Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Legume...cum se prepara?


Annie80

Recommended Posts

luminati-ma si pe mine...va rog cum se pregatesc legumele, nici macar nu stiu cum se cheama procedeul :( dar, se servesc ca garnitura, isi pastreaza culoarea si forma (sa nu se sfarame) si sunt gustoase, delicioase? si timpul de preparare nu e prea mare Am mancat la restaurant, si n-am putut sa intreb cum le-a facaut, acasa nu mi-au reusit :( ceva recomandari ? Multumesc ------------------------ Someone's pleasure is another's pain!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu le fac la wok, cu un pic de unt sau ulei si le las cat sa se inmoaie putin. Dureaza f putin fata de steamer sau calite efectiv in tigaie. Pun un cub de delikat. Ies foarte crocante si nu se sfarama deloc (numai sa nu le pui pe toate o data... stii tu... ardeiul se face mai reped, morcovul mai greu, telina si mai greu...).

 

[pup]

 

Mitza [gravi] cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

 

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca legumele sa-si pastreze culoarea, textura si, mai ales vitaminele, eu utilizez metoda chinezeasca a "trasului in tigaie" (wok). Intr-adevar si timpul de preparare este scurt, iar ingredientele se "insiruie" in tigaie, in functie de timpul lor de preparare; spre exemplu: in 6 linguri de ulei pun 2-3 ardei iuti taiati rondele, o cana de morcovi taiati betigase si, cand morcovii s-au inmuiat, pun 8 ciocanele de pui dezosate si taiate cubulete - prajesc totul pana se face carnea (nu trebuie rumenita!); apoi mai pun o legatura de ceapa verde taiata in bucati de vreo 2 cm, o capatana de usturoi zdrobita si un sos preparat separat, pe baza de zahar brun, otet, apa, sos de soia si amidon; mai tin totul pe foc pana se leaga sosul bine, cu ingredientele si - gata puiul Szechuan...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa le fac eu ,de fapt este reteta preferata :

 

In vasul de lut sau de yena ,pun legumele taiate cuburi ,si anume : morcov ,dovlecel ,cartof ,vanata ,ardei gras ,ceapa ,rosii ,toate amestecate cu condimente ,cu apa sau suc de rosii si la cuptor .

Uneori (cand nu fac ca si garnitura separata) pun printre legume felii de kaizer afumat si deasupra bat oua multe.

 

Este delicos [pofta].

 

[gravi]37+ cu LUCA GABRIEL chirias

 

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[flo][flo]

Multumesc pt sfaturi, si deasemenea pt retetele sanatoase cu multe legume.

 

Daca mai aveti puteti sa-mi mai dati, Ana nu se supara!

 

akella , sosul ala se face separat sau se adauga zaharul brun, otetu;, apa, sos de soia si amidon asa impreuna peste legume?

 

------------------------

Someone's pleasure is another's pain!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ana, sosul se face separat, se amesteca bine pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste celelalte ingrediente din wok si se mai fierbe cat sa se lege. Daca esti interesata de aceasta reteta, iti pot scrie si cantitatile...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by akella

Ana, sosul se face separat, se amesteca bine pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste celelalte ingrediente din wok si se mai fierbe cat sa se lege. Daca esti interesata de aceasta reteta, iti pot scrie si cantitatile...Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.http://community.webshots.com/user/miana_dragnea


id="quote">id="quote">Chiar the rog! [flo][pofta]------------------------Someone's pleasure is another's pain!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente: 6 lg ulei alune, 3 ardei rosii mici, curatati de seminte si maruntiti, 1 cana de morcovi taiati, 8 copane de pui fara piele sau oase taiate cubulete, 2 leg de ceapa verde, 3 lg de usturoi tocat, ½ pahar apa, 4 lg sos de soia, 4 lg otet, 4 lg amidon de porumb, 4 lg zahar brun

 

Se incinge uleiul. Cand incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cand morcovii se inmoaie, se adauga puiul. Cand puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa inca 3 minute sau pana cand puiul e complet facut. Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul si se toarna in tigaie; se amesteca pana sosul se ingroasa un pic.

 

 

Asta e reteta originala, insa eu am adaptat-o, dupa gust, pe ici, pe colo. De exemplu, pentru cine nu mananca iute, in loc de 3 ardei iuti se poate folosi 1 ardei capia potrivit; sau iarna, cand nu se gasesc ardei iuti proaspeti, se poate folosi pasta de ardei iute, insa aceasta se dizolva in sosul cu amidon si se pune la sfarsit; eu prajesc in ulei de masline; in loc de 4 linguri de amidon, eu pun 2, pentru ca altfel sosul intepeneste instantaneu si nici nu-mi place la gust... De asemenea, atentie ca sosul de soia (daca nu scrie "light" pe el) este sarat!

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...