Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta aluat strudel (brinza)


Recommended Posts

Crista, si io mi-s virusata rau... [:D]

Vio, postez mai jos retetele complete, din care poti extrage singurica umplutura:

 

Strudel cu branza si stafide

 

Ingrediente: 500 g aluat de foi, 70 g stafide, 20 ml rom, 2 oua, 100 g unt, 90 g zahar, 500 g branza de vaci, 20 g faina, 40 g pesmet, 2 plicuri zahar vanilinat, 6 lg. zahar pudra, 125 ml lapte, 1 galbenus, 1 lg. coaja de lamaie rasa

 

Stafidele se inmoaie in rom. Se bat 50 g unt cu 70 g zahar si se inglobeaza pe rand galbenusurile; se adauga 1 plic zahar vanilinat. Se amesteca branza de vaci cu faina. Se inglobeaza albusurile batute si stafidele. Se intinde ½ din cantitatea de aluat si se unge cu 20 g unt topit; se presara 1 lg. pesmet.

Se preincalzeste cuptorul (200°). Se aseaza pe foaia de aluat ½ din compozitia de branza, lasandu-se libera o margine de 3 cm. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de sufleu cu partea pliata in jos. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat si compozitie de branza. Cele 2 strudele se ung cu unt topit si se coc la cuptor cca 40 de minute.

Se bate galbenusul cu laptele, 20 g zahar, coaja de lamaie si 1 plic zahar vanilinat. Amestecul se toarna peste strudele cu 15 minute inainte de a fi gata. Se pudreaza cu zahar.

 

Strudel de legume

 

Ingrediente: 450 g aluat de foi, 50 g unt topit, 1 catel usturoi, 2 cepe, 100 g sunca afumata, 500 g broccoli, 100 g telina, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, sare, piper, 500 g smantana, 3 oua, 180 g cascaval ras, 4 lg. verdeata tocata, nucsoara, 1 lg. suc de lamaie

 

Se aseaza foile de aluat desfasurate, ca sa se decongeleze. Se intinde apoi una din ele, suprapunandu-se usor, si se unge cu 30 g unt. Sunca taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, alaturi de ceapa si usturoiul tocate.

Broccoli, telina, ardeiul gras si morcovii se taie bucatele, se oparesc putin in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Se preincalzeste cuptorul (180°).

Se amesteca 200 g smantana cu ouale, 100 g cascaval ras, 1 lg. verdeata, sare, piper, nucsoara si legumele oparite.

Pe foaia de aluat se repartizeaza amestecul de sunca si ceapa si se acopera cu amestecul de legume. Se ruleaza si se coace cca 35 de minute. Din cand in cand, se unge cu unt topit.

Restul de smantana se amesteca impreuna cu suc de lamaie, restul de verdeata, sare si piper, dupa gust. Se inglobeaza restul de cascaval ras si se aseaza intr-un bol. Se orneaza cu verdeata si se serveste alaturi de strudelul de legume.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

alintaroma,

 

am sa iti trimit eu o reteta de strudele, probata de mine, care este si foarte buna si usor de facut. Eu am facut cu mere, visine, prune, caise, branza dulce, dar poti face si cu carne, ciuperci sau branza sarata.

Imi pare rau ca nu ti-o pot da acum , sunt la birou si reteta este acasa.

 

Week-end placut,

Carla

 

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Buechner)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

carla...abia astept sa dai reteta...mai ales cea cu branza sarata...

fetelor de cateva zile ma tot uit pe-aici si-mi fac pofta dar nu am gasit branza de vaci si mi-era frica sa folosesc branza calup...nu este aproape delok sarata, oare pot sa o rad si sa o folosesc pe post de branza de vaci?

multumesc de retete

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

akella, am acum in cuptor reteta ta de strudel cu branza si stafide, insa in loc de branza de vaci am pus branza calup nesarata am ras-o...vad ca nu prea se leaga din pacate compozitia de la mijloc [bang] (of de ce n-am mai asteptat) [mariaj]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carla sunt bine primite si retetele tale[flo]. Poate treci si umpluturi.

Pina la urma oi deveni specialista in strudele si le-oi da alor mei antreu strudel, felul 1 strudel si desert taaaaddaaamm strudel [:D]

 

 

 

 

 

Happiness keeps you Sweet,

Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,

Failures keeps You

Humble,

Success keeps You Glowing,

But Only God keeps You Going

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica, imi cer scuze ca n-am fost pe faza... Si eu am mai facut cu branza desarata si rasa, dar am pus mai multe oua (la ochiometru) sa se lege compozitia...

Vio, masa poate incepe cu un strudel cu branza sarata, apoi unul cu legume, ciuperci (poti scapa si niste carne tocata in el), iar la desert... well, take your pick... fructe, branza dulce si stafide...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

akella...multumesc(nu trebuie sa-ti ceri scuze...Doamne fereste...aici intram cand avem timp) [:D]

l-am tinut mai mult in cuptor si pana la urma s-a inchegat [:D]

astia mici au papat cu maaare pofta si au zis ca-i bun(chiar alex zicea mami e cea mai buna placinta, nu retinuse strudel) [:D] dar eu vroiam din ala cu branza de vaci... asa ca daca nu gasesc data viitoare incerc sa prepar branza dulce in casa [:D]

aveti cumva vreo reteta pentru branza de vaci facuta in casa? dar fara Ca lactic ca nici din asta nu am de unde sa iau [:D] (eu asa o faceam cand erau astia mici bbelashi)

pupici

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...