Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan ?


ann33

Recommended Posts

Ortansa, am vazut printre pozele din albumul tau cumva si "clatitele" baghrir... de care zice kossir?

daca da pliz spune-mi si mie in poza de dupa cea cu clatitele(coapte fatza-verso) sunt tot ele umplute cu ceva?

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Monica-clatitele sunt caldeee.acum le-am facut.mai, dar ce le ochesti:-)

 

la noi se numesc Kataif.

 

Kataif (Baghrir)

 

-1 pahar faina

-1 pahar de apa

-1/2 ling.praf de copt

-1 ling. zeama de lamaie

-1 lingura drojdie dizolvata in putina apa calduta

 

 

Se amesteca faina cu apa ,turnata in suvoi,cu aj.mixerului.Se adauga

drojdia si se mai bate putin.Compozitia se lasa la dospit acoperita,langa o sursa de caldura pt. 1 1/2h-2h.

Cand compozitia isi dubleaza volumul se adauga si praful de copt stins cu lamaie.Se amesteca putin si se pune compozitia intr-un ibric.se toarna cate putin(cat sa formeze cercuri de 7-10 cm diam.) in tigaia incinsa,cateva clatite cu distanta de cativa cm intre ele.Se coc la foc f. mic(pe ochiul mediu),pana ce suprafata lor este uscata,fara compozitie lichida.Se scot cu spatula si se pun rasfirate pe o tava,pt. a se raci.Dupa racire se acopera cu nailon sau se pastreaza intr-un taperware bine inchis pana vor fi umplute.

 

Umpluturi

 

1.nuca macinata cu zahar(dupa gust) si cateva lingurite de apa de flori de portocal(ma'zaher) sau ,in lipsa,alta aroma-rom,vanilie,lichior.umplutura se pune in mijlocul clatitei,pe fata necoapta.se aduna marginile si se apasa intre degete-marginile se lipesc.

 

2.branza dulce de vaci.se umplu la fel ca mai sus,lasandu-se marginile putin desfcaute,ai sa se vada umplutura.se servesc servite cu sirop de zahar(ater)

 

3.branza dulce(haloum)- care are proprietatea de a se topi la coacere,le fel ca mozarella.

 

4.ashta-crema care poate fi facuta in casa-dau reteta maine

 

5.umplutura preferata[:D]

 

 

 

Am facut azi kataif la insistentele lui fii-meu,care a vrut "ceva bun in forma de D".

 

La noi se fac de Sf.Barbara(un fel de Haloween) in special.

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ortansa, sincera sa fiu ma mai uitam odata dupa poza cu kafta cand colo...ce sa vezi...aparusera alte poze [:D]

multumesc mult de explicatii [flo] ...acum am priceput si abia astept sa le fac...

prajiturica a iesit taaare buna...au papat si astia mici dar mai ales eu si sotul(care a zis ca este supeeeer)

am pregatit si condimentat carnita pentru kafta, am facut lipiile...astept sa ni se faca foame si sa le pregatesc sa le papam [:D]

 

 

ps fetelor daca puneti poze noi in albume sa anuntati, ok? ca eu abia astept sa le privesc [olala]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ortansa, o lingura de drojdie?

de care?(proaspata sau uscata) ca acum ma uitam mai bine pe reteta

daca-i vorba de cea uscata mi se pare cam multicel pentru doar 1 pahar de faina(ca eu de obicei folosesc drojdie uscata un pliculetz care are aproximativ 7gr...pentru 500 gr faina) dar de-asta intreb ca sa invat si sa nu gresesc [:D] nu sa te nervozez [:D]

si este tot o lingura sau lingurita la praf de copt si suc de lamaie?

hai ca te-am zapacit...sper sa nu te superi

[fuga]

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Shakshouka inca in tigaie(am pus ouale, am acoperit si am avut surpriza ca ouale sa iasa exact ca ochiurile...printre bucatile de rosii, care zic eu ca s-au inmuiat poate prea bine) [:D]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5111296270929937698

Shaksouka pe lipie

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5111296494268237106

si

Kafta

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5111296721901503810

care am uitat sa intreb cum se "prajeste" in ulei sau la teflon? eu am facut pe un gratar de teflon si parca nu s-au rumenit asa ca ai tai ortansa.

nu stiu daca am reusit sa le fac cat mai aproape de ceea ce trebuie dar vreau sa va spun ca au fost delicioase, sotul meu a fost super incantat si i-au placut tare mult si mie la fel, asa ca va multumesc din suflet pentru sfaturi si retete si abia astept sa experimentez si altele

voi ce-ati mai gatit?

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Brava, arata de numa'[pofta]!

Sa stii ca Kofta se face si la cuptor, pui koftele in tava, fara ulei, ca lasa carnea, se pun cartofi taiati pe lung printre rinduri si la sfirsit, optional, se arunca si suc de rosii sau bulion subtiat cu apa.Se da la cuptor mediu cam 30min, oricum incerci una sa vezi daca e patrunsa carnea.

Asteptam si umplutura de ataif a Ortansei-tu ce brinza folosesti, cottage sau ricotta?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bun gasit la toata lumea!PUN SI EU CEVA RETETE:Mluhie-se ia un pui ,se fierbe ,nu foarte mult se condimenteaza ,se prajejte cu putin ulei de masline:intr-o oala cu apa fiarta se pune mluhia maruntita(frunze de stevie la noi),se marunteste usuroi si se pune la fiert,se adauga si puiul se condimenteaza dupa gust.Langa se face orez. MAGLUBA:Se fierbe puiul si se procedeaza ca la reteta anterioara,se prajeste in ulei de masline conopida sau vinete rondele,se spala orezul ,se amesteca totul,se condimenteaza se pune apa peste cam de 3 degete,se lasa sa fiarba pana scade apa.MANSAF:se ia un pui se fierbe apoi se baga la cuptor,stropit cu ulei de masline si condimentat:se face un sos din 2 pahare de iaurt sau sana un pahar de smantana un ou apa si sare(se amesteca bine in blender)se pune sa fiarba la foc mic si se invarte continuu cam 20 min cu o lingura de lemn,ca sa nu se branzeasca;se adauga pentru putin timp puiul scos de la cuptor;se face un platou de orez fiert,se scot bucatile de pui din sos,se aranjeaza, peste orez,se presara ppatrunjel verde tocat,se pune si putin sos,cine mai doreste pune in farfurie.LA TOATE ACESTE RETETE SE POATE FOLOSI SICARNE DE VITA,VITEL ,MIEL.Am si o altfel de reteta pentru prajitura cu gris:2 pahare de iaurt,un pahar zahar,un praf de copt,un zahar vanilat,jumatate pachet unt,2 pahare gris, un pachet nuca cocos,migdale.Se topeste untul se amesteca cu zaharul si gisul se framanta bine cu mana,se adauga nuca,praful de copt, zaharul vanilat,iaurtul,se amesteca bine,se poate pune si coja rasa de lamaie sau portocala ,se pune totul in tava si se da la cuptor.Dupa un timp se traseaza cu cutitul paratele si in fiecare se pune cate o migdala.Se da din nou la cuptor pana capata o nuanta aurie.Se face un sirop di 2 pahare zahar si 2 jumatate apa,se stoarce si zeama de la olamaie ,se lasa sa fiarba bine,Se pune siropul rece peste praji calda sau sirop cald peste praji rece.POFTA BUNA!Scuze pt. ca am scris cam inghesuit!

 

http://good-times.webshots.com/album/560414507QMNnrC?vhost=good-times mamica de 3 fetite...si poate si de baietel?!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BUna dimineata,

Active, puse pe fapte mari, harnicute sunteti[pup].

Voiam sa va spun, nu sunt sigura ca ati inteles, clatitele baghrir se prajesc doar pe o parte, nu pe ambele, iar la noi se mananca simple sau cu unt topit cu miere.

Voi aveti o gramada de retete aici, insa eu nu prea inteleg ingredientele voastre, folositi limbaj codat? Nu inteleg egipteana, libaneza, dar sper sa ma familiarizez.

Uite de ex am vazut poze la shakshouka, arata foarte bine, unde e reteta? O sa caut in urma, daca nu e puteti sa o puneti, va rog? Aici gasesc lipiile acelea in comert, asa ca o pot face usor.

Magaluba am mancat, facuta de marocani, insa era altfel, mi s-a parut cu mai multe legume, foarte complicat de facut, adica durata mare de timp de preparare, insa foarte gustoasa.

Mi se pare interesant puiul cu smantana si iaurt, promit sa-l fac, dar nu cred ca in ramadan.

Ririan, tare frumoase fetitele tale, frumoase, frumoase.

V-am pupat, sa avet o zi buna

 

Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; [gravi]19+,[baietel]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

stevia nu e mloukhie.eroarea asta se datoreaza unor supermarketuri din Romania ,care scria pe pungile de mloukhie-stevie.nu am aflat nici eu ce este mloukhia,dar am sa fac o poza si poate cineva va recunoaste planta.in engleza ii zice jew's mellow.

stevia(chicory) este handbe(pt. cine a auzit).

 

 

edit:am gasit pe net: mloukhie(jew's mellow) si stevie(chicory)

 

I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...