Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 235
  • Creat
  • Ultimul răspuns

[s] Natalia! Multa fericire, impliniri, sanatate alaturi de cei dragi.id="red">

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Revin si eu dupa o perioada de pauza, nu neaparat de prajitureala, cat n-am avut timp sa pun pozele pe net.

O mare nereusita care se voia un tort cu mousse de capsuni. Pe langa faptul ca prima data m-am dat de ceasul mortii ca nu mai gaseam capsuni, pe urma am dat kicx rau de tot cu mousse-ul care nu s-a inchegat deloc, in ciuda celor 4 plicuri de gelatina folosite. O sa descriu procedeul, poate fetele experte in creme cu gelatina o sa-mi spuna si mie ce-am gresit, sa stiu sa nu mai repet greseala. La ingrediente am avut asa: 1 kg. capsuni, 3/4 cana zahar, vanilie, 4 plicuri gelatina Dr. Oetker (din aceea pentru aspic), 400 ml frisca. Am pregatit gelatina dupa instructiunile Nataliei (dizolvat in 4 lg. de apa/plic, incalzit la abur, racit la temperatura camerei) si am adaugat-o peste capsunile facute piure in blender cu zaharul si vanilia. Cred ca imi trebuiau vreo 2 maini de rezerva ca n-am amestecat suficient de repede si s-au facut gogoloti de gelatina. Dupa care am adaugat frisca batuta. Si cu asta basta. Turnat totul intr-un cosulet din piscoturi (dedesubt era un pandispan obisnuit). Si cica ar fi trebuit sa stea teapana, dar in momentul in care am taiat-o, s-a prabusit total. Ce n-am facut bine? Am pus prea putina gelatina? Prea multa frisca? Marturisesc ca n-am mai facut niciodata o crema cu gelatina, a fost prima mea tentativa. id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va recomand in schimb cu tot dragul cea mai buna placinta cu cirese pe care am mancat-o vreodata: placinta Twin Peaks.

Pentru aluat aveti nevoie de :

350 gr. faina

200 gr. unt sau margarina

2 galbenusuri

2 lingurite zahar

1 praf de copt

sare, vanilie

2-3 linguri smantana

Se freaca untul cu zaharul, sarea, vanilia si galbenusele. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si smantana pentru a obtine un aluat usor de intins si nelipicios. Se da la rece o ora.

Intre timp se prepara umplutura:

1500-1600 gr. cirese fara samburi (scoateti samburii de la 2 kg. de cirese)

3 linguri pesmet

90-120 gr. nuca taiata nu foarte marunt

225-300 gr. zahar tos (puteti pune mai mult sau mai putin in functie de gust si de cat de dulci sunt ciresele)

scortisoara si vanilie dupa gust

Aluatul se imparte in doua (o parte putin mai mare care sa acopere si marginile tavii) si se intinde (eu l-am intins cu facaletul intre 2 bucati de folie). Se aseaza o parte in tava cat sa acopere si marginile, peste se presara pesmet, cam jumatate din compozitia de zahar amestecat cu nuca, vanilie si scortisoara, se pun ciresele in strat generos, deasupra restul de zahar si apoi foaia de aluat ramasa, care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se da la copt la foc potrivit (mai degraba spre mic) si se coace pana foaia de deasupra este aurie.

Dupa racire se presara cu zahar pudra si o idee de scortisoara.

Eu o fac in tava de aragaz (aceea care vine cu aragazul la cumparare). Aluatul e un pic cam subtire, dar am incercat sa fac si din o cantitate jumate si a iesit prea mult aluat, tot farmecul acestei prajituri constand in stratul generos de cirese cu un pic de crusta de aluat fraged. Eventual mariti cantitatea cam cu 10%. Dureaza cam mult scosul samburilor, insa merita tot efortul.

id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...