Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

tort ...special


Recommended Posts

Salut, va cer ajutorul pentru a putea face un tort pentru micuta mea. Alexandra are numai 4 ani si a avut ghinionul sa faca apendicita acum o saptamana. 1 iunie ne-a prins in spital, cu lacrimi multe pentru ca ea nu poate merge la serbare si nu poate manca tort. I-am promis ca atunci cand venim acasa ii fac tort. Maine trebuie sa-mi tin cuvantul, azi i-am spus ca trebuie sa invat sa fac un tort special. Deci, ajutati-ma sa fac un tort pentru un copil operat de 6 zile, adica: nu trebuie sa aiba blat clasic , creme grase sau fructe (doar banana e voie). Ma gandesc ca ar putea fi un blat subtire din biscuiti uscati (dar nu stiu exact cum se face), o crema pe baza de branza si/sau iaurt (smantana nu) ingrosata cu ceva (gelatina sau ce?) si banane. Adica am niste idei fara sa stiu exact cum sa fac [bang] Astept sa-mi dati o mana (sau un neuron) de ajutor pentru a-i face o bucurie Alexandrei. [flo] Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Vali,n-am facut inca asa ceva,dar poti incerca..Amesteci branzica de vaci cu zahar pudra(la mixer),mai bagi un iaurtel cremos,adaogi gelatina desfacuta in putina apa si incalzita putin pana devine lichida si niste felii de banana.Rasporni totul intr-o forma tapetata cu folie alimentara,dai la rece,dupa ce se intareste ornezi cu putina frisca (pe care o dai deoparte cand o servesti pe ea..

Auzi,dar nici frisca vegetala n-are voie?

Ca daca are voie faci un tortulet cu branzica de vaci,frisca vegetala,gelatina si banane..fara probleme..

Iti dau reteta cu gramaje daca are voie frisca vegetala.

LA blat poti renunta,nu e obligatoriu caci gelatina il intareste destul incat sa nu mai fie nevoie.

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru idei, dar nu are voie nici frisca de nici un fel. Am sa fac ce pot din branza+iaurt+gelatina+banana, desi n-am idee ce cantitati sa pun din fiecare.

 

Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Timp de preparare:

40 min

 

Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g biscuiti,

125 g unt,

25 g alune prajite (tocate marunt),

600 g branza grasa de vaci,

300 g iaurt,

3 linguri zeama de lamaie,

250 g capsuni mai mici,

75 g zahar,

un pachet gelatina pentru tort (praf).

Mod de preparare

Se pun biscuitii intr-o punga si se sfarama cu sucitorul cat mai marunt.

Se amesteca cu untul si se aseaza pe fundul unei forme de tort, captusita cu hartie cerata. Deasupra se presara 3/4 din alunele tocate.

Se amesteca bine (eventual cu mixerul) branza de vaci, iaurtul si zeama de lamaie.

Separat, se face un piure din 150 g de capsuni, se adauga zaharul si gelatina, se pune pe foc sa dea cateva clocote si pe urma se incorporeaza in crema de branza. Se pun deoparte cateva capsuni, iar celelalte se taie marunt si se introduc in crema.

Se toarna compozitia in forma (peste stratul de biscuiti cu unt), se baga la frigider si se lasa circa 3 ore. Se garniseste cu restul de capsuni si alune.

in loc de capsuni,pune banane

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort cu brinza dulce si coacaze

 

Ingrediente:

 

Blat: 2 oua, 80 g zahar, 2 linguri suc de portocale, 50 g faina, 50 g amidon, un praf de copt; crema: 11 foi gelatina, 500 g brinza dulce, 250 g iaurt, 100 g zahar, sucul de la 2 lamai, 250 g coacaze, 400 ml smintina

 

 

Mod de preparare:

 

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace blatul in forma unsa si pudrata cu faina. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Se pune gelatina la muiat conform instructiunilor de pe plic. Brinza dulce se amesteca cu zaharul, iaurtul, zeama de lamiie. Coacazele se fac piure si se adauga si ele la amestecul de brinza. Se pune si gelatina muiata. Crema se da la rece 40 min. Se pune apoi pe blatul rece. Smintina se bate cu un plic de intaritor si se toarna deasupra tortului. Se pot inlocui coacazele cu mure sau zmeura,banane

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by vali02

Multumesc pentru idei, dar nu are voie nici frisca de nici un fel. Am sa fac ce pot din branza+iaurt+gelatina+banana, desi n-am idee ce cantitati sa pun din fiecare.Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)


id="quote">id="quote">Incearca cu branza si iaurt in cantitati egale iar gelatina(recomand dr oetker)o calculezi la cantitatea generala-daca pui 250 branza, 250 iaurt,gelatina pui un pliculet de 10 gr.(adik 1 plic gelatina la jumatate de kg..)Banana pui cata vrei,daca o pui cubulete sau felii.Bati branza(250g) cu 50 gr de zahar,un plic de zahar vanilat,adaugi iaurtul,gelatina umflata in putina apa si apoi usor incalzita sa devina lichida,bananele,amesteci ,pui in recipient imbarcat in folie alimentara..dai la rece..,dupa ce s-a intarit rastorni pe platou..etcAsta daca te mai ajuta cu ceva ..daca nu i-ai facut deja..Pupici la printesa bolnavioara!Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am obtinut o zi de amanare, dar acum ma duc la bucatarie si ma apuc de treaba.

Sunteti niste dragute [flo], am listat retetele voastre si m-am prins cam ce trebuie sa fac .

 

Multumiri,[flo]

 

Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by adi69

Vali,sa ne spui si noua ce-ai facut.Adriana


id="quote">id="quote">Am facut un amestec de cca. 200 g biscuiti pisati cu 125 g unt topit - acesta a fost blatul. Am taiat bananele in doua pe lungine si le-am pus cu parte taiata in jos, acoperind tot blatul. Apoi crema, cca. 400 g branza + 300 g iaurt + vanilie+un pachet si jumate de gelatina inmuiata. Deasupra am pus cativa trandafirasi facuti din pasta de sirop de zahar si lapte praf. Beneficiarul a fost multumit!Vali, [copil] Alexandra (30.03.2003) si [copil] Ioana (28.09.2004)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...