Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete arabesti/ramadan ?


ann33

Recommended Posts

quote:Originally posted by marius

Hai ma scrieti si descrieti retete. Eu le pescuiesc deja.[:D] Si cu carne de miel daca se poate eu sunt topit dupa carnea de miel sau derivate din carne de miel.


id="quote">id="quote">O reteta simpla de executat cu carne de miel,asemnatoare mititeilor este
KAFTA id="red">
INGREDIENTE: 2 cepe potrivite 1kg carne tocata de miel 2-3 frunzulite de menta,putin marar 1 legatura patrunjel proaspat sare,piper,boia de ardei dulcescortisoara,putin chimen MOD DE PREPARARE: Ceapa curatata si patrunjelul,menta se pun intr-un blender si se lasa pana sunt taiate foarte marunt. Intr-un castron se pune carnea tocata, ceapa, patrunjelul si condimentele si se amesteca totul foarte bine. Compozitia arata precum carnea de mici. Se modeleaza ca mititeii,se prajesc si se servesc cu hummus,tahina.Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Criss75
quote:Originally posted by crista-s

Bravo fetelor ... felicitari pt subiect !! sper sa nu va opriti dupa ce se termina ramadanul caci este un subiect interesant pt mine care nu am legatura cu religia mahomedana dar apreciez mult bucataria araba si turceasca (otomana) ... va urez un post usor !


id="quote">id="quote">Religia este islamica sau musulmana si nu mahomedana.Criss si Alex
id="quote">id="quote">Credeam ca cel mai important lucru de aici sunt retetele scrise de fete, retete originale facute "ca la mama/soacra acasa"... dar se pare ca nu e chiar asa.Oricum toate cele bune si multumesc Criss75, astept sa citesc si retetele tale ... le voi salva impreuna cu celelalte pt ca stiu ca vor fii retete originale.Dictionar Culinar Multilingvid="green">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Credeam ca cel mai important lucru de aici sunt retetele scrise de fete, retete originale facute "ca la mama/soacra acasa"... dar se pare ca nu e chiar asa.

 

Oricum toate cele bune si multumesc Criss75, astept sa citesc si retetele tale ... le voi salva impreuna cu celelalte pt ca stiu ca vor fii retete originale.

 

 

 

Sigur, retetele sunt cele mai importante. De asta am intrat aici, sa invat pentru ca sunt pasionata de bucataria araba.

Si imi pare rau ca te-ai suparat. Nu vad de ce, doar pentru ca te-am corectat?

 

Criss si Alex

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Luna75
quote:Originally posted by marius

Ce este tahini?


id="quote">id="quote">Pasta de susan - se gaseste si in Ro.in borcaneDaca nu iti place gustul,poti folosi si unt de arahide in schimb (ceea ce fac si eu )Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
id="quote">id="quote">Totusi e diferentza mare intre crema de susan si cea de arahide!Irinaid="purple"> [mamica]luiid="blue"> [copil] Pierre-Sebastien id="blue">( 05.06.2007 ora 9:45)id="teal"> montaj sebastien[tv](a crescut Sebastien)id="green">paginuta coloratapozici sebastien[foto]nasterea cu noroc a lui pierre-sebastienvarsta Sebastien
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poate am intrezarit eu putina ironie in mesajul tau .. imi pare rau dc am inteles gresit, oricum nu ma supar asa usor.

 

uite si blogurile de la care ma inspir eu .. asa ca de la pasionata la pasionata [:D] insa sunt toate turcesti

 

http://almostturkish.blogspot.com/search/label/Traditional%20Turkish

 

http://www.turkishcookbook.com/

 

http://www.about-turkey.com/cuisine/

 

si in turca

 

http://www.portakalagaci.com/

 

http://sweetkitchen.blogspot.com/

 

din turca nu e ff greu de tradus cu un dictionar ( eu fol turc-german si apoi german-roman )

 

 

 

 

Dictionar Culinar Multilingvid="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by crista-s

Poate am intrezarit eu putina ironie in mesajul tau .. imi pare rau dc am inteles gresit, oricum nu ma supar asa usor. uite si blogurile de la care ma inspir eu .. asa ca de la pasionata la pasionata [:D] insa sunt toate turcesti http://almostturkish.blogspot.com/search/label/Traditional%20Turkishhttp://www.turkishcookbook.com/http://www.about-turkey.com/cuisine/si in turcahttp://www.portakalagaci.com/http://sweetkitchen.blogspot.com/ din turca nu e ff greu de tradus cu un dictionar ( eu fol turc-german si apoi german-roman )Dictionar Culinar Multilingvid="green">


id="quote">id="quote">Merci. Din araba are cine sa mi le traduca, din turca nu[:D]Criss si Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

wow ce de retete noi...multumesc le salvez pe toate

multumesc de aprecieri insa repet eu doar experimentez(nu sunt bucatareasca iscusita) [:D] si sa stiti ca pun poze si daca nu-mi iese ceva [:D]

 

 

 

monica

mami de alex(7 iunie 2001) [bonjovi] si ruxi(16 dec 2004) [zana]

http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aa,luna ,salata de vinete e la ordinea zilei!Sunt innebunita dupa ea.Ce nu inteleg eu de ce se zice diferit ,cel putin la Kafta,in egypt ii zice Kofta![:D]

Si al meu e surprins sa auda cu litera a.[:D]

Si incercati pasta de susan,e mortala!Noi iar am intrat in ea ,facem dimineata foul (bob) cu tahina ,zeama de lamaie,sare piper ...miiam![:D]

 

Hannen [9cer]mamica de trei printzeseid="red"> Amira[zana]id="pink"> Israa[majoreta]id="orange"> Inas[iepu]id="teal">

 

Pozici

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by rhoneea

Ortansa praful rosu nu e acru deloc ci este chiar putin piparat...iar zeama de lamaie nu se pune la fatush ci la tabouleh.Asa-i?Gresesc?Eu pe soacra-me nu am vazut sa puan lamaie in fatouch poate foarte putin dar nu ca la tabouleh unde lamaia este baza...Irinaid="purple"> [mamica]luiid="blue"> [copil] Pierre-Sebastien id="blue">( 05.06.2007 ora 9:45)id="teal">montaj sebastien[tv](a crescut Sebastien)

id="green">paginuta coloratapozici sebastien[foto]nasterea cu noroc a lui pierre-sebastienvarsta Sebastien
id="quote">id="quote">pai ia gusta un vf de lingurita de summac sa vezi cat de acru e.noi punem si putina lamaie ,daca ni se pare ca summac nu e indeajuns de acru.chiar ma miram ca tu n-ai mentionat in reteta zeama de lamaie.oricum,de gustibus-poate voua va place fatoush mai putin acra. summac poate fi gasit sub denumirea de redberries.exista si in Romania copacei de redberries,am vazut in Herastrau si-n Grad. Botanica.sunt niste copaci cu niste ciorchini visinii si pufosi.semincioarele de summac alcatuiesc ciorchinele.tahini(tahina) este pasta de susan.se gaseste in mai toate supermarketurile(in Buc. Mega Image,carrefour,La Fourmi) si este un ingredient de baza in bucataria orientala.pt. pasionati este un must-have[:D].intotdeauna tahini se subtiaza cu putina apa rece.in general eu prefer sa fac mai intai sosul(tarator)-tahini,usturoi pisat f fin,sare,cateva linguri de apa rece,putina zeama de lamaie le amestec pana capata consistenta dorita(un fel de crema)-abia apoi adaug peste vinetele sau hamusul(sau il adaug la vreun fel de mancare)ps-kumpirul ala arata bestial.o sa fac si eu cat de curand.I've g[il]t you under my skinid="size1">id="teal">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...