Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)


Recommended Posts

Taty, mi se pare grozava umplutura de mere pentru un tortulet de copii. Poti varia densitatea piureului de mere, in functie de cantitatea de fructe. Eventual, mai adaugi un pic de amidon si mai tii pe foc, amestecind, pina se ingroasa.

Ca alta idee, poti face o crema de brinza dulce, cu vanilie si bucatele de fructe.

 

------------------

Numai bine,

Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze

Implinita la 30 de aniid="pink">

Lucrusoare pentru bb2id="orange">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 235
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Bine v-am regasit!

 

Tatiana,fetitei mele i-am facut la un anisor tort din piscoturi de sampanie,mere rase si calite cu zahar-scazute bine si budinca de vanilie,imbracat in frisca...uite aici ai si poza si reteta..http://home-and-garden.webshots.com/photo/1513252135081950625CJJjpG

 

 

 

Natalia,trebuie sa-ti multumesc in mod special ptr reteta de brownie...sotul meu nu se omoara dupa dulce,insa brownie il mananca ,de cate ori il fac ,doar ca-mi spune ca e mai buna fara crema si ciocolata deasupra.

Acuma,de ce sa-ti multumesc.

Dupa ce ca nu se omoara sa manance dulce,nici nu aud din partea lui complimente..sa spuna si el ca-i place ,la gust sau cum arata ceva.

Acum doua saptamani am fost la Disneyland si pe acolo la un rest cu specific western(american) am mancat pe langa pui si coaste de porc facute la BBQ si brownie..si acum atentie!!sotul meu a luat o gura ,a pus-o inapoi in farfurie si a spus:"Mai bune's a tale de 100 de ori!"

Yupii!!!!

Si completarea mea...si nici nu costa 3 euro o patratica...

Multam!

 

Am vrut sa-ti spun asta imediat ce am ajuns acasa,din pacate n-am mai reusit,caci ne-a iesit pe nas toata distractia...acum m-am mai linistit putin..

Duminica placuta!

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, ce sa spun... decit ca exista numeroase retete de brownies, imi pare tare bine ca sotului tau i-a cazut cu tronc anume cea postata de mine. [:)]

Imi pare rau ca ati avut si neplaceri legate de calatorie, iti doresc sa ramina in minte doar momentele frumoase!

 

------------------

Numai bine,

Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze

Implinita la 30 de aniid="pink">

Lucrusoare pentru bb2id="orange">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia,n-am avut neplaceri legate de calatorie..a fost super minivacanta la Disneyland..doar poate ca putin obositoare..dar asta din cauza ca am vrut sa facem tot intr-un timp relativ scurt..ceea ce am si reusit..am bifat tot ce se putea vedea pe acolo.

Necazul a venit dupa ce am ajuns acasa .

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

A inceput sezonul prunelor si de aceea vreau sa va propun o prajitura delicioasa, care se prepara extrem de simplu.

 

Prajitura cu prune

 

180 g unt la temperatura camerei

180 g zahar

1 plic zahar vanilat

4 oua

250 g faina

1 lingurita praf de copt

 

1 kg prune (eu am pus cam 600 g)

 

O forma rotunda de 26-28 cm in diametru sau una dreptunghiulara de 20/30 cm se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se bate cu mixerul untul, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, batind bine dupa fiecare. Apoi se incorporeaza faina in care s-a amestecat praful de copt.

Aluatul se toarna si se intinde cu lingura in forma, iar deasupra se pun una linga alta jumatati de prune, cu taietura in sus.

Se coace circa o ora la foc mic (150 C). Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu un amestec de zahar pudra si scortisoara.

 

POZAid="red"> sursaid="teal">

 

 

------------------

Numai bine,

Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.id="red"> [:D]
id="right">Poze

Implinita la 30 de aniid="pink">

Lucrusoare pentru bb2id="orange">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit si eu din concediu.

Duminica am tras o crema de zahar ars, ca poftea sotzul, dar n-am facut poza ca nu eram in dispozitie de aranjamente pentru poze.

Natalia foarte bine arata prajitura ta cu prune. Pacat ca eu nu le prea pot manca, ce mai fac sunt gombotii.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite ca nu vazusem reteta asta..

Eu am intrat sa ma ajutati sa aleg o reteta de prajitura sau tort..

Ar trebui sa fac dupamiaza..sau maine..ptr duminica.

Problema e ca n-am nici un chef,i-am spus sotului sa-mi cumpere un tort,ca eu n-am chef de facut ..si mi-a spus ca sub nici o forma nu mancam tort de la cofetarie..daca nu vrea sa fac nu mancam desert...si gata!

 

So..trebuie sa fac ceva ,dar ce?Ceva simplu,rapid..care sa iasa sigur..si sa tina la caldura caci mergem la gratar intr-un loc fara frigider.

Vre-o idee ceva?

 

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adriana m-am tot gandit si mi-am adus aminte ca am reteta asta:

Tort de cacao cu stafide

160 ml lapte

1 ou mare

160 gr. zahar

30 gr. unt

25 gr. cacao

160 gr. faina

2/3 pachet praf de copt

2 lg stafide

Untul, oul si zaharul se amesteca cu mixerul, se adauga laptele. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se adauga in prima compozitie. Se adauga stafidele care au fost lasate in prealabil la umflat in putina apa calda si esenta de rom sau cognac (poti folosi cu succes in acest scop si un ceai f. parfumat, gen iasomie). Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Poti sa pui si alte chestii in el, nu doar stafide (si stafide poti pune mai multe) gen alune de padure, arahide, bucati de nuca, bucati de smochina sau curmala sau orice alta fructa dezhidratata. Dupa coacere si racire se insiropeaza cu siropul tau preferat (eu il fac din zahar si apa, cantitati egale, fiert pana se leaga, aromat apoi din belsug cu rom sau cognac). Sau poti sa nu-l insiropezi deloc. Ia si o frisca la tub si se va pune direct pe fiecare felie. Este extrem de usor de pregatit si gustos, fara crema, deci nu are ce se strica.

In functie de cate persoane sunteti, cred ca n-ar fi rau sa dublezi cantitatile.

Mai am o reteta de tort fara crema, dar e mai migalos, daca vrei, ti-o scriu si pe aceea.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...