Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

va place inghetata?


Recommended Posts

o reteta super simpla si super buna 4 albusuri batute cu 4 linguri de zahar(eu folosesc numai miere) 1/2 kg smantana batuta frisca(se poate inlocui cu frisca vegetala pt cine tine cura de slabire). 3 pliculete de ness.se poate inlocui cu ciocolata, cacao, gem de fructe,iaurt de fructe..fiecare dupa gust. cea mai buna este cu ness. totul se amesteca si se baga la congeletor.se orneaza cu frisca si fructe proaspete sau din dulceata. dupa ce mancati nu o sa mai vreti inghetata de magazin
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

inghetata de fistic

lapte ocana, ocana de frisca,vanilie(baton sau pliculete,dupa gust),zahar100g,fistic dupa placere,4 galbenusuri

se pune la fiert laptele si frisca(foc mic)si vanilia.

se bat 4 galbenusuri cu 100g zahar.

peste galbenusuri se toarna laptele clocotit, incet si se amesteca sa nu faca cocoloase.

se pune iar la foc mic si se amesteca incet pana se ingroasa

se raceste.

fisticul se maruntestesi se incorporeaza in crema racita.

se tine in frigider 5 ore.

se servesc in cupe cu sirop de ciocolata(ciocolata menaj incalzita pana se topese peste care se toarna putina apa si se fierbe)

dar se poate sevi si cu piersici inecate in vin(se taie felii si se curata de coaja se fierb in vin)

 

la fel de bine se poate folosi si prima reteta. adica frisca batuta, albus vanilie si fistic pisat.

tu alegi.

sa ne spui cum a iesit

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Inghetata industriala nu are ace deoarece se folosesc niste timpenii care ii cresc volumul si o fac pufoasa.Cu toate astea imi place foarte mult delta.[grasa]E o marca de inghetata care as vrea sa-mi amintesc cum se cheama dar imi scapa,care foloseste niste esente gretoase ,de nu se poate minca....si as fi vrut sa va spun sa va feriti.Delta totusi la galetusa din carton(nu stiu cum sa o numesc) are totusi preturi cam mari...ce alta marca recomandati cu gust bun?

 

dulcetica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va contrazic, acele nu se fac pentru ca e naturala ci pentru ca in casa nu avem cum sa urmam procesul corect de facut inghetata. In Italia se gasesc masini de facut inghetata in care se pun toate ingredientele si sint invirtite timp de o ora si ceva pina iese inghetata aia cremoasa. In timp ce sint amestecate ca de un mixer sint si inghetate treptat si asa nu mai ies ace. Am inteles ca o masina de inghetata costa cam 200 de euro, pentru cine e paionat de inghetata, merita!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by daniela6

inghetata de fisticlapte ocana, ocana de frisca,vanilie(baton sau pliculete,dupa gust),zahar100g,fistic dupa placere,4 galbenusurise pune la fiert laptele si frisca(foc mic)si vanilia.se bat 4 galbenusuri cu 100g zahar.peste galbenusuri se toarna laptele clocotit, incet si se amesteca sa nu faca cocoloase.se pune iar la foc mic si se amesteca incet pana se ingroasase raceste.fisticul se maruntestesi se incorporeaza in crema racita.se tine in frigider 5 ore.se servesc in cupe cu sirop de ciocolata(ciocolata menaj incalzita pana se topese peste care se toarna putina apa si se fierbe)dar se poate sevi si cu piersici inecate in vin(se taie felii si se curata de coaja se fierb in vin)la fel de bine se poate folosi si prima reteta. adica frisca batuta, albus vanilie si fistic pisat.tu alegi.sa ne spui cum a iesit


id="quote">id="quote">Multumesc mult de reteta, cred ca saptamana asta o "execut"!Mie imi place tare mult inghetata, dar asta de fistic ma da gata...[pofta][pofta][pofta]!Anto"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...