Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajituri si torturi (2)


Hildegard

Recommended Posts

Cornulete cu bakon si cascaval.

 

Reteta aceasta am mai postat-o undeva dar nu mai stiu unde, asa ca o mai pun odata.

Pentru aluat: 600g faina, 1 margarina Unirea (se poate si altceva, dar eu pe asta o folosesc), 1 ou intreg si 1 galbenus, 1 lingurita sare, 1 1/2 cub drojdie, 150ml lapte.

Drojdia se pune in lapte cald si se lasa sa se umfle, apoi se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, si se lasa sa creasca aproximatim o jumatate de ora.

 

Umplutura: 250g bacon sau kaizer taiat marunt amestecat cu cascaval ras.

Se intinde aluatul, se taie triunghiuri sau patratele, cum va este mai usor, se pune pe mijloc umplutura se lipesc capetele astfel incat sa nu iasa compozitia, se ung deasupra cu ou batut si se presara cascaval. Se coc la foc mic aproximativ 25 min. (cuptorul trebuie incins in prealabil).

http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415278890/4

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Hildegard

Criss, ce bine c-ai pus retetele. Sa sti ca am sa incerc si eu tortul cu capsuni si sectiunea arata chiar foarte bine.Da, aici ai postat cornulete cu bacon dar eu n-am stiut ca e aceeasi retea. Scuze![pup]Sa mai vi cu retete.....[pk]de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

id="quote">id="quote">Sa incerci cu mai multa frisca.Am mai facut si "chestiile" acelea cu urda, dar am facut-o asa, din ochi, nu dupa o reteta anume.Urda am amestecat-o cu 2 galbenusuri, cu zahar si zahar vanilat, apoi am adaugat albusurile batute spuma si marar proaspat tocat.Pentru aluat, am folosit 500 g faina, 2 oua, vreo 5,6 linguri zahar, vanilie, coaja de lamaie, 200g margarina, 2,3 linguri ulei, 1 cub de drojdie, cca 100 ml lapte. Am framantat aluatul, l-am lasat sa creasca o jumatate de ora, dupa care l-am intins, l-am taiat patratele, am pus in mijloc urda si le-am "impachetat". N-au iesit ele tocmai ca la carte, dar au fost super bune, si oricum, am fost multumita de rezultat, avand in vedere ca e prima oara cand fac asa ceva. http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415261427/0
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Televizorid="size3">id="blue">

 

 

Foaia maro:

125 g unt sau margarina pt prajituri (eu am pus margarina rama)

5 linguri zahar

1 ou

1 lingura cacao (eu am pus 2)

12 linguri cu varf cu faina

1 lingurita bicarbonat alimentar stins cu otet

 

Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.Intotdeuna se intampina dificultatai la foile astea.

Foaia este foarte frageda. Se intinde cu sucitoarea pana se poate pe hartie cerata apoi se continua cu mainile la intins, cu degetele mai precis.Eu am pus hartie cerata pe dosul tavii. Intai am modelat aluatul pe hartie cat de mare e tava apoi am pus pe tava si am copt. Am lasat foaia pe hartie dupa ce s-a copt si cand am asamblat prajitura am pus-o direct cu hartie pentru ca se rupe usor. Sa nu va enervati ca asa sunt foile astea. Ea nu trebuie sa fie uniforma, adica drepta oricum inauntrul prajiturii nu se vede.

 

Foaia alba - pandispan

5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 5 linguri apa

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile + apa. Se coace 20 min. Se verifica cu scobitoarea.

 

Crema

1/2 litru lapte

9 linguri zahar

3 linguri faina

1 pachet unt

2 plicuri esenta Finesse de la dr. oetker de lamaie

Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia.Eu am pus maragrina rama in crema.

Este important cu margarina si crema sa aibe aceeasi temperatura sa nu se taie, adica ambele sa fie reci.

 

Asamblare:

-foaia maro

-1/2 din crema

-foaia de pandispan

-restul de crema

-foaia maro

-un strat subtire de crema sa se inmoiae foaia bine de tot

 

-se orneaza fie cu bombonele colorate fie cu glazura de ciocolatasau glazura din lamaie alba

 

 

poza AICI

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Hildegard

Cris,ce salam i-ai tras[olala]! Arata demential[pup]! Reteta????


id="quote">id="quote">Ei, nu chiar ca televizorul tau...E simplu de facut, 1/2 kg biscuiti simpli, 150 g nuci, 100 g ciocolata menaj taiata bucatele, esenta de rom, 200g zahar, putina apa, 2 linguri cacao si o ceasca de cafea facuta la presso [;)], a si 100 g unt.Se sfarama fiscuitii, se adauga nucile rupte bucati, ciocolata, esenta de rom, siropul facut din zahar, apa, cacao si 100 g unt si cafeaua. Acum, vezi daca nu-ti place, nu pui cafea sau nu pui o ceasca intreaga, asta depinde si de biscuiti, unii sunt mai tari altii mai moi, vezi tu, dupa ochi, sa nu fie nici prea moale aluatul de biscuiti. Se pun pe o folie, se da forma de salam si se pune in frigider.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu visine de la bunicaid="size2">

 

-se coace in tava mare, deci portie mare

 

6 galbenusuri

24 linguri zahar

24 linguri ulei

24 linguri lapte

24 linguri faina

1 praf de copt dr. Oetker

1kg visine

 

 

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga apoi ulei, lapte, faina, praful de copt. Se pune toata compozitia intr-o tava mare.

Se adauga visinele (daca vreti le puteti trece prin faina sa nu se duca chiar asa la fund). Puneti visinele una cate una pe unde vreti.

Se da la cuptor 30 min. Se scoate din cuptor si se pun albusurile batute cu 6 linguri de zahar si se mai lasa 10 minute cu usa de la aragaz semideschisa. Deasupra se pudreaza cu zahar amestecat cu vanilie.

 

Eu am pus frisca batuta la plic dr. oetker(3 plicuri)in care am picurat un pic d ecolorant rosu alimentar si a iesit nitel rozzzzzz.

 

POZA:AICIid="size3">id="red">

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ioi,Veronica,deci iese si pandispan(sau prajitura ce-o fi) fara albus de ou..iute reteta asta puteai s-o dai doamnei care intreba de pandispan fara albus de ou..renunta sa mai puna albusul deasupra si-i facea copilului..sa pape..:)

 

BTW, reteta suna bine,cred c-o incerc si eu,sotul meu e fan prajitura turnata cu mere(de pe culinar parca) si asta seamana- mai putin bezeaua...

 

Ma uit si la poza..dupa ce mi-oi manca branza pe ziua de azi..

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...