Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajituri cu piersici sau nectarine


greieras

Recommended Posts

Este sezonul piersicilor si as vrea tare mult sa fac ceva prajituri bune cu ele. Daca aveti retete bune inpartasiti si cu mine. Merci Gloria si Eva (22 dec. 2004) [url="http://new.photos.yahoo.com/gloriasava/album/576460762381480962"]Craciun 2006[/url] [url="http://new.photos.yahoo.com/gloriasava/album/576460762404659070"]Eva 2007[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Timp de preparare:

1 h (complexitate redusa)

Ingrediente

Aluat: 5 oua , 5 linguri apa fierbinte, 50 g coaja rasa de lamaie, 180 g zahar, sare, 50 g mac, 125 g faina, praf de copt.

Umplutura: 200 g gem de caise, 825 g piersici din compot, un plic glazura incolora.

Mod de preparare

Se bat ouale spuma cu apa si cu zaharul. Se adauga coaja rasa de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. se coace prajitura in tava unsa si pudrata cu faina. Se lasa sa se raceasca pe un gratar si se taie in 2. Se unge cu gemul cald de caise. Piersicile se pun la scurs si se taie apoi felii. Se pun sub forma de evantai pe prajitura. Desupra se toarna glazura preparata conform instructiunilor de pe plic. Se taie patrate

prajitura cu piersici

Se întinde într-o tava dreptunghiulara întreaga cantitate de unt, se a#351;eaza zaharul într-un strat uniform. Se pun fructele, cu suprafata rotunda in jos în strat omogen, fara goluri între ele. Se lasa la cuptor 40 de minute. Se separa albu#351;urile de galbenu#351;uri. Se bat albu#351;urile spuma, se adauga 5 linguri de zahar #351;i zaharul vanilat, batându-se în continuare, apoi se adauga galbenu#351;urile. Se pune faina, câte o lingura pe rând, amestecând u#351;or de sus în jos. Se scoate tava cu fructele caramelizate din cuptor #351;i se toarna aluatul cu grija, sa nu se deranjeze fructele. Se lasa la foc potrivit, pâna când se rumene#351;te blatul. Când e gata copt, se rastoarna prajitura pe o suprafa#355;a plana (o tava mare, o plan#351;eta de lemn, etc.). Se serve#351;te rece, decorata cu frisca. Pofta buna!

 

prajitura cu piersici

 

ingrediente: 1 conserva de piersici ( cca. 400gr.) daca e posibil cu procentaj redus de zahar

4 linguri de unt sau margarina, topit ,impartit

75ml. ( se masoara cu cana gradata) zahar maro

1/4 lingurita praf de scortisoara

1/8 lingurita de nucsoara macinata

375ml.l ( tot cu cana gradata ) faina

175ml. zahar

3/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

1/4 lingurita sare

250ml. sana sau kefir cu 1% grasime

1 ou

1 lingurita esenta de vanilie

se scurg piersicile ,dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .

intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate

se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind. imi cer scuze, dar am uitat sa fac poze ,

intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)

ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc

se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata

se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou( piersicile trebuie sa fie deasupra

 

Prajitura cu piersici

Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri ulei. Sirop: 1 cana apa, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri nuca de cocos. Crema: 2 plicuri praf de budinca, 1 l lapte, 4 linguri zahar, 1 kg piersici, 50 g unt, 1-2 plicuri de gelatina transparenta

 

Blatul: Se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza treptat faina, zaharul, galbenusurile si la sfarsit, uleiul. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz si se da la cuptor. Cand este gata, se lasa la racit. In acest timp se pregateste crema: se fierb budincile cu zahar si lapte, urmand instructiunile de pe plic. Budinca se lasa sa se raceasca putin. Atunci se pune untul, se amesteca, si crema rezultata se intinde peste blat. Deasupra se pun piersicile decojite, taiate rondele si puse in prealabil cu zahar. Se prepara gelatina si se toarna peste piersici. Prajitura se portioneaza si fiecare bucata (partea cu blatul) se introduce in siropul preparat astfel: se fierbe apa impreuna cu zaharul si vanilia. Siropul se foloseste rece. Dupa ce fiecare bucata s-a insiropat, se da prin fulgi de nuca de cocos

Prajitura cu piersici si frisca

 

 

 

 

Ingrediente

300 ml frisca lichida 125 g zahar tos 25 g unt topit 2 oua batute un praf de cpot,stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie 175 g faina cernuta 5 piersici taiate in jumatate si curatate de samburi 2 linguri de gem de caise sau de piersici

 

Mod de preparare

1.Preincalziti cuptorul la 180 C.Ungeti si tapetati cu hartie o forma de chec de 900 g.Intr-un castron,puneti 150 ml frisca,untul,ouale batute si faina.Amestecati bine,adaugati praful de copt.Taiati cubulete o piersica si incorporati in aluat.Turnati in forma de copt,neteziti si coaceti 45 min,pana se intareste. 2.Lasati sa se raceasca in tava timp de 10 min.Scoateti din tava,desprindeti hartia si lasati sa se raceasca pe un gratar 3.Bateti restul de frisca.Taiati checul in doua,pe orizontala, si umpleti cu frisca batuta.Incalziti gemul cu 1 lingura apa si ungeti checul.Taiati jumatatile de piersici felii subtiri si asezati-le deasupra checului.ungeti cu gem si serviti in aceeasi zi.

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...