Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pui cu smantina


Idaira

Recommended Posts

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Se poate folosi orice de la pui(piept, pulpe sau aripi).

Varianta simpla:

incerc sa dau cantitati dar fac ochiometric asa ca poti modifica dupa preferinteid="size1">

1 kg carne de pui + 250 gr. samantana + 1 ou + condimente(sare, piper, marar sau patrunjel, etc...)

Scot pielita de la pui. Bag puiul la cuptor si fac friptura obisnuita(cu un pic de vin alb, fara ulei). Cand este gata friptura adaug smantana amestecata cu oul batut. Condimentez dupa bunul plac, mai las cuptorul pornit inca 5-10 minute si apoi inchid.

Se mai foloseste rantasul de faina dar nu-mi place.

 

daca vrei sa te joci cu legumele: e mai mult pui cu legume si smantana dar e bun.

cand pui carnea la cuptor adaugi: o ceapa taiata dupa bunul plac, morcov rondele, ardei gras(de 2 culori) taiat felii subtiri, conopida sau brocoli si ce mai doresti. Cand este gata adaugi smantana si se procedeaza ca la prima varianta.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu il fac ardeleneste:

Ceapa curatata si taiata marunt, o calesc putin in ulei, apoi adaug bucatile de pui(cel mai mult imi place din piept de pui, dar se poate folosi orice carne de pui) sa se caleasca putin in ulei si ele. Pun apa cat sa acopere si condimente: sare, boabe de piper, daca folosesti vegeta, o frunzulita de foaie de dafin(depinde de gusturi, e ok si fara plantele aromate). Se acopera si se lasa la foc mic sa fiarba pana e fiarta carnea. La sfarsit se amesteca o cutie de 200 ml de smantana cu putina faina si apa, cat sa fie putin mai lichida si omogena, apoi se rastoarna in cratita luata de pe foc. Se amesteca bine de tot si se pune din nou pe foc, sa dea cateva clocote, sa se formeze sosul. La sfarsit se pun frunze de patrunjel tocate marunt si daca iti place marar tocat.

Optional se pun ciuperci, eu folosesc din conserva si le pun cand carnea e aproape fiarta. Restul se pregateste identic ca si cand nu pui ciuperci.

Ca garnitura merge excelent cu paste fainoase(macaroane, spaghetti) sau cartofi piure.

 

Pofta buna!

 

Mihaela si fetele meleid="red">

id="right">id="size1">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Piept si pulpe dezosate cate vrei, se innabusa in ulei cu apa cat sa nu se prinda pana sunt gata.

Separat frec 2 galbenusuri cu 2 linguri de faina, 1 kg smantana(noua nu ne ajunge niciodata sosul, asa ca pun de la 1 kg in sus) si jumatate pahar lapte, optional. Se pune peste puiul deja facut si se mai lasa aprox 10 min. Marar la sfarsit.N-are cum sa nu iasa foarte bun. Succes!

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...