Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajitura sau alte preparate cu banane.


Lya

Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

PRAJITURA CU BANANE (de prin reviste luata si probata de mine)

 

 

 

Ingrediente:

 

2 oua

1/2 cana faina

1/2 cana zahar

1/2 margarina

1/4 lingurita de praf de copt

2 banane – piure

 

Preparare:

 

Bate margarina cu zaharul pana rezulta o crema si adauga ouale, piureul de banane si 3 linguri de apa. Adauga faina, praful de copt si un varf de sare. Se amesteca pana obtii o compozitie omogena. Varsa compozitia intr-o tava. Se pune la cuptorul incins, pentru 50 de minute. Se portioneaza si apoi se serveste rece.

 

 

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pajitura cu banane si fistic

 

INGREDIENTE

 

Aluatul:

 

150 g unt,

125 g zahar,

4 oua,

un vârf de cutit de sare,

1 plic zahar vanilat,

coaja rasa de la 1 lamâie,

200 g faina,

1 1/2 lingurita praf de copt,

putina scortisoara,

2 banane mari,

putina zeama de lamâie.

 

Umplutura:

 

3 banane coapte,

2 linguri zeama de lamaie,

40 g fistic tocat(optional)

2 linguri unt,

1 lingura de zahar,

2 linguri zahar pudra.

 

Mod de preparare:

 

Untul si zaharul se bat spuma. Se adauga ouale pe rând, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamâie. Se amesteca bine pâna se topeste zaharul. Se încorporeaza apoi faina cu praful de copt si scortisoara. Bananele se curata, se zdrobesc cu furculita, se presara cu putina zeama de lamâie si se amesteca cu compozitia de zahar si unt. Se pune aluatul într-o forma rotunda (aproximativ 24 cm diametru), tapetata cu hârtie de copt. Pentru umplutura, se curata bananele, se taie în doua, pe lungime, si se presara cu zeama de lamâie. Peste aluat se asaza jumatatile de banana, în forma de stea. La sfârsit, se presara fisticul, se acopera cu fulgi de unt, iar deasupra se presara zahar tos. Se coace prajitura în cuptorul încins 75 de minute. Înainte de a servi, se pudreaza cu zahar pudra si, dupa dorinta, cu fistic.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu cu o reteta de praji cu banane

Rulada cu branza si banane

 

Blatul:

4 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

1 lingura apa

 

Se separa ouale , albusul se bate foarte bine spuma , se adauga zaharul , apa , se mai bate cateva minute si se adauga galbenusul.La final se adauga faina se pune in tava si se da la cuptor.Cand este copt se rastoarna peste un prosop , se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

 

Pana se raceste se prepara crema de branza :

400 g branza dulce se freaca(cu mixerul) cu jumatate de pachet de margarina si cu zahar pudra ( aici nu stiu sa dau o cantitate , eu pun dupa gust)

Cand blatul este rece se desface usor , sa nu se rupa , se intinde crema de branza pe toata suprafata lui , iar la mijlocul blatului se pun 2 banane(in lungime)si se ruleaza.

Pe deasupra eu pun o glazura de ciocolata(ciocolata topita la microunde)

Se da la frigider cateva ore si apoi se papa dupa pofta.

 

------------------------

ADINA SI VLAD (17-11-2004)

 

VLAD

POZE CU PUIUTUL MEU

filmulete Vlad

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clatite cu banane

 

6 banane pasate

1-2 linguri smantana

2 galbenusuri

1 lingura zahar pudra

Se amesteca toate, se umplu clatitele, se aseaza in tava si se pudreaza cu zahar (tos), se dau la cuptor 10 minute.

Eu am facut compozitia din 5 banane si mi-a ajuns pentru 24 de clatite.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by vl-ad

Vin si eu cu o reteta de praji cu bananeRulada cu branza si bananeBlatul:4 oua5 linguri zahar5 linguri faina1 lingura apaSe separa ouale , albusul se bate foarte bine spuma , se adauga zaharul , apa , se mai bate cateva minute si se adauga galbenusul.La final se adauga faina se pune in tava si se da la cuptor.Cand este copt se rastoarna peste un prosop , se ruleaza si se lasa sa se raceasca.Pana se raceste se prepara crema de branza :400 g branza dulce se freaca(cu mixerul) cu jumatate de pachet de margarina si cu zahar pudra ( aici nu stiu sa dau o cantitate , eu pun dupa gust)Cand blatul este rece se desface usor , sa nu se rupa , se intinde crema de branza pe toata suprafata lui , iar la mijlocul blatului se pun 2 banane(in lungime)si se ruleaza.Pe deasupra eu pun o glazura de ciocolata(ciocolata topita la microunde)Se da la frigider cateva ore si apoi se papa dupa pofta.------------------------ADINA SI VLAD (17-11-2004) VLAD POZE CU PUIUTUL MEUfilmulete Vlad


id="quote">id="quote">F interesanta!O s-o incerc!Mersi mult!Pe cand sa ma apuc sambata de praji nu mergea net-ul asa ca am inventat io o reteta si a fost mare batalie pe ea.Am facut blat de pandispan(4 oua,4 lunguri de zahar,4 de faina si putin ulei,praf de copt),am pus o pate in tava,am taiat rondele groase de banane,apoi am pus restul de pandispan si pe deasupra am pus jumatati de prune in care am pus cate putin zahar si scortisoara.....am dat-o la foc miccc si a iesit o bunatate.La inceput parea cam uscata,apoi era chiar buna dupa vreo 2 ore.....bananele nu s-au inegrit si aveau un gust de parca ar fi fost o crema in pandispan.Doar a iesit putin cam dulce fiind bananele f dulci.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada cu banane

Blatul:

4 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

1 lingura apa

Se ard 6 linguri de zahar,se sting cu 100ml apa,se lasa sa fiarba si sa se raceasca.Se pune 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie + 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu lamaie.Se freaca 4 galbenusuri, se adauga in prima compozitie.Albusurile se bat spuma cu 4 linguri zaharsi se amesteca cu 10 linguri faina.Se amesteca prima compozitie cu albusurile.

Se coace la foc moderat,calda se ruleaza in prosop.

CREMA:3 oua intregi cu 3 linguri de zahar,2 linguri cacao,1-2 vanilii (dupa preferinte) se pun la fiert pe aburi pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se freaca cu 200 gr rama.Se pune crema peste blat,iar la mijloc se pun bananele.Se ruleaza, deasupra se face o glazura.

 

Si o glazura optional,

GLazura:100 gr zahar,1lingura cacao,4 linguri ulei,4 linguri apa.Se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...