Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

budinci!


Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu nu sunt mamica, dar indraznesc sa-ti dau o reteta de budinca de taitzei cu branza de vaci.

Aproximativ 200 de grame de taitzei lati se fierb in apa cu sare si putin ulei. Separat, 500 de gr. de branza de vaci grasa si putina sare (un varf de cutit) se paseaza cu o furculita pana se tine deolalta ca un gogolotz, dupa care se adauga 4-5 galbenusuri si zahar vanilat (poti pune si coaja de lamaie sau ce alte arome iti plac) se amesteca. Se bat spuma albusele cu putina sare. In compozitia de branza se adauga zahar dupa gust, apoi taitzeii fierti si la sfarsit de tot albusul spuma. Se omogenizeaza amestecand usor si se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra. Daca iti plac, poti sa pui in compozitie si stafide (pont pentru stafide: eu le tin minim o ora in apa fierbinte+cognac/rom - numai cat sa le acopere, sau poti folosi ceai negru sau de iasomie).id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca cu branza si gris – pt bebelusi

2 oua, branza de vaci - cca 300 g., fructe, zahar dupa gust, zahar vanilat si 4 linguri gris.

Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, branza de vaci, stafide, fructe, zaharul si apoi grisul. Se lasa putin sa se umfle (ca la galusti) apoi se pune in vasul de iena sau orice alt vas uns cu unt si se pune la cuptor. Se pot pune si paste prin compozitie, dar scadem cantitatea de gris. Se tine la cuptor pana devine auriu pe deasupra.

 

BUDINCA DE MERE

2 cani de mere rase cu tot cu coaja, 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 4 oua, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins sau praf de copt, arome. Se mai pot pune nuci, stafide, scortisoara. Merele rase se bat un min cu mixerul sa se mai marunteasca, apoi zaharul cate putin, un pic de faina (lasa sirop) si galbenusurile pe rand. Albusul spuma se pune la sfarsit. In coca amestecati stafidele, deasupra puneti bucati de nuca. Coaceti in tava unsa si tapetata cu faina. Se pune intr-o tava mai inalta si destul de larga ca creste. Se coace 30-40 min.

 

 

Gratiela, Mariuca [huta] si Stefu

[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de paste

 

iti spun din cantitate mare, dar tu adaptezi:

500 g paste se fierb in apa 1-2 clocote, se scurg, se adauga 1 l lapte fierbinte, 300 g zahar, 4-5 oua batute ca la omleta, un praf de sare, arome (zahar vanilat), stafide, putin ulei. Se da la putor pana se rumeneste frumos. Este foarte hranitoare pt. copii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by miriama

Budinca de pasteiti spun din cantitate mare, dar tu adaptezi:500 g paste se fierb in apa 1-2 clocote, se scurg, se adauga 1 l lapte fierbinte, 300 g zahar, 4-5 oua batute ca la omleta, un praf de sare, arome (zahar vanilat), stafide, putin ulei. Se da la putor pana se rumeneste frumos. Este foarte hranitoare pt. copii.


id="quote">id="quote"> si eu fac si mananca ai mei de rup, numai budinca de le-ai da toata ziua>numai ca in loc de 1 l lapte eu pun branza normala (cu br dulce mie nu-mi place cum iese), uneori si un pic de lapte- o cescuta, si in loc de ulei pun cubulete de unt deasupra.capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...