Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

crema de zahar ars


eva-maria

Recommended Posts

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

S-ar putea sa-ti iasa amaruie daca arzi prea tare zaharul in cratita. Trebuie sa fie doar un pic ars, cat sa se topeasca.

Iar in privinta consistentei: crema ca sa iasa densa si faina trebuie neaparat sa pui cratita intr-un vas mai mare cu apa, iar din cand in cand sa completezi cu apa rece. Sper ca m-am facut inteleasa.

 

Oana [mamica], Alexia [hippi] si Daria [bebic]

 

Varsta Alexiei

Varsta Dariei

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

8 oua la litrul de lapte(fiert si racit). Zahar, esenta si altele(stafide, alune sau nuci) dupa gust.

Zaharul(cu care tapetezi oala) trebuie caramelizat. Daca il lasi un pic mai mult se "arde" si de acolo gustul amarui.

Pun oala pe etajul de sus, la cuptor si se face in voie. Obtin o crema tare.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poate o lasi prea mult in cuptor si de aceea este amaruie si sfaramicioasa (mai ales). Nu trebuie sa se inchida la culoare prea tare crusta de deasupra. Daca ii pui si un blat de tort deasupra dupa ce i facut-o si s-a racit si intorci cratita invers iese un tort de toata minunatia. Ornat cu frisca te lingi pe degete nu alta.

 

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze diverse

Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iese amaruie daca arzi prea mult zaharul; trebuie sa fie bej la culoare. Ca sa nu iasa sfaramicioasa trebuie sa pui laptele treptat si sa amesteci bine, si sa o pui in cuptor la "bain marie" (nu stiu daca am scris bine). Cratita in care faci crema o pui intr-o cratita mai mare cu apa in cuptor si treptat mai adaugi apa rece; apa din cratita nu trebuie sa fiarba.

 

Auras si bb Larisa (22.08.2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi, la 10 oua, 4 lingurite cu faina. Se amesteca faina cu o mica ...cantitate din sosul de oua si zahar, apoi se toarna in compozitie, amestecand. Crema iese mult mai fina.

 

Eu cu bain marie-ul fac cam asa: fie pun oala la bain marie pe aragaz, 30 min, dupa care scot din bain marie si pun la etajul superior al cuptorului (dupa reteta soacrei mele), cu foc mediu, nu tare, sau pun direct in bain marie la cuptor (dupa carte de bucate). Focul in nici un caz prea tare, ca se maroneste imediat deasupra, inainte de vreme, plus ca incepe sa clocoteasca si nu se omogenizeaza cum trebuie.

Eva, amareala e 99% de la caramel, nu de la cuptor.

Ca sa nu iasa sos mult(zeama multa, desi mie asta imi place), arzi mai putin zahar.Cu cat caramelul e mai mult, cu atat e mai siropoasa.

 

Gen, mami de Robert 2.11.2001 si Lexi 14.08.2006

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...