Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help - Lapte condensat???


Candy

Recommended Posts

Fetel am gasit in mai multe retete de prajituri "lapte condensat", spuneti-mi si mie va rog care e ala si unde se gaseste? E vorba de lapticul ptr. cafea? Banuiesc ca nu, ca vad ca sunt cantitati apreciabile... Nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva prin magazine. Cu ce s-ar putea inlocui? Frisca lichida ar merge? God, if I can't have what I want, let me want what I have.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Laptele condensat este in conserva...este lapte caruia i s-a scos apa si s-a adaugat zahar. Are o culoare galbuie si este viscos (cosistenta mierei).

Daca nu gasesti la supermarket (in raionul de conserve) uite o reteta:

 

1/2 cup boiling water

1 cup nonfat dry milk

2/3 cup sugar

2 tablespoons melted butter or margarine

Place all ingredients in the container of an electric blender in the order given; process on medium-low speed for 2 minutes.

Allow to cool to room temperature before using in a recipe or store in refrigerator for up to 1 week.

Makes 1 1/4 cups or the equivalent of 1 (14-ounce) can.

 

Nu stiu cantitatile in grame dar iti traduc reteta:

 

1/2 cana apa clocotita

1 cana lapte praf (fara grasime)

2/3 cana zahar

2 linguri unt sau margarina

 

Pui totul in blender la viteza medie pentru 2 minute. Lasa sa se raceasca la temepratura cameri si foloseste-l cel mult intr-o saptamina (pastrat la frigider). Cantitatile produc exact cit lapte ar fi intr-o cutie de lapte condensat de la magazin.

 

Anamaria

 

"After all is said & done, more is said than done."

id="red">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca este vorba de lapticul acela din cutiutze. Laptele condensat de care spui tu este un lapte.. mult mai concentrat, mai gros, asemamator unei smantani groase shi are un gust dulceag.Eu shtiu ca au lapte condensat Nestle in Carrefour.Si il gaseshti shi in varianta degresata cred.

 

..shi te iubesc...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by noi2

Nu cred ca este vorba de lapticul acela din cutiutze. Laptele condensat de care spui tu este un lapte.. mult mai concentrat, mai gros, asemamator unei smantani groase shi are un gust dulceag.Eu shtiu ca au lapte condensat Nestle in Carrefour.Si il gaseshti shi in varianta degresata cred...shi te iubesc...


id="quote">id="quote">Hehe, dulceag e putin spun, e dulce rau de tot. [:D] Si de citi ani il caut eu prin Bucuresti, nu am gasit. La fiecare vizita in Carrefour, Cora, Metro, etc. scotocesc rafturile si nika. Am vazut de la Nestle, dar acum vreo 13 ani in La Fourmi, iar pe urma a disparut fara urma, probabil nu exista cerere la el.Candy, laptele asta condensat cu zahar e o chestie grozava, se pot face f. multe dulciuri cu el. Eu ma aprovizionez din Basarabia, acolo e un produs banal, care se gaseste si la cel mai amarit butic. De ce nu l-or produce si aici, oare? Ca lapte e, zahar e...Se poate face si in casa, cum a scris si ocebine, am si eu o reteta asemanatoare, dar difera putin tehnologia.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...