Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)


Recommended Posts

NAtalia ,multumesc!

DA l-am serbat sambata .Am iesit la un gratar.

Tortul arata bine,asa per ansamblu,dar luat la puricat are multe lacune,de aia il criticam..se vede treaba ca ar trebui sa fac mai des,sa nu-mi ias din mana..[:D]

Multumesc pentru tot(stii tu) mi-au folosit si mi-au usurat mult munca.

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 235
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Adriana [s] sotzului tau (cu scuzele de rigoare pentru intarziere). Tortuletzul arata absolut bestial.

 

Natalia nu stiu ce sa zic, eu reusesc sa scot foarte bine prajitura din tava dupa racire. Cand e calda se sfarama, intr-adevar, dar rece e ok. Si nici n-am uns tava cu nimic si n-am pus nici hartie.

 

Eu in weekend-ul asta am pregatit un desert rece numai bun pentru vremea asta calda. E ceva de lucru cu ea, dar imi place cum iese, nu se compara cu cea de cumparat.

Aveti nevoie de:

600 ml lapte

6 galbenusuri

300 ml frisca

2 linguri praf de budinca vanilie

125 gr. zahar

 

Galbenusele se freaca cu zaharul si praful de budinca si se amesteca cu 100 ml lapte. Restul de lapte se pune la foc cu o idee de sare si un zahar vaniliat. Cand fierbe, se toarna compozitia cu galbenuse, se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc fara sa fiarba (nu se ingroasa foarte tare, e ca o budinca subtire). Se raceste. Se adauga frisca batuta si arome. Se pune la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore se scoate si se paseaza putin cu furculitza, se da din nou la congelator pana la intarirea completa. Se scoate si se lasa sa se inmoaie atat cat sa o puteti bate cu mixerul pentru omogenizare. Se da din nou la congelator si dupa ce se intareste se poate servi. Partea putin mai proasta este ca trebuie lasata putin afara inainte de servire, cred ca la congelatoarele noastre temperatura este mult mai mare decat la congelatoarele in care se tine inghetata la magazin.

Eu am folosit pentru arome: cacao (pur si simplu am adaugat pulbere de cacao dupa gust si am amestecat), coaja si zeama de lamaie (din nou dupa gust), coaja si zeama de portocala, si ultima aroma ness pe care l-am dizolvat cu o farama de apa. Arome puteti folosi dupa imaginatie (eu am ratat de data asta sa incerc rom si stafide/cocos).

 

Adaosul meu personal la reteta: fiindca frisca pe care o folosesc eu are 200 de ml adaptez reteta pentru 400 de ml de frisca (adica 8 oua, 800 ml lapte, 170 gr. zahar, 3 lingurite praf budinca). Desi in reteta scrie sa pui doar galbenusele, eu pun si albusele batute spuma tare cu zahar vanilat. Pentru a o emulsifica mai bine, adaug un praf de inghetata de la Dr. Oetker (de vanilie) pe care il bat folosind lapte din cantitatea programata pentru reteta (pentru a evita sa pun mai mult lichid decat trebuie). De asemenea, la carticica scria pentru retetele cu fructe sa nu mai pui frisca, doar piure de fructe in compozitia de lapte si galbenuse, eu am pus si frisca si fructe si a fost ok. Cea mai cremoasa iese cea de cacao, pentru ca nu are lichid in plus, decat laptele, cele de lamaie/portocala/ness au iesit putintel mai 'aspre' datorita adaosului de lichid, dar foarte bune.

 

Edit ca am uitat sa spun de sosurile pentru inghetata. Am pregatit doua sosuri: unul de lamaie, pentru care am pus la fiert intr-un ibric 150 ml suc de lamaie cu 6 linguri de zahar si 1 lingura de miere (iese dulce, puteti micsora cantitatea de zahar daca vreti mai acrisor) si l-am fiert la foc mic mic aproximativ 45 de minute. Pentru sosul de ciocolata am topit la abur cateva bomboane Ciocotoff si 2-3 cubuletze de ciocolata amaruie, si le-am fluidizat cu cateva linguri de apa (n-am pus lapte/frisca in ideea ca va tine mai mult asa). Trebuie sa fie destul de fluida compozitia, eu am pus prea putina apa si mi s-a solidificat prea tare in sticlutza, tare ciuda mi-a fost, mai ales ca de la Ciocotoff gustul era super bun, o combinatie de cioco-caramel.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alina, poate stratul de cirese la tine e putin mai mic, ziceai ca faci in tava de la aragaz. Eu am facut placinta intr-o tava un pic mai mica.

Arata bine desertul tau, si nu se face greu, doar ca dureaza faza cu congelatul. Insa la ce gust presupun ca are, sint convinsa ca merita efortul.

 

 

Adi, pai apuca-te si fa-ti mina, daca tot ai cu ce. [:)] Ce urmeaza, ziua ta? Ce surpriza ne pregatesti?

------------------

Numai bine,

 

Natalia si Vlad

Poze

Implinita la 30 de aniid="pink">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Natalia posibil sa fie asta cauza (grosimea stratului de cirese). Cred ca l-am pastrat destul de 'constant', si cand fac din cantitate mai mica, folosesc o tava mai mica si tot cam atat de inalta imi iese. Cu inghe ai dreptate, te urasti pana tot congelezi la ea, dar merita, nu se compara gustul cu cea din comert. Totusi, din cauza de timp de prelucrare si eu o fac rar, cam o data pe vara, in rest ma mai prinde lenea si ma multumesc sa cumpar gata facuta.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alynuta,multumim ptr portia de desert racoritor!

 

Natalia..de obicei,de ziua mea ,ori nu faceam deloc tort,ori faceam ciudatenii...stii tu,croitorul fara haine si cizmarul fara pingele(cam asa parca suna)

Anul acesta cred ca am sa incerc o reteta de pe culi,amandine,s-o transform in tortulet..dar mai este mult pana atunci...

Deocamdata pregatesc bagaje..plecam pentru un wk-end .

 

Adriana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor, sunt noua pe forum dar retetele voastre m au impresionat de a dreptul. Sunteti GROZAVE, harnicute si ffff talentate. Draga Natalia, m ai omorat de a dreputl [:)] cand am vazut albumul tau cu dulciuri, am salivat[pofta] in fata monitorului, asa ca mi am luat inima in dinti si te rog mult sa mi dai si mie reteta de Triunghiuri cu cocos. Maine ma duc la cineva bolnav si vreau sa i fac ceva dulce si usor dar si delicios. Te pup[pup], si ti doresc sa fi sanatoasa si mereu inspirata, sa faci papa bun si sa ne inveti si pe noi[:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gratiela ce bine arata! Eu am tras chiulul de la pregatit dulce (la rugamintea sotzului, a zis sa fac numai la doua saptamani ca-i creste burtica [:D]). In ritmul asta o sa-mi ia o gramada sa ajung sa testez toate retele pe care le vreau.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...