ca este este lichid aluatul, nu-i mai trebuie faina).

Compozitia se pune într-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.

Prajitura este gata în aproximativ 40 de minute când începe sa capete o culoare aurie. Se taie rece.

Glazura: -topim o ciocolata si punem peste prajitura

 

POZA AICI

 

BLOGUL MEU

Veronica
id="red"> si

Stefan Peterid="blue">[bonjovi]- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am facut ieri un tort diplomat, reteta luata de pe culinar si mi-a iesit super ! Ma laud singura[:D] dar chiar ma incanta rezultatul. desi am avut oarecare emotii, sa nu mi se imprastie pe masa cand il rastorn.[:D]

http://good-times.webshots.com/photo/2290508390102224540lrWdIT

Si sectiune.

http://good-times.webshots.com/photo/2866433540102224540UsBxXP

 

O singura greseala am facut. N-am pus visinele pe hartie absorbanta sa se scurga bine de tot si s-a colorat putin ananasul.

 

Criss si Alex

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...