Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajituri si torturi (2)


Hildegard

Recommended Posts

Criss, merci de compliment[:I]

 

Eu folosesc reteta lui Cali de pe culinar.

Lapte praf din comert Malita cu 25 % grasime si zahar pudra Dr Oetker care are in compozitie si amidon. Este important asta.

 

Pasta din lapte praf pentru modelat flori

 

-125g zahar tos, 100ml apa, 100g lapte praf, 5 picaturi ulei.

Zaharul se fierbe cu apa cateva minute pana face bulbuci cam 4 minute, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul, se framanta bine.

Framant totul bine, impart in bucati si colorez, si intind intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului.

Daca faci un trandafir si vezi ca nu-i stau petalele se lasa inseamna ca-i prea moale si mai pui putin lapte praf daca se crapa cand modelezi stropesti cu apa si framanti.

Din aceasta pasta se pot face diferite modlee de flori.

 

Am sa pun desigur poze cu cosul cand va fi gata...sapt. viitoare.

 

 

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 6 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Hildegard

Criss, merci de compliment[:I]Eu folosesc reteta lui Cali de pe culinar.Lapte praf din comert Malita cu 25 % grasime si zahar pudra Dr Oetker care are in compozitie si amidon. Eset important asta.Pasta din lapte praf pentru modelat flori-125g zahar tos, 100ml apa, 100g lapte praf, 5 picaturi ulei. Zaharul se fierbe cu apa cateva minute pana face bulbuci cam 4 minute, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul, se framanta bine. Framant totul bine, impart in bucati si colorez, si intind intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului.Daca faci un trandafir si vezi ca nu-i stau petalele se lasa inseamna ca-i prea moale si mai pui putin lapte praf daca se crapa cand modelezi stropesti cu apa si framanti. ?Din aceasta pasta se pot face diferite modlee de flori.


id="quote">id="quote">Merci pentru reteta. Pana la urma nu cred ca se deosebeste prea mult de "reteta" mea. Eu am gasit o ciocolata menaj alba foarte moale si care se poate modela usor. Eu am luat-o de fapt pentru altceva si cand am pus mana pe ea si am vazut cat de usor se modeleaza, mi-a venit ideea sa fac trandafiri. Totusi cel roz in care am pus si colorant mi-a iesit mai sfaramicios. Dar fiind prima incercare, am fost totusi multumita. Sambata am sa incerc din nou.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura Negresaid="size2"> - reteta luata de pe culinar

 

 

1 ou

1 cana zahar

jumate cana ulei

1 cana lapte caldut

2 cani faina

1 lingura bicarbonat rasa

3 linguri cu gem

3 linguri cacao

 

- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul (nu intrati in panica cand o sa vedeti compozitia flescaita care se balangane in castron, totul e in regula). Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacao.

- compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina.

se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute, ca sa va dati seama daca s-a copt o penetrati cu un pai, un betisor, in 3-4 locuri.

- puteti face o galzura din cicolata topita alba sau neagra sau ce glazura doriti d-voastra.

 

poza AICI id="size2">id="red">

 

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 6 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CHEC CU CIOCOLATAid="size3"> -retea luata de pe culinar

 

 

Avem nevoie de:

 

200 gr margarina

un pahar de zahar

2 plicuri zahar vanilat

4 oua

1/2 sticluta esenta de rom

300 gr faina

50 gr amidon ( 5 linguri mai pline)

un pliculet praf de copt

jumatate pahar lapte caldut

o ciocolata de 100 de gr

 

-Intr-un vas punem margarina topita, zaharul si zaharul vanilat

-dupa ce frecam bine margarina cu zaharul, inglobam cate un ou intreg in compozitia de margarina.

-dupa ce incorporam cele 4 oua, pe rand, amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca.

-faina o amestecam cu praful de copt si amidonul , punem si sticluta de esenta de rom si apoi adaugam cate putin din amestecul de faina, in timp ce mixam.

-in timpul mixarii, mai ales cand punem faina, ve-ti vedea ca aluatul e prea gros se adauga din paharul din lapte caldut, ori de cate ori e nevoie pt un amestec omogen. (daca nu ajunge jumatate pahar lapte, mai puteti adauga lapte).

-dupa ce a-ti incorporat tot amestecul de faina, aluatul trebuie sa iasa mai gros

-pe urma dati pe razatoare (partea mai mica) o ciocolata de care vreti voi

-cu o lingura, amestecati usor toata compozitia

-se pune aluatul intr-o tava tapetata cu unt si faina iar tava se baga in cuptorul incins, la 180 de grade, pt 40-45 min aprox.(se incerca cu scobitoarea)

 

poza AICI si AICI SECTIUNEid="red">id="size2">

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 6 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut un tort cu cicolata pentru ziua soacrei mele care trebuia sa fie cos cu flori dar n-am put sa lucrez cu crema de unt din cauza caldurii si traportului si am facut alte blaturi mai mici si l-am glazurat in ciocolata. N-a iesit in cazul asta cos cu flori si tort cu flori[:D]. mi-am pastrat si din flori ca mi-au mai ramas destule....neputand pune pe un tort mai mic atatea flori. e greu atunci cand vrei sa traporti si n-ai conditii...macar AC in masina.

Soacra urmeaza sa-l primeasca seara.

 

POZE 1, 2, 3,id="red">id="size3">id="size4">

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 6 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...