Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)


Recommended Posts

Link-urile retetelor urmeaza mai jos. Pentru comentarii puteti vedea celelalte parti: [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61129"]1[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62706"]2[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65269"]3[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67158"]4[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68747"]5[/url], [url="http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=70414"]6[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71819"]7[/url] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73937"]8[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75292"]9[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77224"]10[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84774"]11[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89729"]12[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92557"]13[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94961"]14[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97285"]15[/url] Nota: s-ar putea ca unele poze de pe webshot sa nu se deschida, e din cauza site-ului care a suferit de curind un rebranding si de aceea unele linkuri vechi nu mai sint valabile. Toate pozele mele le puteti gasi pe adresa de pe webshot.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 235
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Brownies Cappuccino sursaid="teal">

Prajitura cu lamiie sursaid="teal">

Tort cu jeleuri sursaid="teal">

Blinii cu dovleac

Cum am facut tortul Barbie

Cum am facut tortul Buburuza

Prajitura cu mere

Tort Crancin-Mancin sursaid="teal">

Chec dietetic cu fructe uscate sursaid="teal">

Tort nemtesc cu brinza sursaid="teal">

Tarta de dovleac

Prajitura cu lamiie nr. 2 (fara lapte condensat) sursaid="teal">

Prajitura cu banane sursaid="teal">

Biscuiti cu ovaz sursaid="teal">

Prajitura cu miere sursaid="teal">

Fursecuri cu unt sursaid="teal">

Tort “Lady’s fingers” sursaid="teal">

Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake) sursaid="teal">

Tort Fantezie

Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker (aluat cu brinza) sursaid="teal">

Pandispan cu suc de portocale sursaid="teal">

Cheese cake a la Natalia

Tort cu prune uscate sursaid="teal">

Tort cu miere si lamiie sursaid="teal">

Desert cu fructe

Lemon meringue pie - Tarta cu crema de lamaie (Reteta de la Davina)

Crema de lamiie (Lemon curd) sursaid="teal">

Clatite pufoase (Buttermilk Pancakes) sursaid="teal">

Cheese cake fara foc

Schema tort masinuta

Mini-budinci cu brinza

Inghetata

Prajitura cu fulgi de cocos sursaid="teal">

Melcisori (trandafirasi) cu bezea si nuca sursaid="teal">

Tort Masha (reteta de la alinkav)

Prajitura cu ciocolata si bezea sursaid="teal">

Fursecuri "Trufe" sursaid="teal">

Briose cu gem sursaid="teal">

Fursecuri de cocos

Margini din ciocolata pentru tort

Lapte de pasare (reteta de la Strumfi)

Fursecuri tabla de sah sursa 1id="teal"> sursa 2id="teal">

Prajitura insiropata de la Joanna

Prajitura "krem a la krem" sursaid="teal">

Vafe belgiene cu drojdie sursaid="teal">

Tort cu crema de zahar ars de la Gratiela (strumfi2004)

Prajitura "O noapte la Venetia" (reteta de la Lacri_SM)

Prajitura (chec) cu morcov sursaid="teal">

Prajitura cu foi Lica

O alta prajitura cu foi Lica (varianta Adrianei)

Desert de frisca si zahar ars sursaid="teal">

Tort "tres leches" sursaid="teal">

Prajitura "Televizor" (reteta de la Strumfi)

Chec insiropat de portocale sursaid="teal">

Crema pentru foi de napolitana (reteta de la Gratiela - strumfi)

Instructiuni pe scurt despre realizarea tortului minge

Prajitura cu mascarpone si nuci (reteta de la amiss_zip)

Quiche (tarta cu umplutura nedulce) (improvizatie)

Placinta (prajitura) dubla de brinza cu piersici sursaid="teal">

Prajitura cu miere si brinza sursaid="teal">

Briose cu ciocolata (reteta de la Rucx)

Eclere (Alynutza)

Choux-uri (Strumfi2004)

Tarta cu mere, mascarpone si branza de vaci (Kehleyr)

Tarta/placinta cu mere olandeza (danyce)

Rulada de post cu banane si cocos (Strumfi2004)

Prajitura Sumeghi (Alynutza)

Fursecuri cu nuca si bezea (melcisori) sursaid="teal">

Bomboane Raffaello (LiliaToma (gazea))

Tarta cu ciocolata de la Jamie Oliver (Alynutza)

Crema de vanilie pentru tarte, prajituri si torturi sursaid="teal">

Tarte cu fructe si alta crema de vanilie sursaid="teal">

Galusti cu prune (Alynutza)

Biscuiti cu brinza sursaid="teal">

Tort de mere Adeline (Roxana Claudia)

Gacio (Alynutza)

Doua torturi de la Liliana (lgireada)

Cheese cake "Cremos" sursaid="teal">

Retete de lapte condensat facut in casa

Chec ieftin (Roxana Claudia)

Chocolate banana cake - Prajitura cu ciocolata si banane sursaid="teal">

Cornulete cu sunca si cascaval (culinar) (strumfi2004)

Clatite cu visine si frisca

Prajitura cu crema de ananas (Gratiela)

Crema si fondant de ness pentru eclere (Alynutza)

Crema pentru eclere (danyce)

Tarta de capsuni cu crema de vanilie (danyce)

Tort sah (Alynutza)

Placinta cu cirese "Twin Peaks" (Alynutza)

Prajitura cu prune sursaid="teal">

Tort cu cacao si stafide (Alynutza)

Tiramisu (Alynutza)

Prajitura Twix sursaid="teal">

Blat de ciocolata pentru tort (Alynutza)

Prajitura cu cocos, ciocolata si crema de vanilie (Alynutza)

Tarta cu fructe (danyce)

Alta prajitura cu miere sursaid="teal">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia multumim de capitol nou.

Azi te bombardez cu intrebari, ca sotzul a decis ca vrea cheese cake weekend-ul asta. O sa fac reteta ta de lapte condensat (cea din lapte praf) si voiam sa te intreb, bine am retinut ca paharele tale au 240 de ml? Daca imi iese mai mult de 400 de ml de lapte, cat am nevoie la reteta, restul il pot congela? Plus, nu stiu, poate imi dai un sfat. Eu n-am forma cu fund detasabil, am avut una care m-a enervat, era asa bine facuta ca fundul era mai mic decat marginile, daca faceam un blat si budinca si fructe deasupra, budinca iesea mai lata decat blatul, asa ca m-am descotorosit de ea. Ma gandeam, daca pun in forma mea de tort hartie de copt pana sus, dupa ce s-a terminat praji cu totul (racit si tot tacamul) oare pot lasa hartia pana atunci si sa trag de ea ca sa scot praji din forma?

Poti sa-mi spui si cam ce diametru are forma in care ai facut tu?

Hai ca te-am zapacit, de cu buna dimineata. [flo]

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, sa o iau pe rind, daca imi scapa ceva, trage-ma de mineca:

- da, paharul folosit in reteta de lapte condensat are 240 ml.

- daca faci o jumatate de norma dupa reteta data de mine, iti iese cam 1 kg de lapte condensat. Restul il poti tine in frigider citeva zile, cred ca il poti si congela, nu vad de ce nu s-ar putea. Sau poti face o rulada/un blat de tort/prajitura cu el, se face rapid si iese tare bun (apropo, chiar ieri imi era pofta de o prajitura si am facut rapid una cu blat din lapte condensat, daca o sa vrei detalii, ti le dau).

- n-am incercat niciodata sa coc cizkeik, mai exact tarte cu blat subtire si cu strat gros de umplutura, in alte tavi decit detasabile. Deci nu am experienta cu hirtia de copt lasata mai lunga, sa poti trage de ea. Dar au scris fete aici ca au incercat si ca se poate. A mai folosit cineva o metoda: a racit tortul, l-a congelat, apoi l-a rasturnat fara probleme pe un platou, l-a intors si l-a decongelat, voila! Eu zic ca metoda e perfecta atita timp cit n-ai sa mai congelezi ulterior din prajitura ramasa, ca doar nu e recomandat sa congelezi a doua oara un produs decongelat.

- eu am doua forme detasabile, una de 26 cm diametru, si una de 28 cm. Imi place mai mult cea mai mare, intrucit este teflonata, + de culoare neagra, ceea ce am inteles ca este un aspect important la copt. Ca exemplu, forma cealalta e dintr-un metal alb argintiu, si mereu mi se rumeneste mai intii blatul pe la margini, iar umplutura se prinde mult mai greu. De fiecare data ma chinui cu ea, acopar cu folie de aluminiu si dau focul la minim, ca sa se coaca uniform. Dar astea sint asa, observatii de-ale mele pe marginea formelor, nerelevante pentru ceea ce-ti trebuie tie acum. [:D]

Sper ca te-am putut lamuri cit de cit.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mersi, Natalia m-am lamurit. N-o sa incerc faza cu congelarea, vad cum rezolv cu hartia de copt, ca deasupra capsunilor vreau sa pun gelatina, ca sa reziste un pic mai mult si n-as congela gelatina si fructele, ca se flescaiesc. Sper sa nu mi se dezintegreze praji cand o scot din forma.

Deci la tine nu iese blatul mi mic decat crema/budinca pe care o torni in detasabila? Asta ca sa stiu, poate o fi fost aia defecta si-ar fi cazul sa-mi iau si eu o forma din asta.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, nu nu, ornezi tortul abia dupa ce il decongelezi, n-am avut in vedere sa-l ornezi in forma, apoi sa-l congelezi, ca sa-l poti rasturna, in nici un caz. Tocmai asta era ideea, ca il congelezi neornat, ca sa-l poti manevra cu usurinta, sa-l scoti usor din forma, iar dupa ce il decongelezi, il ornezi cum vrei.

In formele detasabile mie de obicei imi iese umplutura in interiorul blatului, ca sa zic asa. Adica eu modelez peretii din aluat destul de inalti, astfel ca umplutura sa ramina ca intr-un cos, cum ar veni. Fac asta pentru ca de obicei formele detasabile nu se inchid foarte etans si atunci ar putea sa se scurga umplutura pe linga blat si sa curga din forma.

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am fost tare prinsa zilele astea si n-am mai intrat. Raspund cu intarziere, scuze.

Natalia eu ornez cu gelatina de la Dr. Oetker care e foarte lichida. Nu pot sa fac marginile la blat asa de mari cat sa acopere si fructele si gelatina, asa ca trebuie sa fie in forma inca tortul cand pun gelatina peste fructe, altfel cam se va prelinge toata. Lasa ca incerc asa cu hartie de copt si spun ce-am reusit sa fac. Aseara mi-am facut laptele condensat. Am luat o pungutza de 140 de gr. de lapte praf si mi-a iesit cam 500 de ml. de lapte. O sa stiu data viitoare sa fac din 100 de gr. fix ca sa iasa 400 de ml. cat imi trebuie la praji. Cand era caldut era destul de lichid, m-am gandit ca n-am facut ceva bine, dar dupa racire s-a facut cam ca o smantanica. Oricum, a fost foarte distractiv, ca tot cautam bulele alea de care ziceai tu [:D]. Azi fac si praji, sper sa fie buna.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia asa ar trebui pe viitor, ca acum nu stiu ce sa fac cu laptele ramas, e muuult prea dulce pentru gustul meu ca sa mi-l pun in cafea, sotzul nu bea cafea deloc (ca lui ii place dulce-dulce) si e prea putin ca sa mai fac alta praji/chestie din el.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...