Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tort de mere


erer

Recommended Posts

Erer - sper ca-ti place tortul...Azi l-am facut si eu din nou, si pt ca inovez mereu am pus in loc de unt niste margarina [:D] iar in compozitia blatului dar si a merelor caramelizate am pus niste migdale rasnite. Cred ca iesea bun si cu nuci. A iesit belea. Nu cred ca sotul rezista pana maine cand va fi cu adevarat delicios[pofta]id="Trebuchet MS">

 

Roxana [gravi] 15 sapt si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 3 weeks later...
quote:Originally posted by adi69

Pai si-acu zici?LA multi ani!!!Si eu pun nuca in mere,si nuci din dulceata..si cirese confiate sau visine din compot.Adriana


id="quote">id="quote">Exact asa am facut eu sambata, am pus nuci si visine din dulceata in tortul de mere si arata grozav. De gust nu mai spun.Asa arata blatulhttp://good-times.webshots.com/photo/2394954050102224540SesJvnSi asa arata tortul ornat (si sectiunea)http://good-times.webshots.com/photo/2095984860102224540HBxVFjCriss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

saluty,

eu fac asa tortul de mere: (retet o am de pe www.culinar.ro) Ingrediente:8-10 mere, depinde de marime, 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci ,

Mod de preparare:Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci. Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase. Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca.Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!

 

Madalina-mamica lui Sebastian (21.02.2003) si a lui Cristian(20.07.2006)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
quote:Originally posted by manumanu

Sunteti grozave! Si mie imi place tare mult tortul asta, il stiu din copilarie si il fac de mult!! Sigur il fac in weekend. Moaaamaaa ce pofta mi-e!


id="quote">id="quote">Si pe mine ma duce cu gandul la copilarie. Si imi amintesc ca mama il facea cu mere intregi. Problema e ca eu nu am cu ce sa scot cotorul marului si n-am chef sa ma chinui cu cutitul, asa ca mi-e mai simplu sa tai merele in 4 si sa le asez frumusel in forma de floare.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by manumanu

Sunteti grozave! Si mie imi place tare mult tortul asta, il stiu din copilarie si il fac de mult!! Sigur il fac in weekend. Moaaamaaa ce pofta mi-e!


id="quote">id="quote">Si pe mine ma duce cu gandul la copilarie. Si imi amintesc ca mama il facea cu mere intregi. Problema e ca eu nu am cu ce sa scot cotorul marului si n-am chef sa ma chinui cu cutitul, asa ca mi-e mai simplu sa tai merele in 4 si sa le asez frumusel in forma de floare.Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...